Hyrbil i Frankfurt

Hitta bäst pris på hyrbilar i Frankfurt genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Frankfurt

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Frankfurt, samt de billigaste hyrbilarna till bästa pris. Om du inte hyrt bil i Tyskland tidigare, läs gärna våra tips om hyrbil i Tyskland via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Frankfurt

Frankfurt, vid floden Main, ligger i västra Tyskland och här finns en del hyrbilskontor inne i centrala Frankfurt men det lättaste är att hyra bil på flygplatsen.

  • Centrala Frankfurt: På Frankfurts tågstation, Frankfurt Hauptbahnhof, finns möjligheter att hyra bil av flera hyrbilsbolag. Var uppmärksam på att de flesta har stängt på söndagar.

Hyra bil på Frankfurt flygplats

Frankfurts flygplats (flygplatskod: FRA) ligger mindre än en mil sydväst om centrala Frankfurt. Det är Europas tredje största flygplats räknat i antal resenärer och ligger 12 kilometer söder om staden.

Att hyra bil på Frankfurts flygplats är enkelt trots sin storlek. De största hyrbilsfirmorna är samlade i Car Rental Center som ligger i mitten av terminal 1, i det som kallas Airport City Mall. Du kommer lätt på väg A3 från flygplatsen och där kan du sedan ta dig vidare vart du ska.

Utflyktsmål runt Frankfurt

Frankfurt är en stad med lång historia bakom sig både som en viktig stad under romarriket men såklart påverkades staden även under andra världskriget då stora delar bombades. Frankfurt är en väldigt modern stad och sticker ut lite från övriga städer i Europa genom att ha nästan en vy av skyskrapor som kan jämföras med New York.

Moseldalen
Tar du bilen ca två timmar väster om Frankfurt befinner du dig i vackra Moseldalen. Byn Bernkastel-Kues är mysig att besöka och här kan du ta båtar på floden Mosel till andra byar. Varför inte boka några nätter i byn och njuta av en cykelutflykt längs med vinsluttningarna för att sedan avsluta dagen med en vinprovning?

Taunus
Mindre än en timme norr om Frankfurt kan du hitta vackra vyer och bra hiking möjligheter i Taunusbergen. En bra hike startar i byn Fuchstanz och sedan kan du ta dig upp på berget Altkönig och får underbar utsikt. Vill du ta det lugnt, vila och njuta på spa, åk till Bad Homburg. I byn Saalburg som också ligger i området finns ett restaurerat romerskt kastell som är värt ett besök.

Fritzlar
Fritzlar är en stad som ligger nordöst om Frankfurt och som var en viktig handelsstad under 800-talet i Tyskland. Staden är känd för sin vackra medeltida stadskärna och tornen i staden som syns på långt håll. I staden hittar du mysiga kafeér och en levande marknadsplats där stadens katedral också ligger.

Vad tycker du om den här sidan?

(6 röster, betyg: 4.67 av 5)