Hyrbil i Dubrovnik

Hitta bäst pris på hyrbilar i Dubrovnik genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Dubrovnik

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Dubrovnik, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Kroatien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Kroatien via länken nedan.

Hyra bil på Dubrovnik flygplats

Cirka 2,2 mil från centrala Dubrovnik ligger stadens flygplats, även kallad Cilipi flygplats. Det är Kroatiens tredje största flygplats, och under sommarhalvåret är den tungt trafikerad.

Det finns många stora och kända hyrbilsbolag tillgängliga på Dubrovnik flygplats. Bolagens kontor är samlade en kort bit utanför själva flygplatsen, precis bakom bussterminalen. Det är enkelt att hitta då det är bra skyltat och går snabbt att ta sig till.

Om man istället vill hyra bil i centrala Dubrovnik går detta att göra från flera hyrbilsbolag på ett antal platser i staden. Exakt var beror på ditt hyrbilsbolag.

Utflyktsmål i Dubrovnik

Dubrovnik ligger på Kroatiens allra sydligaste spets, och här finns mycket att se och göra. Bland annat finns det flera vinodlingar i närliggande Konavle-dalen, och många historiska och vackra städer.

Molunat
Molunat ligger cirka en timmes bilfärd från Dubrovnik och är den sydligaste staden i hela Kroatien. I det gamla fiskeläget finns små mysiga gator med butiker och fina restauranger, men även några sandstränder där det går utmärkt att bada. I Molunat är tempot lugnt och inte allt för många turister brukar söka sig hit.

Cavtat
Endast 1,5 mil från Dubrovnik ligger den vackra staden Cavtat inbäddad i ett fantastiskt landskap. Staden har en lång och intressant historia, och det finns många gamla byggnader och andra sevärdheter att besöka i staden. Det finns även mycket trevliga strandpromenader i Cavtat, där man till fullo kan njuta av både staden och det närliggande landskapet.

Korcula
Lite mindre än 3 timmars bilfärd norr om Dubrovnik ligger den fantastiska ön Korcula. Ön har en mycket intressant historia, och många av städerna på ön har många fascinerande sevärdheter. Öns största stad delar även samma namn som ön, och staden Korcula är en häftig upplevelse. Stadens äldsta delar byggdes på medeltiden och ligger på en udde. Staden är omringad av en stadsmur, och det finns mycket att se och uppleva här.

Medeltidsstaden Korcula är en fantastisk upplevelse
Cavtat, nära Dubrovnik, är en mycket vacker stad
Vad tycker du om den här sidan?

(14 röster, betyg: 4.50 av 5)