Hyrbil i Berlin

Hitta bäst pris på hyrbilar i Berlin genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Berlin

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Berlin, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Tyskland innan, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Tyskland via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Berlin

I Tysklands huvudstad Berlin, som ligger i nordöstra Tyskland finns flera hyrbilskontor, och de är mycket enkla att ta sig till.

  • Centrala Berlin: På Berlins tågstation, Berlin Hauptbahnhof finns möjligheter att hyra bil av flera stora hyrbilsbolag. Tänk dock på att jämfört med hyrbilsbolag på flygplatsen är det inte samma förmånliga öppettider här. Dock ser de flesta ut att ha öppet alla dagar morgon till sen kväll. De flesta hyrbilsbolagen har adress Europaplatz 1 och ligger inne på tågstationen. Körtempot inne i centrala Berlin är rättså hektiskt, men så länge du vet var du ska är det inga problem att ta sig ut ifrån staden.

  • Södra Berlin: I södra delen av Berlin ligger ytterligare en tågstation som har flera hyrbilskontor, Station Berlin Südkreuz. Det ligger i området Tempelhof-Schöneberg district. Här stannar många långdistanståg och det finns koppling även med stationen S-bahn Südkreuz. De flesta hyrbilskontor ligger på General-Pape-Straße 1. Öppettiderna är lite sämre på helger för bolagen här. Du når ringleden i Berlin (Stadtring) på några minuter härifrån, vilken lätt tar dig ut ur staden.

  • Östra Berlin: I östra delen av Berlin ligger staden tredje största tågstation, Berlin Ostbahnhof. Här hittar du också en del hyrbilsbolag och de ligger på Koppenstraße 3. Du hittar kontoren inne på tågstationen och öppettiderna är ungefär samma (några har stängt på söndagar) som på Berlin Südkreuz.

Hyra bil på Tegel flygplats

Berlins största flygplats Tegel (flygplatskod: TXL) ligger mindre än en mil nordväst om centrala Berlin. Här landar flera stora bolag både inrikes och utrikesflyg.

Att hyra bil på Berlin flygplats är enkelt och smidigt. Sex av de största hyrbilsfirmorna har kontor där, och det är enkelt att ta sig från och till flygplatsen med bil. Hyrbilskontoren ligger på bottenvåningen i terminal E, när parkeringshus P2, och går lätt att hitta.

Hyra bil på Schönefeld flygplats

Norwegian landar här (flygplatskod: SXF) och flygplatsen ligger 18 kilometer söder om Berlin. Hyrbilsbolagen har kontor utanför terminal A och är lätta att hitta.

Brandenburg flygplats

Denna flygplats ska bli Berlins stora nya flygplats och ligger till viss del där Schönefeld flygplats är idag. Utvändigt har flygplatsen varit klar sedan 2012, men pga. diverse missar kring tillstånd och andra förseningar är flygplatsen inte i bruk än.

Utflyktsmål runt Berlin

I Berlin finns alltifrån spännande och unik historia till rikt kultur och nöjesliv. Det är en relativt billig stad och bra möjligheter för shopping.

Potsdam
En halvtimme sydväst om Berlin ligger staden Potsdam, som är känd för sin arkitektur med ståtliga slott och fina byggnader. Många besöker Sanssouci slott och parken i anknytning samt även det stora slottet Potsdam Neues Palais. Runt staden sträcker sig både floder och sjöar, så varför inte ta en båttur runt staden?

Strandbad Wannsee
Om ni besöker Berlin under de varma månaderna bör ni åka till Strandbad Wannsee som är Europas största insjöstrand. Här finns både aktiviteter för barn och mat att köpa på plats. Tänk dock på att det är väldigt populärt och kan bli mycket folk speciellt på helger.

Tropical Islands
En timmes bilfärd söder om Berlin finns ett mäktigt ställe att besöka på ett gammalt nedlagt flygfält. Här hittar du Europas största äventyrsbad, som huserar i en hangar stor som sex st Globen. Det är en nästan orealistisk byggnad men väl värt ett besök. Du kan njuta av 26 grader värme året runt och här hittar du allt, både restauranger, spa-avdelning och flera stora pooler. Du kan även bo i en bungalow här!

Dresden
Två timmar med bil söder om Berlin ligger staden Dresden. Staden bombades till näst intill ruiner 1944 men sedan dess har man byggt upp den bit för bit. Dresdens centrum har många mysiga caféer och här finns också den mäktiga Frauenkirche som blev restaurerad 2005. Staden är en av Europas grönaste och har många parker och naturområden. Om ni besöker staden på sommaren ta en tur längs floden Elbe med flodångarna till Königstein.

Vad tycker du om den här sidan?

(9 röster, betyg: 4.89 av 5)