Hyrbil i Wien

Hitta bäst pris på hyrbilar i Wien genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Wien

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Wien, och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Österrike innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Wien

Wien är huvudstad i Österrike och ligger i östra delen av landet. Här finns flera hyrbilskontor som är enkla att ta sig till, och det enklaste är att hyra bil på centralstationen eller på flygplatsen.

Centrala Wien
Wien centralstation, Wien Hauptbahnhof, ligger i stadens centrum. Här finns flest uthyrningsbolag samlade på samma plats. På centralstationen kan du hyra bil hos populära bolag som Europcar, Sixt och Avis. Hyrbilskontoren ligger med nära anslutning till parkeringsgaraget, så att du kan hämta din bil snabbt och enkelt. Sixt finns även på Wiens andra stora tågstation i centrum, Wien Westbahnhof. Genom att hyra bil på centralstationen har du snabb och enkel tillgång till alla sevärdheter i och runt staden. Var noga med att kontrollera var återlämningsplatsen är för ditt hyrbilsbolag, då vissa bolag kan ha återlämning en liten bit bort.

Andra delar i Wien
Wien är en stor stad och det finns många populära uthyrare på spridda ställen i stadsdelarna. Hertz ligger på Simmeringer Haupstrasse nära A23, ungefär 25 minuters tunnelbaneresa från centralstationen. I östra delen av Wien centrum på Erdbergstrasse finns flera lokala hyrbilsbolag. Inte långt från tunnelbanestationen (U-bahn) Stadtpark ligger ännu ett Hertz och Europcar, en kvarts resa med lokaltrafiken från centralstationen. Med tanke på avstånden i staden kan det dock vara enklare att hyra direkt på centralstationen eller flygplatsen vid din ankomst.

Hyra bil på Wien flygplats

Wiens flygplats ligger 20 kilometer från centrala Wien. Med hyrbil tar resan ungefär 20 minuter. Det finns flera stora hyrbilsbolag på flygplatsen, som Avis, Budget, Europcar, Hertz, Sixt och flera lokala uthyrare. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss. Uthyrningsbolagen har sina kontor i flygplatsens hyrbilscenter i Parkhaus 4, så att du smidigt kan hämta ut din hyrbil när du har landat. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg.

Att se och göra i Wien

Som huvudstad är Wien rik på kultur och spännande historia. Staden är vida känt för sin opera, klassiska konserter, teater och balett. Med det finns också en härlig jazzscen, musikbarer, lokala marknader och mysiga krogstråk. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök.

Fika och äta i Wien

Wien är konditoriernas och kaffehusens stad och här tas cafékulturen på största allvar. Här finns många gamla, anrika caféer med mysig atmosfär. Ett historiskt fikaställe är Café Central från 1876. Caféet var en aktiv mötesplats för poeter, författare och filosofer och hade både Trotskij och Freud i salongen. Inredningen är lika pampig nu som då med sina höga valv och pelare i guld. På menyn finns klassiska rätter som schnitzel och österrikiska bakelser.

Att besöka ett wienskt värdshus är ett måste. I de gamla, vackra kvarteren i Altstadt finns värdshuset Griechenbeisl från år 1447! Här kan du njuta av god tysk öl och traditionella, robusta maträtter. Uteserveringen ligger romantiskt på ett litet torg bland historiska byggnader.

Shopping i Wien

Wien stoltserar med flera attraktiva shoppinggator. På Kärtnerstrasse kan du shoppa i den ena trendiga kedjan efter den andra på. Om du vill shoppa med lokalbefolkningen lite längre ifrån stadskärnans liv så kan du besöka den mer traditionella shoppinggatan Mariahilfer Strasse. Här finns välkända europeiska klädmärken blandat med mindre, unika butiker. Om vädret blir sämre finns flera gallerier och köpcentrum. I centrala Wien finns Ringstrassen-Galerien, ett elegant och luftigt köpcentrum mitt på Ringstrasse. Området Wien Naschmarkt ovanför floden är ett också måste; här kan du hitta råvaror från världens alla hörn och koppla av i charmiga barer och restauranger. Varje helg är det loppmarknad på Naschmarkt och då kan man fynda souvenirer bland antikviteter, kuriosa och vintagekläder.

Museum och kultur

Wien är ett paradis för konst-och kulturälskaren och staden har flera berömda konstmuseer. Konsthistoriska museet i Wien är ansett som ett av världens mest framstående museum. Det byggdes år 1891 för den kejsarfamiljens samlingar och har idag den största Bruegelsamlingen i världen. Här finns storverk inom europeisk konsthistoria av mästare som Raphael, Vermeer och Rembrandt, och håller även en egyptisk samling med spännande och mystiska skatter. Ett annat välbesökt museum är Belvedere. Belvedere är ett ståtligt barockpalats som innehållet en av landets mest värdefulla konstskatter av konstnärer som Gustav Klimt. På Belvedere finns också fascinerande och unika verk från medeltiden fram tills nutid.

Vad tycker du om den här sidan?
(Inga röster än)