Hyrbil i Stuttgart

Hitta bäst pris på hyrbilar i Stuttgart genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Stuttgart

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Stuttgart, och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Tyskland innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Stuttgart

Stuttgart ligger i sydvästra Tyskland. Här finns flera hyrbilskontor som är enkla att ta sig till, men det enklaste är att hyra bil på centralstationen eller på flygplatsen.

  • Centrala Stuttgart: Stuttgart centralstation, Stuttgart Hauptbahnhof, ligger nära stadens centrum. Här finns flera stora hyrbilsbolag som Hertz, Budget, Avis, Europcar och Sixt, och störst utbud av bilmodeller. Genom att hyra bil på centralstationen får du snabb och enkel tillgång till alla sevärdheter i och runt Stuttgart. Uthyrningsbolagen sitter nära stationens utgångar. Var noga med att kontrollera var återlämningsplatsen är för ditt hyrbilsbolag, då vissa bolag kan ha återlämning en liten bit bort.
  • Andra delar i Stuttgart: Fler populära uthyrare har kontor på spridda ställen i staden, men oftast är de lite mindre och har inte alltid samma utbud av bilar. Avis och Budget har kontor på Alexanderstrasse i centrum och Europcar har ett bilcenter på Cannstatter strasse, men de flesta sitter nära centralstationsområdet.

Hyra bil på Stuttgart flygplats

Stuttgart flygplats ligger bekväma 13 kilometer från centrala Stuttgart. Med hyrbil tar resan ungefär 20 minuter. Det finns flera stora hyrbilsbolag på flygplatsen som Avis, Budget, Europcar, Hertz, Sixt och ett par lokala uthyrare. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss. Uthyrningsbolagen har sina kontor i flygplatsens hyrbilscenter beläget på våning 2 i ankomstterminal 3, så att du smidigt kan hämta ut din hyrbil när du har landat. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg.

Att se och göra i Stuttgart

Stuttgart är huvudstad i delstaten Baden-Württemberg i sydvästra delen av Tyskland. Staden ligger vid de Svabiska alperna och är omgiven av skogsklädda sluttningar, vinodlingar och floder. Det finns mycket att se både inne i staden och i närliggande områden, och med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök!

Shopping i Stuttgart

När det gäller shopping har Stuttgart något för alla smaker. Här finns trevliga shoppingstråk, stora köpcentrum och trendiga butiker längs gågatorna. Nära tågstationen ligger det nybyggda Milaneo, ett köpcentrum där du kan shoppa kläder, heminredning, elektronik och fika på någon av centrets restauranger. Das Gerber är ett annat massivt köpcentum i staden med över 80 butiker och flera supermarkets. Den främsta shoppinggatan i Stuttgart är Königstrasse, och här hittar du alltifrån välkända kedjor till exklusiva märkesbutiker och snabbmatsrestauranger.

Wilhelma zoo och botaniska trädgård

Wilhelma djurpark och botanisk trädgård är hela regionens mest populära besöksmål. I djurparken finns över 1200 djurarter och hela 8500 exotiska växter, vilket gör parken till en av de mest unika i världen. I trädgården kan man njuta av blommande orkidéer, magnolior och andra exotiska växter efter säsongen. Wilhelmina var ursprungligen hem åt Kung Wilhelm I, som bad en arkitekt att designa ett badhus och lustträdgård i morisk stil runt palatset. Efter andra världskrigets förstörelse blev byggnaden och trädgården restaurerade och öppnades för allmänheten som zoo och botanisk trädgård, än en gång med sin moriska arkitektur.

Mercedes-Benz Museum

En annan väldigt populär attraktion i Stuttgart är stadens Mercedes-Benz museum. Museet är det enda i världen som visar bilens historia i en kontinuerlig tidslinje under 125 år. Byggnadens arkitektur är inspirerad av människans DNA-spiral och är i sig en upplevelse, och på de nio våningarna finns 160 fordon och över 1500 utställningsföremål. Här kan man se allt ifrån de äldsta fordonen till legendariska racingbilar och futuristiska forskningsfordon. Under guidade turer kan du lära dig om passionerade människor, populärkultur och det dagliga livet för de som var involverade i bilens uppfinnande.

Herrenberg

Herrenberg är en liten stad ungefär en halvtimmes körning från Stuttgart. Staden räknas som en av de vackraste av de pittoreska korsvirkesstäderna i Baden-Württemberg. Orten är väldigt gammal och nämndes redan i skrifter från 1200-talet. Centrum är fyllt av hundratals k-märkta medeltida korsvirkeshus och charmiga, trånga gränder. Staden restaurerades efter en brand 1635 som till stor del gav den enhetliga arkitektur och medeltidsatmosfär som fortfarande finns idag. I hjärtat av Herrenberg ligger det vackra torget Marktplatz. På torget är det härligt att sitta på en uteservering under de varma månaderna med en öl eller kaffe. På Stuttgarter Strasse, en smal gränd norr om torget finns stadens äldsta pub i Gasthaus zum Deutschen Kaiser från 1400-talet.

Vad tycker du om den här sidan?

(2 röster, betyg: 5.00 av 5)