Hyrbil i Kapstaden

Hitta bäst pris på hyrbilar i Kapstaden genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil i Kapstaden

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Kapstaden, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Hyrbil är det bästa sättet att uppleva Kapstaden och fantastiska Sydafrika! Läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sydafrika via länken nedan. Där får du tips om saker som trafikregler och regler för att hyra bil i Kapstaden.

Hyra bil på Kapstaden flygplats

Cape Town International Airport (flygplatskod CPT) är porten till Kapstaden och Sydafrika. Flygplatsen är den näst mest trafikerade i landet och ligger ca 20 kilometer från centrala Kapstaden. Det är lätt att ta sig från flygplatsen med hyrbil, och den stora motorvägen N2 förbinder flygplatsen med Kapstaden och stora delar av kusten.

Hämta hyrbil på Kapstaden flygplats

På Kapstaden flygplats finns flera välkända hyrbilsbolag. Det är enkelt att hitta till hyrbilskontoren på flygplatsen, som finns samlade framför transportområdet och huvudterminalen. Huvudterminalen är länkad med flygplatsens andra två terminaler, så du tar dig smidigt hit oavsett vilken terminal du landar i. Följ skyltarna mot hyrbilar när du har hämtat ditt bagage och kommit ut ur ankomsthallen.

Adress Kapstaden flygplats
Cape Town International Airport, Matroosfontein, Cape Town, 7490

Hyra bil i centrala Kapstaden

Du kan också hyra bil inne i Kapstaden. Det går taxi och transferbuss från flygplatsen in till centrum. Det finns ett par hyrbilsbolag en kort promenad från Kapstadens tågstation mitt i centrum, inte långt från där bussen stannar på Hertzog Boulevard. Det finns även en del bolag i norra centrum vid Century City. Sök i sökmotorn för att se samtliga hyrbilskontor på en karta.

Att köra i Sydafrika

Det finns ett par saker som är bra att tänka på när du ska köra i Sydafrika. Här är det till exempel vänstertrafik, men trots det så gäller högerregeln. Därför gäller det att vara väldigt uppmärksam på trafiken är du kör. Var även extra fokuserad när du kör på landsbygden, där väglaget kan skifta och det kan gå djur på vägen.

När du reser runt i Sydafrika kommer du märka att det ofta finns parkeringsvakter på parkeringarna vid sevärdheter. De hjälper oftast besökare att hitta en bra parkering mot en mindre avgift, och vaktar parkeringens bilar. Läs mer tips och info via länken nedan.

Utflykter med hyrbil från Kapstaden

Sevärdheter och utflykter

Kapstaden är en unik destination med närhet till både spännande stad och otrolig natur. Med den omgivande Table Mountain National Park är det aldrig långt till äventyr, och hyrbil är det bästa sättet att ta sig runt till sevärdheterna i din egen takt. Här kommer några tips på dagsutflykter och roadtrip från Kapstaden.

Safari och äventyr

På stranden Seaforth Beach ligger Adventure Centre som är en bra utgångspunkt om du vill uppleva Kapstadens kust och marina djurliv på nära håll. Här kan du prova äventyrsaktiviteter och vattensporter som kajak, paddleboard, dykningsexpeditioner, safaris och mycket mer. Här kan du bland annat åka ut på hajsafari och se delfiner och sälar. Seaforth ligger ca 45 minuter från Kapstaden.

Aquila Private Game Reserve

Ett par timmar från Kapstaden finns flera naturreservat med vildmarkssafaris, och många erbjuder övernattning i häftiga miljöer. En av de mest populära är Aquila Private Game Reserve, som ligger 2 timmar från staden, där du kan åka på heldagssafari med övernattningsmöjligheter i mysiga stugor eller lyxiga spafaciliteter. Här kan du se mycket av Afrikas spännande djurliv som giraffer, flodhästar, antiloper, och mycket mer. Reservatet ligger i Karoo en bit utanför motorvägen N2, och det är enkelt att ta sig hit med hyrbil.

Boulders Beach

Kapstaden har många natursköna stränder, och på många kan du kombinera sol och bad med att uppleva det fantastiska djurlivet. Mellan Kapstaden och Simon’s Town ligger Boulder’s Beach som är känt för att vara hem åt en frigående pingvinflock. Boulders är ett av få ställen där afrikanska pingviner kan studeras på nära håll i sin naturliga miljö. Boulders är en del av Table Mountain National Park och är en härlig badstrand med mjuk sandstrand, skyddande klippor och klarblått vatten. Det finns bra med skyltar för parkeringsmöjligheter för din hyrbil längs kustlinjen.

Kirstenbosch Botanical Garden

Vid foten av Table Mountain ligger Kirstenbosch som anses vara en av de mest fantastiska botaniska trädgårdarna i världen. Trädgården innehåller över 7000 växtarter från Sydafrika, och är ett populärt utflyktsmål för en picknick eller vandring. Promenera på gångbron över trädtopparna och ta in panoramavyn med bergen i bakgrunden. I trädgården finns finns också trevliga restauranger och fikaställen som Kirstenbosch Tea Room. Det är smidigt att köra hit med hyrbil längs välskyltade vägar, och det finns gratis parkering.

Cape Point

Cape Point är en av Kapstadens södra uddar och är en del av Table Mountain National Park. Om du har tillgång till hyrbil och är ute efter dramatisk natur och fina utsikter, så ska du verkligen besöka Cape Point. I naturreservatet får du njuta av fantastiska vyer över Atlanten och kustlinjens vidsträckta stränder. I reservatet kan du stöta på babianer, zebror och mycket mer av det rika djurlivet. Åk upp till fyren för den mest storslagna utsikten. Här kan du utforska legenden om skeppet Flygande Holländaren som sägs segla runt Cape Point.

Vinresor och roadtrip i Sydafrika

Roadtrip längs The Garden Route

Roadtrip-vägen som kallas The Garden Route är en mycket populär rutt i Sydafrika. Garden Route sträcker sig ca 200 kilometer längs sydöstra kusten. Det går utmärkt att starta rutten i Kapstaden och följa vägen N2 National Highway som går från Kapstaden och längs hela Sydafrikas östkust. Vägarna är generellt mycket bra att köra på. Det är rekommenderat att ha allt ifrån ett par dagar till två veckor för att köra rutten, beroende på hur ofta du vill stanna!

The Garden Route går genom nationalparker, sagolika skogar och sjöar och fantastiskt fina stränder. På vägen finns möjlighet att prova flera aktiviteter som att utforska undervattensgrottor, dyka efter skeppsvrak, vandra eller åka ut med båt. Du kan också stanna vid museum och matställen längs vägen. Att planera in en körning längs The Garden Route är ett tips om du ska hyra bil i Kapstaden!

I Kapstaden finns flera av Sydafrikas vingårdar i vackra miljöer

Vinresa från Kapstaden

Sydafrika är känt för sin vinproduktion och det finns härliga vinresor på bekvämt köravstånd från Kapstaden. Ca 1 timme från staden ligger Franschhoek Valley med vackra vingårdar I fantastiskt natursköna miljöer. Hit reser besökare för att njuta av fantastisk mat och vin, historia och en gemytlig atmosfär. Parkera hyrbilen och hoppa på spårvagnen Franschhoek Wine Tram och utforska Franschhoek Valley och det böljande landskapet, och hoppa av för vinprovning, lunch eller guidade turer på några av Sydafrikas äldsta och mest framstående vingårdar.

Durbanville Wine Route

Om du är intresserad av vitt vin så ska du åka Durbanville Wine Route, ca 30 minuter från centrala Kapstaden. Grönskande Durbanville ligger på perfekt avstånd från stadspulsen och är härligt att åka vilse i! Området är främst känt för sina vita viner av toppkvalitet, som Sauvignon Blanc, men här produceras även rött vin. I Durbanville finns många trevliga restauranger och nyligen har det även börjat produceras lokal öl på bryggerier längs rutten, som går förbi 13 gårdar.

Oavsett om du vill njuta av en lyxig vinresa, äventyr eller slappna av på stranden så är det verkligen en upplevelse att hyra bil i Kapstaden och kunna utforska Sydafrikas smultronställen!

Vad tycker du om den här sidan?

(3 röster, betyg: 4.67 av 5)