Hyrbil i München

Hitta bäst pris på hyrbilar i München genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i München

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i München, och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Tyskland innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i München

München ligger i södra Tyskland bara 14 mil nordväst om Salzburg, Österrike finns flera hyrbilskontor och de är mycket enkla att ta sig till.

  • Centrala München: På Münchens tågstation, München Hauptbahnhof, finns flera stora hyrbilsbolag. De flesta hyrbilsbolagen har adress Hauptbahnhof 1 och ligger inne på tågstationen. Det är rättså hektisk trafik inne i staden men så länge ni vet var ni ska är det inga större problem. Var noga med att kontrollera var återlämningsplatsen är för vissa av bolagen har inte den precis på samma ställe som avhämtningsplatsen.
  • Andra delar i München: Både Hertz och Avis har kontor på flera andra ställen i München också, men oftast är de lite mindre och har ev. inte samma utbud av bilar.

Hyra bil på München flygplats

München flygplats (flygplatskod: MUC) ligger ca tre mil nordöst om centrala München. Här landar flera stora bolag både inrikes och utrikesflyg. Det finns fyra stora hyrbilsbolag som har kontor här och alla ligger på Terminalstraße Mitte, mellan terminal 1 och 2.

Utflyktsmål runt München

München är regionen Bayerns huvudstad och är känt för sina mysiga ölställen och fina centrum med marknadsstånd. I München finns också vackra och välskötta parker som besöks flitigt av både stadens invånare och turister.

Garmisch Partenkirchen
En timme söder om München ligger orten Garmisch Partenkirchen som är känd för sin skidanläggning. Här finns också fina vandringsleder när det inte är snö på bergen. Zugspitze (2962 möh) är den högsta toppen i området men även Alpspitze (2628 möh) ger en underbar utsikt. Till båda topparna finns linbana som ni får köpa biljett till. Tips är att ta med matsäck upp men det finns även restauranger på toppen. Uppe vid toppstationerna finns det flera vandringsleder att välja mellan.

Regensburg
12 mil norr om München ligger den 2000-åriga byn Regensburg. Det välbevarade centrum i staden, Altstadt, har enormt fina gränder och byggnader att strosa runt i och här finns också ett livligt kulturliv. Den ståtliga katedralen och stenbron som ligger i centrum är ett måste att se. Utanför Regensburg längs med floden Donau ligger ett mäktigt tempel som Ludvig I lätt bygga för att hedra berömda tyskar. Både båtturen ut till templet och templet i sig är värt ett besök. Båtarna utgår ifrån stenbron.

Chiemsee
Tysklands tredje största insjö ligger nio mil sydöst om München och mitt i sjön på en ö hittar du det mäktiga slottet Herrenchiemsee. Slottet är en hyllning till det franska slottet Versailles av den tyska kungen Ludvig II. Dock blev slottet inte färdigställt eftersom kungen dog innan det blev klart. I vissa delar överträffar slottet faktiskt originalet. Staden Prien am Chiemsee är bra att utgå ifrån och här finns både mysiga Bed and breakfast och mysiga restauranger.

Neuschwanstein
Detta ståtliga sagoslott som även det uppfördes av Ludvig II blev klart 1892 och ligger 12 mil sydväst om München. Kungen bodde i slottet en del, men det är enbart en bråkdel av de 360 rummen som är inredda. Slottet sägs vara förebild för Disneys törnrosaslott. Slottet ligger på en höjd och tornen stiger upp från skogsdungen vilket gör att man ser slottet på långt håll. Om du vill besöka slottet invändigt måste du boka en guidad tur i förväg. Det är en bit vandring upp till slottet men du kan även ta bussen eller häst och vagn upp. Sista biten måste du gå själv.

Vad tycker du om den här sidan?

(8 röster, betyg: 4.50 av 5)