Hyrbil i Salzburg

Hitta bäst pris på hyrbilar i Salzburg genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Salzburg

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Salzburg, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Österrike tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Österrike via länken nedan.

Hyra bil på Salzburg flygplats

Salzburgs flygplats kallas även för Airport W.A. Mozart, och är den näst största i Österrike. Flygplatsen ligger endast 4 kilometer från centrala Salzburg, och det är mycket enkelt att köra bil till och från flygplatsen.

På Salzburg flygplats finns flera hyrbilsbolag. Deras kontor ligger i det stora parkeringshuset precis utanför flygplatsen. Det går en inglasad gångväg från flygplatsen till parkeringshuset, och det är en mycket kort sträcka att gå. Det är även bra skyltat och enkelt att hitta dit.

Det finns även goda möjligheter att hyra bil inne i centrala Salzburg, om man vill upptäcka staden lite innan man beger sig ut på äventyr.

Utflyktsmål i Salzburg

Salzburg ligger i Österrikes norra del, mycket nära till den sydtyska gränsen. I området tornar Alperna, och det finns många smultronställen att besöka i området. Med hyrbil går det lätt att ta sig till mindre byar och skidresorter.

Berchtesgaden
Tre mil från Salzburg ligger den otroligt vackra staden Berchtesgaden. Staden är belägen i en nationalpark med samma namn, och omgivningarna är makalösa. Staden har en mycket lång och rik historia, och här finns bland annat ett kungligt palats som är värt ett besök. Det finns även många trevliga vandringsleder i nationalparken, och det går även att besöka områdets saltgruvor.

Wien
Från Salzburg är det bara tre timmars bilfärd till Österrikes huvudstad Wien. Ett besök i staden är därför en perfekt dagsutflykt. I Wien blandas fantastisk arkitektur och intressant historia med shopping och modernt storstadsliv, och det finns mycket att se och uppleva i staden.

Abtenau
Känner man sig sugen på att åka skidor eller snowboard är ett besök till Abtenau ett måste. Staden är en känd skidresort och här finns backar som passar hela familjen. Även staden är värt ett besök med sin mysiga stämning och vackra omgivningar. Abtenau ligger cirka 6 mil söder om Salzburg.

I vackra Berchtesgaden finns bland annat ett slott
I huvudstaden Wien finns mycket att se och göra
Vad tycker du om den här sidan?

(12 röster, betyg: 4.83 av 5)