Hyrbil i Edinburgh

Hitta bäst pris på hyrbilar i Edinburgh genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Edinburgh

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Skottlands huvudstad Edinburgh, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Skottland tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Skottland via länken nedan.

Hyra bil på Edinburgh flygplats

Edinburghs internationella flygplats är den mest trafikerade i Skottland och den femte mest trafikerade i Storbritannien. Flygplatsen ligger lite under en mil från centrala Edinburgh, och är direkt ansluten till den stora motorvägen M8, som gör det lätt att ta sig därifrån med bil.

På Edinburghs flygplats finns tio stora och kända hyrbilsbolag representerade på flygplatsens särskilda hyrbilscentrum. Till detta centrum kommer man genom en gångväg som är byggd för just detta specifika syfte. Det är väl skyltat och enkelt att hitta dit.

Det finns även goda möjligheter att hyra bil inne i centrala Edinburgh på flera olika platser, beroende på vilket bolag man hyr av.

Utflyktsmål i Edinburgh

Vill man uppleva Skottland till fullo är hyrbil det perfekta valet. Inom bekvämt avstånd från Edinburgh ligger både mysiga byar, underbar natur och historiskt intressanta sevärdheter runt varje hörn.

Stirling
En kort bilfärd från Edinburgh ligger den vackra staden Stirling, känd för sitt slott som tornar över staden på en klippa. Slottet är definitivt värt ett besök, och staden har även många andra intressanta och vackra byggnader, och omgärdas av böljande landskap.

Doune Castle
Slottet Doune är kanske mest känt för att ha varit med i den kända humorgruppen Monty Pythons film “The Holy Grail” och i TV-serien “Game of Thrones” (som slottet Winterfell), men slottet har mycket intressant historia att bjuda på. Orkar man ta sig upp till tornet bjuds man även på en fantastisk utsikt över det närliggande landskapet.

Inverness och Loch Ness
Vill man bege sig ut på en lite längre biltur som närmar sig de skotska högländerna är Inverness ett självklart mål. Staden ligger cirka tre och en halv timmes bilfärd från Edinburgh, och passar bra för en två-dagarsutflykt. På vägen kör man igenom fantastiska Cairngorms nationalpark med makalösa vyer, och nära Inverness ligger även världsberömda Loch Ness med vackra Urquhart slott.

Berömda Loch Ness och Urquhart slott är mycket sevärda
Doune Castle har varit med i många filmer och serier
Vad tycker du om den här sidan?

(9 röster, betyg: 4.44 av 5)