Hyrbil i Glasgow

Hitta bäst pris på hyrbilar i Glasgow genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Glasgow

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Glasgow, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Skottland tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Skottland via länken nedan.

Hyra bil på Glasgow flygplats

En mil utanför Glasgows stadskärna ligger Glasgow International Airport, som är den näst största flygplatsen i Skottland efter Edinburgh Airport.

På flygplatsen går det mycket bra att hämta upp hyrbil. Ett flertal hyrbilsbolag har sina kontor på flygplatsen. De är alla belägna nära ankomsthallen, och bilarna står parkerade direkt utanför flyplatsen.

Det finns även möjlighet att hyra bil inne i centrala Glasgow, om man vill upptäcka staden någon dag innan man beger sig ut på bilfärd.

Utflyktsmål i Glasgow

Glasgow har mycket goda förbindelser med de stora motorvägarna i Skottland, och det är lätt att ta sig till många trevliga ställen med staden som utgångspunkt. I närheten ligger både undersköna landskap och små byar.

Fort William
En och en halv timmes bilfärd norr om Glasgow ligger fantastiska Fort William inbäddat i en dal med Skottlands högsta berg Ben Nevis tornande i bakgrunden och sjön Loch Eli precis bredvid. Här finns många trevliga restauranger som serverar både musslor och lokalt fångad fisk. I närheten ligger även Ben Nevis Destillery där man kan gå en guidad tur och få veta allt om den anrika whiskyproduktionen.

Oban
Oban är en liten stad som bär på mycket historia. Här finns många intressanta och fascinerande sevärdheter, som till exempel stadens slott, ett gammalt fängelse och klanen Macleans gamla slott. För de djurintresserade finns även Scottish Sealife Sanctuary, där man på nära håll kan se sälar, uttrar och andra havsdjur på mycket nära håll. En perfekt utflykt för hela familjen!

Gleniffer Braes Country Park
En liten bit söder om Glasgow ligger Gleniffer Braes Country Park. Här finns många trevliga vandringsleder som man både kan promenera och cykla på. Här finns även en parkeringsplats som i folkmun kallas “car park in the sky” som har en makalös utsikt över den närliggande staden Paisley och ända till berget Ben Lomond.

Mysiga Fort William är omgivet av vacker natur
I historiska Oban finns bland annat klanen Macleans gamla slott
Vad tycker du om den här sidan?

(4 röster, betyg: 4.00 av 5)