Hyrbil på Madeira

Hitta bäst pris på hyrbilar på Madeira genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil på Madeira

Här hittar du tips och råd om att hyra bil på Madeira, och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Madeira är en självstyrande ö som tillhör Portugal. Om du inte hyrt bil i Portugal innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i centrala Funchal, Madeira

Funchal är Madeiras huvudstad och ligger på öns södra kust. Det finns idag ingen kollektivtrafik från flygplatsen till Funchal centrum, men du kan hoppa på en transferbuss som tar dig nära biluthyrare om du vill hyra bil inne i staden. Bussen stannar bland annat på gatan Estrada Monumental i centrala Funchal, och här finns många hyrbilsbolag. Området heter São Martinho och här finns också flest hotell. Längs Estrada Monumental finns Hertz, Enterprise, Keddy, Europcar, Avis och flera lokala uthyrare.

Hyra bil på Madeira flygplats

Från Madeira flygplats är det 19 kilometer till Funchal centrum. Du når staden smidigt via väg VR1. Det finns flera stora hyrbilsbolag på flygplatsen som Enterprise, Dollar, Budget, Keddy, Europcar och flera lokala bolag. Bolagen har sina informationsdiskar i ankomsthallen, och är enkla att hitta till när du har landat. Du finner upphämtningsstället direkt över gatan från terminalen. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg.

Att se och göra på Madeira

Madeira är en portugisisk ögrupp som ligger ungefär 40 mil från Kanarieöarna i Atlanten. Hit kommer många för öns underbara klimat, grönskande natur och goda mat. Med hyrbil tar du dig enkelt runt till öns olika sevärdheter.

Naturen på Madeira

Den bergiga vulkanön Madeira har en otroligt vacker och dramatisk natur som är full av kontraster. Klimatet är subtropiskt året runt, och ön kallas för den flytande trädgården på grund av alla blommande botaniska trädgårdar med tropiska växter. Två tredjedelar av ön är naturreservat och består av djungellik grönska, karga klippor och naturliga havsbad. Ön har ett par anlagda sandstränder men erbjuder framför allt härliga badplatser med klippformationer rakt ner i havet. Det är populärt att vandra runt ön och det finns flera vandringsleder med olika svårighetsgrad. Vandringarna är ett härligt sätt att insupa den tropiska naturen och få se svårslagna vyer från någon av öns höjder.

Funchal på Madeira

Huvudstaden Funchal är en riktigt charmig stad och en upplevelse i sig när man besöker Madeira. Förutom turismen är staden känd för sin vinframställning och möbelindustri. Stadens arkitektur är en mix av 1400-tals hus och moderna byggnader som klättrar upp bland bergen, och blandningen ger en alldeles speciell atmosfär. Det är mysigt att bara promenera längs kullerstensgator, smala gränder, grönskande parker och besöka en lokal marknad. I Funchal finns en hel del historiska kyrkor och katedraler. Här finns till exempel en av Madeiras största katolska katedraler, som är ett populärt turistmål för sin majestätiska storlek och vackra interör. Det finns också spännande museer i staden, som konstmuseet Museu de Arte Sacra som visar gamla konstverk och hantverk från Madeiras begynnelse.

Mat på Madeira

Det fina vinet från Madeira är vida känt, men ön har också många andra spännande smaker. Städerna bjuder på rustika restauranger med mysiga innergårdar och uteserveringar, men ibland kan den godaste maten kommer från ett enkelt hål i väggen. Här finns intressanta lokala rätter som dolkfisk med stekt banan, grillad tonfisk, köttspett och kryddig honungskaka. Närheten till havet återspeglas på menyerna som ofta innehåller mycket skaldjur och färsk fisk. Madeira är även känt för sina små, goda bananer från öns odlingar. Längs öns slingrande gator finns många goda glassbarer där smakerna kan variera efter säsong. Vad sägs till exempel om gräddig körsbär-, hasselnöt- eller avocadoglass? Glassen serveras gärna med en kopp espresso om man vill. På öns strandbarer kan man ofta njuta av drinkar med färsk frukt och läskande sangria.

Vad tycker du om den här sidan?

(3 röster, betyg: 4.67 av 5)