Hyrbil i Prag

Hitta bäst pris på hyrbilar i Prag genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Prag

Här följer några tips om vad man ska tänka på när man hyr bil i Prag. Generellt sett är det smidigt att hyra bil i Prag. Till skillnad från vissa andra länder (som t.ex. Spanien) försöker hyrbilsbolagen inte tjäna pengar på fula tricks. Väl på plats går det bra att kommunicera på engelska. I Prag dock, kan det vara lite trixig att köra, med flera enkelriktade gator och spårvagnar att ta hänsyn till. Var förberedd var du ska så löser det sig!

Våra hyrbilskontor i Prag

  • Prag tågstation: Kommer man till Prag med tåg finns det möjligheter att hyra eller hämta hyrbil i anslutning till tågstationen. Inne på stationen finns två hyrbilskontor med ett stort antal hyrbilar. Från stationen går det enkelt att ta sig till Prags olika delar, och även ut till närliggande områden med trevliga utflyktsmål.

  • Centrala Prag:En bit norr om Prags tågstation ligger stadens mest centrala delar, och där finns flera hyrbilskontor. På Eliski Krasnohorskie i Prags äldsta delar på gångavstånd från Rudolfinum finns ett hyrbilskontor. En bit öst från detta hyrbilskontor finns tre hyrbilskontor på den större gatan Revolu?ní.

  • Södra Prag: Söder om Prags centrum finns också möjlighet att hyra bil, då det finns ett hyrbilskontor i direkt anslutning till den större vägen 5. Kvetna. Från detta hyrbilskontor går det mycket smidigt och enkelt att ta sig ut från Prag till andra städer och platser i området.

Hyra bil på Prags flygplats

De allra flesta väljer att hyra bil direkt när de anländer vid Prags flygplats. Det är mycket enkelt att hitta till det hyrbilscentra där alla stora bolag finns representerade. Hyrbilarna finns i ett stort parkeringshus som kallas Pc och alla receptioner finns på markplan. Pc finns rakt över gatan från terminal 1 och vid en luftgång från terminal 2, se bilderna.

Utflyktsmål i Prag

Tjeckien bjuder på många trevliga möjligheter till utflykter, och med Prag som utgångspunkt går det att ta sig till många fantastiska platser med hyrbil.

Slavkovský les
Tretton mil väst om Prag ligger det fantastiska skogsområdet Slavkovský les. Här finns flera trevliga vandringsleder, och även en botanisk trädgård. Området är bergigt, och mycket vackert att beskåda. Det finns flera samhällen i Slavkovský les, och det går även att köra bil i vissa områden, en rutt som ger fantastiska vyer över landskapet.

Príbram
Drygt sex mil söder om Prag ligger den historiska och vackra staden P?íbram. Här finns förutom en mycket trevlig stadskärna även det berömda klostret Svatá Hora, som är en fantastisk byggnad. Stadens äldsta delar har många spännande sevärdheter, och det finns även ett museum dedikerat till stadens gruvor.

Liberec
En och en halv timmes bilfärd norr från Prag ligger den trevliga staden Liberec, som är en av de största i Tjeckien. I Liberec finns bland annat landets äldsta zoo, och flera spännande museum som är kopplade till teknologi. En av stadens mest berömda sevärdheter är tv-tornet Ješt?d Tower som ligger på ett. Tornet har en mycket unik design, och det går att ta sig dit med linbana.

Vad tycker du om den här sidan?

(4 röster, betyg: 5.00 av 5)