Hyrbil i Zagreb

Hitta bäst pris på hyrbilar i Zagreb genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Zagreb

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Kroatiens huvudstad Zagreb, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Kroatien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Kroatien via länken nedan.

Hyra bil på Zagreb flygplats

Zagrebs internationella flygplats kallas även för Pleso flygplats. Det är den största i Kroatien, och ligger 1.7 mil från centrala Zagreb. På grund av sitt centrala läge är det smidigt att ta sig till och från flygplatsen med både bil och andra färdmedel.

På flygplatsen finns ett större antal stora hyrbilsfirmor representerade, och det är därför både lätt och smidigt att hyra bil från Zagreb flygplats. Hyrbilsbolagens kontor finns precis utanför ankomsthallen och innan flygplatsens ingång. Det är välskyltat och lätt att hitta dit.

Det går även bra att hyra bil inne i Zagrebs centrum om man vill spendera tid att upptäcka staden först innan man beger sig ut på vägarna. Hyrbilsbolagens upphämtningsplatser finns där på ett par platser. Kolla med just ditt hyrbilsbolag vad som gäller.

Utflyktsmål i Zagreb

Zagreb ligger centralt i norra Kroatien, och är därför ett perfekt utgångsläge när det gäller bilresor i området. Från Zagreb är det lätt att ta sig til både kusten och vackra stränder och underbara bergslandskap, allt inom köravstånd!

Trakošcan slott
Lite mer än en timmes bilfärd från Zagreb ligger det fantastiska slottet Trakošcan. Slottet är beläget på ett berg, 280 meter över havet, och byggdes på 1200-talet. Trakoš?an slott är känt för sin långa och fascinerande historia och sin arkitektur, med runda, klassiskt gotiska torn och vita färg.

Pula
Pula är en vacker kuststad som ligger tre timmars färd från Zagreb. I Pula finns makalöst vackra vyer över havet och är vida känd för sitt rykte som underbar sommarstad. Men Pula har även många intressanta historiska sevärdheter. Här finns byggnader från den romerska antiken att besöka, bland annat Pola arena samt Roma och Augustus tempel.

Nationalparken Plitvicesjöarna
Drygt 15 mil från Zagreb ligger den kända och makalösa nationalparken Plitvicesjöarna. Nationalparken var den första i sitt slag i Kroatien, och är uppbyggd kring 20 sjöar som skapar ett fantastiskt landskap och fantastiska vyer. Här finns många vackra vattenfall, och även en av Europas allra äldsta skogar. Här går det bra att vandra samtidigt som man insuper de undersköna miljöerna.


Trakoscan slott är känt för sin vackra arkitektur
Vad tycker du om den här sidan?

(4 röster, betyg: 4.75 av 5)