Hyrbil i Zadar

Hitta bäst pris på hyrbilar i Zadar genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Zadar

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Zadar, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Kroatien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Kroatien via länken nedan.

Hyra bil på Zadar flygplats

Zadar flygplats ligger endast åtta kilometer från centrala Zadar, och det är finns kommunikationer till och från flygplatsen. I anslutning till flygplatsen finns ett par stora vägar, som gör det lätt att köra till och från flygplatsen.

På Zadar flygplats finns ett stort antal hyrbilsbolag representerade. Deras kontor ligger samlade precis utanför flygplatsen och ankomstterminalen. Går man ut från flygplatsen ligger kontoren tvärsöver bakom bussarna. Det är bra skyltat och lätt att hitta och ta sig dit.

Det finns även möjligheter att hyra bil inne i centrala Zadar, beroende på vilket hyrbilsbolag du väljer att hyra av.

Utflyktsmål i Zadar

Zadar har ett fantastiskt läge på Kroatiens kust. Härifrån går det lätt att ta sig runt till mysiga byar och historiska städer.

Pag
Cirka fem mil norr om Zadar finns den vackra ön Pag, som ligger i det Adriatiska havet. Hit går det bra att ta sig med bil, och ön bjuder på många mysiga byar och vackra landskap. På den allra nordligaste udden ligger lilla Lun, som har många trevliga restauranger. Även staden Pag, som delar namn med ön, har mycket att erbjuda.

Gospic
En timmes bilfärd norr om Zadar ligger pittoreska staden Gospic. Gospic ligger i ett bergigt område, och är omgärdad av fantastiska landskap. Staden har många fina och historiska byggnader som är värda att besöka. Det var även i Gospic som den berömde Nikolas Tesla föddes.

Motovun
Vill man åka på en lite längre bilfärd genom det fantastiska kroatiska kustlandskapet är en tur till Motovun, 35 mil från Zadar, ett måste. Beläget på en bergstopp är den medeltida staden en riktig upplevelse att promenera runt i. Här finns både många vackra och intressanta historiska byggnader och en makalös utsikt över det närliggande landskapet. Några av de mest berömda sevärdheterna i staden är S:t Stevens kyrka och Motovun-skogen, där man även har kända vinodlingar.

I medeltida Motovun finns mycket att se
Vackra Gospic nära Zadar bjuder på vackra vyer
Vad tycker du om den här sidan?

(8 röster, betyg: 4.50 av 5)