Hyrbil i Stavanger

Hitta bäst pris på hyrbilar i Stavanger genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Stavanger

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Stavanger, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Norge tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Norge via länken nedan.

Hyra bil på Stavanger flygplats

En och en halv mil från centrala Stavanger ligger regionens flygplats Stavanger flygplats, Sola. Det är Norges fjärde största flygplats och här landar dagligen många internationella flyg.

Sex av de stora och kända hyrbilsbolagen har kontor på Stavanger flygplats. De finns samlade precis utanför ankomstterminalen, i en grön byggnad. Den går lätt att se från flygplatsens utgång och ligger mycket nära.

Det går även bra att hyra bil inne i centrala Stavanger. Kolla med ditt hyrbilsbolag exakt vilka upphämtningsplatser som finns.

Utflyktsmål i Stavanger

Med sitt läge på Norges sydkust är Stavanger omgärdad av fantastiska landskap och hav. Kustremsan till söder bjuder på många vackra vyer och mysiga städer och byar. Med en hyrbil blir det lätt att upptäcka de små smultronställena som finns i området kring Stavanger!

Flekkefjord
Tretton mil söder om Stavanger ligger Flekkefjord, en väldigt trevlig stad i ett fantastiskt landskap. I Flekkefjord finns många vackra trähus och området Hollenderbyen har kvar sin gamla charm. Flekkefjord har även en populär cykelbana där man cyklar på särskilda cyklar fästa på ett spår som går genom den vackra naturen och ger en makalös utsikt. Perfekt för hela familjen!

Kristiansand
Tre och en halv timmes bilfärd från Stavanger ligger Kristiansand, Norges femte största stad. I Kristiansand blandas storstad med mysig småstadskänsla. Här finns bland annat Europas längsta ihophållande sektion av trähus, och i den gamla stadsdelen finns mycket intressant att se och uppleva. Under sommarmånaderna går det även att bada på den fina badstranden.

Lysefjorden
En kort bit utanför Stavanger ligger den vidunderliga fjorden Lysefjorden. Här finns det mycket att se och upptäcka. Det finns till exempel fina vandringsleder upp till bergen och färjor som kan ta en på kryssning på fjorden. Det går även att hyra kajak och guidade turer runt fjorden.

Utsikt över vackra Lysefjorden, nära Stavanger
Kristiansand har mycket att se och göra
Vad tycker du om den här sidan?

(6 röster, betyg: 5.00 av 5)