Hyrbil i Warszawa

Hitta bäst pris på hyrbilar i Warszawa genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Warszawa

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Polens huvudstad Warszawa, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Polen tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Polen via länken nedan.

Hyra bil på Warszawa flygplats

Warszawa-Frédéric Chopin-flygplats ligger lite mindre än en mil från centrala Warszawa, och är den största internationella flygplatsen i Polen. Då den är belägen i området Okecie brukar flygplatsen i folkmun även kallas för Warszawa-Okecie.

På flygplatsen finns goda möjligheter att hyra bil. Nio hyrbilsbolag finns representerade där, och deras kontor ligger i Terminal A:s ankomsthall dit de internationella passagerarna anländer.

Det går även bra att hyra bil i centrala Warszawa, beroende på vilket hyrbilsbolag du väljer.

Utflyktsmål i Warszawa

Warszawas centrala placering i landet gör att det är lätt att ta sig runt till olika intressanta och trevliga platser. Med hyrbil blir upplevelsen ännu bättre, och det är enkelt att hitta små smultronställen som man annars inte skulle råkat på!

Ogrodzieniec slott
29 mil söder om Warszawa ligger det fantastiska slottet Ogrodzieniec som byggdes på medeltiden. Slottet är till viss del ruiner, men är fortfarande mycket imponerande, och det finns mycket att se och uppleva i slottsområdet, som är öppet för allmänheten. Slottet ligger på ett berg 515 meter över havet.

Elblag
Lite mer än tre timmars bilfärd norr om Warszawa ligger den trevliga staden Elblag. Staden bombades kraftigt under andra världskriget, men har under de senaste åren restaurerats intensivt och är idag mycket vacker. Flera av de gamla gotiska byggnaderna står fortfarande kvar, och de är mycket sevärda. Bland annat finns den gamla stadsporten kvar, liksom flertalet kyrkor.

Czestochowa
Czestochowa är en stad i södra Polen med en gedigen historia. Staden var en gång i tiden huvudstad i regionen, och har många intressanta byggnader och monument att besöka. En av stadens mest berömda sevärdheter är “den svarta Madonnan”, som är en målning och ett altare till Jungfru Maria. Altaret besöks varje år av miljoner pilgrimer. Czestochowa ligger drygt tre timmar söder om Warszawa.

Med hyrbil går det lätt att ta sig till vackra Elblag
Slottet Ogrodzieniec ligger inom köravstånd från Warszawa
Vad tycker du om den här sidan?

(9 röster, betyg: 4.78 av 5)