Hyrbil i Aberdeen

Hitta bäst pris på hyrbilar i Aberdeen genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

I Aberdeen finns många slott och gamla borgar som Dunnottar Castle

Hyra bil i Aberdeen

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Aberdeen, och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Skottland innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Hyra bil på Aberdeen flygplats

Om du flyger till Aberdeen så kan det vara smidigast att hyra bil på Aberdeen flygplats. Från Aberdeen flygplats är det ca 10 kilometer till centrum, och med hyrbil tar resan ungefär 20 minuter. Det finns flera stora hyrbilsbolag på flygplatsen som Hertz, Alamo, Sixt, Enterprise, Europcar, Budget, Avis och flera lokala bolag.

Hämta hyrbil på flygplatsen

Bolagen har sina informationsdiskar ca 2 minuters promenad från terminalen, och är enkla att hitta till när du har landat. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg.

Hyra bil i centrala Aberdeen

Om du vill stanna i Aberdeens stadskärna innan du hyr bil och utforskar regionen, så kan du också hitta hyrbilskontor inne i staden. Det går flygbussar mellan flygplatsen och centrum, och väl inne i centrala Aberdeen finns en del uthyrare både i norra och södra delen av centrum.

Sök i sökmotorn för att se alla hyrbilskontor på en karta.

Att se och göra i Aberdeen

Sevärdheter och utflykter

Aberdeen ligger längs nordöstra kusten i Skottland och är landets tredje största stad. Med sina böljande kullar, öppna landskap, majestätiska berg och dramatiska kust är Aberdeen ett härligt resmål för både avkoppling och spännande utflykter. I Aberdeenshire runt staden finns flera charmiga små kuststäder och vackra stränder. Här kan du besöka anrika gamla whiskeydestillerier, spela på populära golfbanor eller besöka ett äkta skotskt slott.

Slott runt Aberdeen

Runt Aberdeenshire finns flera vackra och slott som bjuder på en historisk upplevelse. I Ballater ligger Balmoral Castle, hem åt kungafamiljen sedan 1800-talet. Under vissa tider på året är slottets ägor, trädgårdar och utställningar öppet för allmänheten. Ett annat minnesvärt besöksmål är sagolika Dunnottar Castle som ligger uppe på en brant höjd över havet. Slottets läge är både romantiskt och dramatiskt, och flera kända historiska personligheter har vandrat innanför den ogenomträngliga fästningen.

St. Cyrus naturreservat och Stonehaven

I södra Aberdeenshire finns riktigt fina kusträckor. Här ligger St. Cyrus National Nature Reserve som är ett skyddat reservat med kilometer av gyllene sanddynor och vulkaniska klippor. På sommaren är St. Cyrus en explosion i färg med sina många vildblommor och fjärilar. Har du tur kan du se sälar, delfiner och späckhuggare vid kusten.

Under en bilfärd längs kusten är det populärt att stanna i den charmiga lilla kuststaden Stonehaven för en glass, traditionell fish & chips eller goda skaldjur på någon av restaurangerna i hamnen.

Museum och kultur i Aberdeen

Ett besök på Gordon Highlanders Museum i Aberdeen är ett måste! Detta charmiga museum visar utställningar om ”The Gordon Highlanders” historia under 200 års tid, och besökare får följa i soldaternas fotspår genom filmer och guidade turer. För historieälskare är det värt ett besök på Kings College i gamla Aberdeen. Besökare reser hit för att se det anrika Kings College Chapel som är den äldsta byggnaden på campus. Kapellets interiör är den finaste och bäst bevarade av medeltida träarbeten i Skottland.

Fiske och floder i Aberdeen

Aberdeen och Aberdeenshire är känt i fiskarkretsar som hemorten för de två floderna River Dee och River Don. Att fiska i det dramatiska skotska landskapet är en riktig naturupplevelse. Fiskare kommer från hela världen för att prova lyckan i regionens vackra sjöar och floder, som är en av de bästa platserna för fiske i hela Skottland.

Floden River Dee sägs vara startplatsen för modernt flugfiske och hit åker många för att fiska lax. River Don är en av de bästa floderna i Europa för att fiska öring, Brown Trout på engelska. Det är enkelt att utforska hela den natursköna regionen med hyrbil i Aberdeen!

Vad tycker du om den här sidan?

(2 röster, betyg: 5.00 av 5)