Hyrbil i Düsseldorf

Hitta bäst pris på hyrbilar i Düsseldorf genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Altstadt i Düsseldorf

Hyra bil i Düsseldorf

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Düsseldorf, och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Tyskland innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Düsseldorf

Düsseldorf ligger i västra Tyskland vid floden Rhen. Här finns flera hyrbilskontor som är enkla att ta sig till.

  • Centrala Düsseldorf: Nära Düsseldorfs tågstation Düsseldorf Hauptbahnhof finns flera stora hyrbilsbolag. Här hittar du exempelvis Hertz, Europcar och Sixt. Vissa hyrbilsbolag sitter inne i tågstationen, medan andra ligger på gångavstånd mittemot byggnaden. Var noga med att kontrollera var återlämningsplatsen är för ditt hyrbilsbolag, då vissa bolag kan ha återlämning en liten bit bort.
  • Andra delar i Düsseldorf: Populära bolag som Hertz, Avis och Sixt har kontor på flera andra ställen i staden. Oftast är de lite mindre och har inte alltid samma utbud av bilar. Från tågstationen är det gångavstånd till flera närliggande stadsdelar, och flera hyrbilsbolag har kontor på Berliner Alle och Koenigsallee i centrum.

Hyra bil på Düsseldorf flygplats

Düsseldorf flygplats ligger bekväma 9 kilometer från centrala Düsseldorf. På flygplatsen hittar du flera stora hyrbilsbolag och det finns ett stort utbud av bilmodeller. Uthyrningsbolagen finns i ankomstterminalen, så att du smidigt kan hämta ut din hyrbil när du har landat. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg.

Utflyktsmål runt Düsseldorf

Düsseldorf är delstaten Nordrhein-Westfalens huvudstad i Tyskland. Staden ligger vackert på floden Rhens östra sida. Düsseldorf är en riktig konststad och är känd för sin framstående konstakademi, otroliga museum och gallerier. Staden är också ett shoppingparadis med många härliga butiksstråk. Det är populärt att promenera längs floden och uppleva de olika stadsdelarna, och runda av dagen i en charmig ölstuga i det gamla Altstadt.

Altstadt Düsseldorf

Gamla Stan i Düsseldorf, Altstadt, kallas också den längsta baren i världen. Smeknamnet kommer från att det lilla området Alstadt har över 300 barer, bryggerier och dansklubbar. Det sägs att varje bar länkar samman med grannbaren bredvid. Här serveras den lokala ölen som Düsseldorf är känd för, Altbier, från ett gammalt traditionellt recept. Gärna tillsammans med traditionell tysk mat som rejäla fläksläggen “Schweinshaxe”. I Altstadt finns också Sankt Lambertus Basilika, en kyrka från 1200-talet vars spira har blivit ett känt landmärke över stadens horisont.

Kunstachse och Museum Kunstpalast

Vid Kunstachse, ”konstaxeln”, ligger stadens betydande museer och konstgallerier. Kunstachse är knappt en kilometer lång men väl värt ett besök för den konstintresserade. På Kunstachse kan du besöka The Museum Kunstpalast och njuta av skulpturer, målningar och konstverk från olika eror. Här finns okså det vackra konserthuset Tonhalle, operahuset och den världskända konstakademin.

Shopping i Düsseldorf

I Düsseldorf finns det berömda Köningsallee. Köningsallee i distriktet Stadtmitte sägs vara den bästa och livligaste shoppinggatan i hela Tyskland. Här shoppar turister från hela Europa tillsammans med lokalbefolkningen i trendiga butiker. Men gatan är inte bara känd för sin handel; Köningsallee ligger vackert med en kanal genom dess centrum och parken Hofgarten i ena änden. Här finns också mysiga caféer och uteserveringar att pausa vid under shoppingturen.

Schloss Benrath

Ett besök på slottet Schloss Benrath är en unik inblick in i 1700-talets Tyskland. Runt slottet finns arkitektritade barockparker och designade trädgårdar. Parken ligger vid floden Rhen och är öppen för besökare att promenera i. Slottet är ett riktigt konstverk och har idag två unika museer och guidade turer genom byggnaden. I den västra vingen ligger Naturhistoriska museet som byggdes 1929, och i östra vingen finns ett museum för europeisk trädgårdskonst. Ibland hålls även konserter i slottet.

Vad tycker du om den här sidan?

(4 röster, betyg: 5.00 av 5)