Hyrbil i Frankfurt

Hitta bäst pris på hyrbilar i Frankfurt genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil i Frankfurt

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Frankfurt, och tips på sevärdheter och utflykter. Om du inte läst våra generella tips för att hyra bil i Tyskland så kan du göra det via länken nedan. Där får du information om bland annat regler och bilförsäkring för hyrbil som kan vara bra att veta inför din resa.

Frankfurt ligger i västra Tyskland vid floden Main. Det finns flera hyrbilskontor inne i centrala Frankfurt, men om du vill slippa transfer så är det lättast att hyra bil direkt på flygplatsen. Du kan enkelt boka hyrbil här inför din resa!

Hyra bil på Frankfurt flygplats

Om du flyger till Frankfurt så är det smidigast att boka hyrbil på flygplatsen. Frankfurt flygplats är den näst mest trafikerade flygplatsen i hela Europa. På flygplatserna finns flera välkända hyrbilsbolag och här är det populärt att hyra bil. Det rekommenderas alltid att boka hyrbilen i förväg för att vara säker på att bilen du vill ha finns ledig.

Frankfurt am Mains flygplats

Frankfurt internationella flygplats (FRA) ligger 12 kilometer från staden Frankfurt am Main. Flygplatsen ligger nära motorvägarna A3 och A5 vilket gör det väldigt praktiskt att ta sig vidare från flygplatsen med bil.

Hämta hyrbil på flygplatsen

Det går smidigt att hämta hyrbil på Frankfurt flygplats. Du hittar hyrbilsbolagens servicedeskar i de två terminalernas hyrbilscenter. I Terminal 1 finns de i Hall A på våning 0, och i Terminal 2 finns de i Hall D. Följ skyltarna mot hyrbilar efter att du hämtat ditt bagage.

När du ska återlämna hyrbilen så följer du skyltarna mot respektive terminal och Car Rental Return. Lämna bilen på avsedda platser för ditt bolag.

Hyra bil i Frankfurt

Du kan också hyra bil i centrala Frankfurt om du vill utgå härifrån. Det finns exempelvis hyrbilskontor i anslutning till Frankfurt tågstation, Frankfurt Hauptbahnhof. Sök i sökmotorn för att se alla hyrbilskontor på en karta. Om du vill återlämna hyrbilen i en annan stad så kan du boka en envägshyra.

Sevärdheter med hyrbil i Frankfurt

Se och göra i Frankfurt

Frankfurt är ett härligt resmål som kombinerar mysig charm med modern metropol. Staden sticker ut från andra städer i Europa med sina New York-liknande skyskrapor och grönskande parkområden. Här finns mycket att se och göra inom både rik kultur, shopping och god mat. Ta en promenad längs floden där många museum är samlade längs vattenkanten. Här kan du utforska lokal historia, spännande utställningar, konst och kulturevent. Om du vill fynda souvenirer bör du ta en shoppingtur längs den berömda shoppinggatan Zeil.

Frankfurts gamla stadsdel

Efter Andra Världskrigets bombningar har Frankfurts gamla stadsdel restaurerats, och nu kan turister strosa och fika bland historiska byggnader och mysiga kullerstensgator i hjärtat av staden. I Gamla Stan finns även arkeologiska platser från romarriket och forna kungar, och området är en spännande kontrast till moderna Frankfurt.

Njut av mat och dryck

När du reser till Frankfurt måste du uppleva mat-och dryckeskulturen. På den stora matmarknaden Kleinmarkthalle kan du utforska all typ av lokala råvaror och godsaker. Bege dig till den avslappnade stadsdelen Sachsenhausen och prova traditionellt äppelvin till rustika traditionella rätter på någon av de många pubarna. Sachsenhausen har många trevliga restauranger och barer där lokalbor såväl som turister samlas framåt kvällen. Frankfurt har många intressanta sevärdheter och härlig atmosfär!

Utflykter med hyrbil

Utflyktsmål runt Frankfurt

När du har utforskat Frankfurts stad så väntar fler sevärdheter på bekvämt köravstånd. Frankfurt ligger i västra Tyskland nära spännande städer, medeltida byar och härlig natur. Med hyrbil tar du dig enkelt till regionens alla sevärda platser!

Rhendalen

Rhendalen (Rhine Valley) går längs floden Rhen som flyter mellan Schweiz till Nederländerna, och är en av de mest imponerande vyerna i Tyskland. Med hyrbil når du enkelt det vackra landskapet från Frankfurt. Staden Mannheim ligger lättillgängligt från Frankfurt samt den historiska gamla Worms. Rhendalen bjuder på romantiska, grönskande miljöer och historiska småstäder längs floden. Längs floden finns vinodlingar, slott och vandringsleder i dalen. En riktig sagomiljö!

Köln

Ca 217 kilometer från Frankfurt ligger vackra staden Köln. Köln är den äldsta storstaden i Europa, och det märks verkligen i den gamla stadsdelen Altstadt som har mycket historisk charm. En av de främsta sevärdheterna är den massiva katedralen Kölnerdomen, som är svår att undgå på grund av sin imponerande storlek. Njut av förstklassig shopping, god mat och vacker gammal arkitektur. Prova det lokala ölen Kölsch på en av uteserveringarna längs floden Rhen. Köln är verkligen värt ett besök om du har hyrbil i Frankfurt!

Baden-Baden

Två timmars körning från Frankfurt ligger den vackra spastaden Baden-Baden. Staden har varit populär bland spa-entusiaster sedan romartiden då man trodde att vattnet i källorna hade läkande effekt. I staden finns ett stort utbud av eleganta lyxspa eller enklare bad att koppla av i. Baden-Baden är även utgångspunkt för bergsområdet Schwarzwald (Black Forest) som är fantastiskt vackert med täta skogar, dalar och idylliska byar med medeltida hus.

Rothenburg

I västra Tyskland finns många vackra medeltida städer och byar. Ca två timmar från Frankfurt ligger Rothenburg, som är en av de mest besökta och fotograferade historiska städerna i hela Tyskland. Den välbevarade medeltida staden ligger högt uppe på flodbanken till floden Tauber. Rothenburg var förr huvudstaden i Bavaria och stoltserar med många fina gamla hus, pittoreska torg och intressant arkitektur. Genom att hyra bil i Frankfurt kan du uppleva regionens sevärda landskap och fina städer!

Vad tycker du om den här sidan?

(6 röster, betyg: 4.67 av 5)