Hyrbil i Pula

Hitta bäst pris på hyrbilar i Pula genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

I vackra och historiska Pula finns en amfiteater och flera romerska tempel

Hyra bil i Pula

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Pula och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Kroatien innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Kroatien

Med en hyrbil kan du utforska den vackra staden Pula och Kroatien i din egen takt. Det finns ett bra utbud av hyrbilsbolag i Pula centrum och på den internationella flygplatsen.

Centrala Pula

Om du vill utgå från centrum så kan du ta buss från flygplatsen in huvudbusstationen i centrala Pula. Från stationen är det ca 20 minuters promenad till hyrbilsbolaget Avantcar på gatan Ante Dukica. I norra delen av centrum ligger Enterprise på Industrijska. Vissa flygbussar stannar också ute på halvön Verudela i södra delen. Verudela ligger ca 5 kilometer från centrum och här finns hyrbilsbolaget Sixt.

Hyra bil på Pula flygplats

Från Pula flygplats, på kroatiska Zracna luka Pula, är det 8 kilometer in till centrum. Det tar ca 15 minuter att köra med hyrbil. Det finns flera hyrbilsbolag på flygplatsen som Enterprise, Alamo, Keddy, Hertz, Sixt och ett par lokala bolag. Bolagen har sina kontor i terminalen, och det är enkelt att hitta efter att du hämtat ditt bagage. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg för att försäkra dig om att bilen du önskar finns på flygplatsen när du landar.

Att se och göra i Pula

Pula är den största staden i regionen Istrien i Kroatien. Istrien är en av de mest besökta destinationerna i landet för sina charmiga kuststäder och svårslagna medelhavsatmosfär. Pula ligger i sydost och är en knutpunkt för regionens rika kultur, och här finns många välbevarade byggnadsfynd från romartiden. Men Pula erbjuder också spännande storstadskänsla och en perfekt sol-och badsemester. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök i staden.

Sevärdheter i Pula

Pula upplevs ofta som en blandning av Kroatien och Italien. Här skrivs gatuskyltarna på båda språken och den livliga hamnstaden har flera historiska platser som för tankarna till Rom. I Pula finns en av de mest välbevarade Amfiteatrarna i världen, som också är det mest berömda av stadens monument. Amfiteatern i Pula var platsen för gladiatorspel, riddarturneringar och marknader. Idag hålls den årliga filmfestivalen i arenan. Staden har också flera romerska tempel som Augustustemplet, tillägnat Roms första kejsare Augustus och den romerska gudinnan. Det medeltida torget Forum har varit stadens mötesplats ända sedan medeltiden och antiken. Här finns många matställen med uteserveringar där det är trevligt att sitta och insupa de historiska vingslagen runtomkring.

Brijuniöarna

Utanför Pula ligger härlig skärgård och här finns de vackra Brijuniöarna. Brijuniöarna är en lugn tillflyktsort från stadens puls, och här kan besökare njuta av sol och grönskande natur. Havets temperatur sjunker aldrig under 24 grader på sommaren, och det finns fina badplatser längs de släta klipporna på stranden. Brijuni är också en av landets nationalparker med ett rikt fågel-och växtliv, golfbana och safaripark med exotiska djur. På öarna finns flera lämningar efter det Bysantiska riket och antiken, som ruinerna av den Bysantiska fästningen och en romersk villa. Besökare kan också njuta av en cykeltur runt den största ön och prova snorkling i Adriatiska havet.

Mat och dryck

Även maten i Pula är inspirerad av det italienska arvet och blandningen av medelhav och fastland. Här erbjuds vedugnsbakade pizzor, prosciutto och pecorino. En av lokalinvånarnas favoriter är Jupiter pizzeria på Castropola, där man kan sitta ute på terrassen under bar himmel. Den klassiska Istriska maten kretsar till stor del runt närproducerade olivoljor, kryddor, kött, fisk och goda viner.  Pula har också ett rikt caféliv och på huvudgatan i centrum finns mycket fikaställen med italiensk kaffe. Eftersom Pula ligger vid havet finns en hel del fisk, bläckfisk och skaldjur på stadens restaurangmenyer, som kommer direkt från stadens lokala fiskmarknader.

Pula strand och bad

Om du vill njuta av Pulas stränder är det framförallt Verudela du ska åka till. Verudela är en halvö som ligger ca 5 kilometer från centrum. Halvön består av gles skog och en härlig strandpromenad längs kalkklippor och turkost vatten. En av de mest populära stränderna i Verudela är Ambrela beach på västra sidan. Här kan du parkera hyrbilen och gå några steg till den parasollprydda stranden. En annan populär strand är Brioni, som har flera matställen och café nära vattnet. Här kan du åka jetskit eller prova ”sea-treking” och utforska skeppsvraken. Hawaii beach är fint för att snorkla och njuta av fantastiska vyer över grönblått vatten och vit stensand. Om du vill hitta en mer avskild strand så finns magiska Galebove Stijene med sin dramatiska och orörda natur.

Vad tycker du om den här sidan?

(2 röster, betyg: 4.50 av 5)