Hyra bil billigt

Sök efter prisvärda hyrbilar och läsa gärna våra tips så du får en bra upplevelse!

Sökrutan laddar

En billig hyrbil på stranden i Mexico

Billigt och bra – med försäkring

De flesta som hyr en bil vill att den ska vara så billig så möjligt men fortfarande hålla en hög kvalité. Prisvärd helt enkelt! Det bästa sättet att hitta dessa prisvärda och billiga hyrbilar är att använda en sökmotor som söker igenom alla större hyrbilsbolag. Då är det enkelt att hitta en hyrbil till lägst möjliga pris. Vår sökmotor, söker igenom alla uthyrningsbolagen i hela världen inklusive försäkring.

De billigaste hyrbilarna

När man hyr en bil räcker det oftast att välja någon av de billigaste bilarna som kommer upp vid sökning, beroende på hur många personer och hur mycket packning man har. I vissa länder är dessa billiga hyrbilar mycket små och då kan det vara värt att gå upp någon kategori. De billigaste bilarna går att boka för mindre än 100 kr per dag i vissa länder. De billigaste länderna att hyra bil i är ofta länderna runt om kring medelhavet, till exempel Spanien, Italien och Kroatien.

Självriskreducering

Hyrbilsbolagen som erbjuder de billigaste hyrbilarna har ibland en hög självrisk. De erbjuder oftast självriskreducering på plats till ett hög pris. Därför är det viktigt att antingen boka med ett kreditkort som har självriskreducering, köpa till en prisvärd kompletterande reseförsäkring eller köpa till fullt skydd vid bokning. I vissa länder, till exempel USA är självrisken alltid noll kronor.

En billig och äldre hyrbil på ön Tobago

Billiga och äldre hyrbilar

Vi samarbetat endast med stora och seriösa bolag. Alla bolagen använder sig av bilar med hög kvalité och oftast är de maximalt ett par år gamla. På vissa orter, speciellt i utvecklingsländer finns det ofta lokala firmor som hyr ut äldre bilar. Problemet med dessa är man riskerar att det lättare kan uppstå problem med bilen. Även om det inte är ditt fel finns det en risk att man sätter sig i en jobbig situation där ersättning krävs för felen. Det andra och ännu viktigare är att försäkringarna inte alltid är de bästa. Det är ofta mycket svårt att själv avgöra detta när man får ett dokument på ett par sidor, ibland på ett språk man inte förstår. Vår rekommendation är att vara försiktiga med okända och mindre hyrbilsbolag.

Billiga hyrbilar på utländska sajter

För den som letar så går det ibland att hitta billigare hyrbilar på utländska och lokala hemsidor, även hos välkända bolag. Tänk på att dessa bokningar saknar rätt försäkringar och du måste lägga till det på plats. Vi har hört och sett ett par exempel där folk har hittat en billigare hyrbil och väl på plats ingår inget, försäkringarna som är mer eller mindre nödvändiga har kostat mer än vad hyrbilen kostade från början.

Billigt är inte alltid bäst

Sammanfattningsvis kan man säga att den billigaste hyrbilen är inte alltid bäst om villkoren inte är bra. Då riskerar man att få betala ett högt pris och andra problem. Via oss är alltid nödvändiga försäkringar inkluderat, så är du ute efter att hyra en bil billigt, men bra villkor så har du hittat rätt! Försök även att boka hyrbilen i god tid, för lägst pris.

Vad tycker du om den här sidan?

(12 röster, betyg: 4.75 av 5)