Olika hyrbilsklasser

När man bokar hyrbil får man ofta förslag på olika hyrbilsklasser. Modellen som kommer upp vid sökning är vanligtvis ett exempel på den hyrbilsklassen. kom igår att hyrbilen som ni får vid upphämtning ska alltid vara en likvärdig bil, eller bättre! Antalet klasser och vilka bilar som ingår i de olika klasserna varierar något mellan olika länder. Vid sökning får du alltid mer information om de olika alternativen såsom antal säten, dörrar och hur många väskor som man ska kunna få plats med.

Välj rätt bilklass vid bokning

Det är viktigt att välja rätt bilklass vid bokning av ett par olika anledningar. Mindre hyrbilsplatser reserverar den specifika bilen för dig och vid behov av annan bil är det inte säkert att det finns tillgängligt. Priserna vid uppgradering av bilklass vid upphämtning är mycket högre än om ni väljer en större bil redan vid bokning. Försäljaren vid upphämtning kommer ofta att försöka sälja en större bil till er genom att presentera olika erbjudanden som kan låta billiga. Nedan följer en lista av vanliga hyrbilsklasser.

Ekonomi

Ekonomi är ofta den billigaste bilen som går att boka. Typ av bil varierar mellan olika länder och platser. Det bästa är att utgå från att en liten bil för upp till 4 personer. I södra Europa är dessa bilarna oftast 2-dörrars.

Kompakt

Kompakt är ofta ett bättre alternativ än ekonomi, denna klass kostar sällan speciellt mycket men man behöver inte oroa sig över att få en av de minsta bilar som erbjuds.

Mellanklass

Mellanklassen är ofta ganska lik standardklassen men något mindre. Det kan ibland vara svårt att se skillnaden.

Standard

Standard är normalt en ganska stor bil och funkar bra för 5 personer. Dessa bilar är ofta sedan-bilar och har därför inte plats för obegränsat antal väskor.

Full-size

Full-size är en bil i full storlek. Den är ofta bekväm för 5 personer. Tänk på att även om det är en full-size kan bagageutrymme variera mellan olika länder och modeller. Se specifik information vid bokning.

SUV

En SUV går inte alltid att få tag på, speciellt från mindre platser i Europa. Däremot i USA är utbudet stort och detta är den bil vi rekommenderar mest för längre roadtrip om man även behöver en del bagageutrymme. Dessa bilar är ofta välutrustade och bekväma.

Cabriolet

Priserna på att hyra en cabriolet varierar mycket mellan olika länder. I USA är detta ofta ett mycket prisvärt alternativ där det billigaste alternativet oftast är en Ford Mustang. Dessa bilar är ofta starka och roliga att köra. Nackdelarna är lite högre ljudnivå och sämre bagageutrymme.

Premium

Premium är bilar som håller mycket hög klass. Storleken på en premiumbil varierar så läs informationen vid hyrbilssökningen.

Lyx

Lyx-klassen är vad det låter som, här får man en lyxig och välutrustad hyrbil.

Minibuss

En vanlig minibuss har 7 säten. På vissa platser finns det ibland större bilar men då blir det ofta billigare med att välja en extra bil. Se vad som erbjuds vid söknings. Många av dessa bilar (speciellt i USA) består av 4 ordentliga stolar med armstöd och sedan ett vanligt baksäte. Även för en mindre grupp på ca 4-5 personer, kan detta vara ett mycket bekvämt och bra alternativ.

Vad tycker du om den här sidan?

(8 röster, betyg: 4.38 av 5)