Hyrbil i Lissabon

Hitta bäst pris på hyrbilar i Lissabon genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Lissabon

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Portugals huvudstad Lissabon, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Portugal tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Portugal via länken nedan.

Hyra bil på Lissabon flygplats

Lissabon-Portela flygplats är Portugals största internationella flygplats och hit flyger många flygbolag från hela världen. Flygplatsen ligger inne i Lissabon, och är helt omringad av staden. Det går därför mycket snabbt att ta sig från flygplatsen till centrala Lissabon, som är endast en mil bort.

Flera stora och kända hyrbilsbolag har kontor och upphämtningsplatser på Lissabon-Portela flygplats. De finns i direkt anslutning till ankomsthallen och det är därför mycket lätt att hitta deras kontor.

Från flygplatsen är det lätt att ta sig till många trevliga platser strax utanför Lissabon, då vägnätet är mycket utbrett där.

Utflyktsmål i Lissabon

Med Lissabon som utgångspunkt finns det mycket att upptäcka i närområdet. Med en hyrbil är det enkelt att ta sig både till Portugals vackra kust och den fantastiska naturen i inlandet. På vägen finns många mysiga byar och trevliga städer att besöka.

Sintra
En halvtimmes biltur norr om Lissabon finns magiska Sintra. I staden finns många makalösa palats, bland annat det fantastiska Pena-palatset, Monserrate och Sintra palats. Många av palatsen ligger på små bergstoppar, och från dem får man en fantastisk utsikt över staden som är omgärdad av vackra landskap. Sintra är fyllt av historiska platser och det finns mycket att se och göra i staden.

Almourol slott
Närmare en och en halv timmes bilfärd från Lissabon ligger spännande Almourol slott på en liten ö i Tagusfloden. Slottet byggdes på medeltiden, och kontrollerades under sina glansdagar av tempelriddarna. Där finns många intressanta historier länkade till tempelriddarna, Portugals historia och kristendomen.

Évora
28 mil norr om Lissabon ligger Évora, en historiskt intressant stad med många välbevarade sevärdheter. Här finns bland annat rester av ett romerskt tempel, och den gamla stadskärnan är nästan helt intakt och omgiven av stadsmurar. I området runt Évora finns även vinodlingar som går att besöka.

I Évora finns många historiska sevärdheter
I Sintra nära Lissabon finns många vackra palats
Vad tycker du om den här sidan?

(9 röster, betyg: 4.56 av 5)