Hyrbil i Hannover

Hitta bäst pris på hyrbilar i Hannover genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Hannover

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Hannover, och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Tyskland innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Hannover

Hannover ligger i Niedersachsen och är den trede största staden i norra Tyskland. Här finns flera hyrbilskontor som är enkla att ta sig till, men det enklaste är att hyra bil på centralstationen eller direkt på flygplatsen.

Centrala Hannover

Hannover centralstation, Hannover Hauptbahnhof, ligger strategiskt till i centrum. Stationen ligger precis vid Gamla Stan och härifrån är det smidigt att ta sig till det mesta. På centralstationen finns flera stora hyrbilsbolag, som populära Europcar och Sixt. En del bolag sitter samlade vid tågstationen på Ernst August Platz 1, medan Sixt uthyrningskontor finns på våning 5 i parkeringsgaraget på Andreaestrasse utanför stationen. Härifrån kan du snabbt och smidigt hämta din hyrbil vid ankomsten och köra vidare. Var noga med att kontrollera var återlämningsplatsen är för ditt hyrbilsbolag, då vissa bolag kan ha återlämning en liten bit bort.

Hyra bil på Hannover flygplats

Hannover flygplats ligger bekväma 12 kilometer från centrala Hannover. Det finns flera stora hyrbilsbolag på flygplatsen, som Avis, Budget, Europcar, Hertz och Sixt. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss. Uthyrningsbolagen har sina kontor flygplatsens hyrbilscenter. De finns i ankomsthallen mellan Terminal A och B, ”Mietwagenzentrum”,  så att du smidigt kan hämta ut din hyrbil när du har landat. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg.

Att se och göra i Hannover

Hannover är huvudstad i delstaten Niedersachsen. Staden ligger vackert vid floden Leine och är särskilt känd för sina stora mässor. Stadens har dessutom många aktiviteter att erbjuda besökare inom både kultur, historia och god mat. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök i Hannover!

Herrenhausen

De världsberömda kungliga Herrenhausenträdgårdarna är Hannovers mest berömda attraktion. Parkområdet är klassat som en av de vackraste parkerna i Europa, och trädgårdarna har representerat trädgårdsdesign och kultur av högsta kvalitet i 300 år. Herrenhausen är fyra trädgårdar, där den största är slottets klassiska barockträdgård. En annan är Berggarten, en internationell botanisk trädgård med tropiska växter. Här finns den unika kaktusträdgården, en orkidéträdgård med 800 färgsprakande orkidéarter och en tropisk trädgård. Alla är lika spektakulära att ta en promenad i och insupa de exotiska växterna, färgerna och arkitekturen. I Herrenhausen finns också ett museum, aquarium och café, och det är lätt att spendera en dag på ägorna.

Fika i Hannover

Hannover är en riktig fikastad. Ett av favoritställena bland både lokalbor och besökare är Tee Stüebchen, som namnet till trots även har riktigt gott kaffe. Caféet ligger på ett av de vackraste torgen i gamla stan, Ballhofplatz, och har ägts av samma familj under årtionden. Caféet bakar härligt läckra bakelser enligt gamla familjerecept och den mysiga inredningen bidrar till en alldeles särskild fikaatmosfär. Här serveras te på gammeldags vis ur en elegant silverkanna. På våren och sommaren är det trevligt att sitta ute på den pittoreska uteserveringen bland blommor och murgröna och mumsa på testugans legendariska äppelpaj.

Gamla Stan i Hannover

Gamla Stan i Hannover har en väldigt stämningsfull atmosfär med sina historiska korsvirkeshus. Området har däremot ett speciellt ursprung; den ”riktiga” Gamla Stan blev sönderbombad under andra världskriget. Den gamla stadskärnan fick efterkonstrueras med resterande medeltida byggnader som flyttades dit från hela staden. Idag är korsvirkeshusen en av stadens sevärdheter, och i de snirklande gränderna kan man hitta unika butiker, pubar och caféer. Vid Leinestranden är det loppmarknad varje helg. Det är den äldsta av sitt slag i hela landet, och här kan man fynda fina vintagesaker från olika eror.

Vad tycker du om den här sidan?

(3 röster, betyg: 5.00 av 5)