Hyrbil i Budapest

På den här sidan får du information för att hyra bil i Budapest i Ungern, och tips på sevärdheter och utflykter. Om du vill få tips för att hyra bil utomlands så kan du läsa mer via länken nedan. Där får du information om bland annat självrisk och bilförsäkring för hyrbil, som kan vara bra att veta inför din resa.

Budapest är Ungerns huvudstad. Staden ligger centralt i Ungern vid floden Donau, och är en fin utgångspunkt för att utforska närliggande sevärdheter. Med hyrbil kan du ta dig till den härliga badsjön Balaton och charmiga historiska städer nära huvudstaden. Du kan enkelt boka hyrbil på flygplatsen eller i centrala Budapest inför din resa.

Hyra bil på Budapest flygplats

Om du flyger till Budapest så är det smidigast att boka hyrbil på flygplatsen. Budapest flygplats är den största flygplatsen i Ungern. På flygplatserna finns flera välkända hyrbilsbolag och här är det populärt att hyra bil. Det rekommenderas alltid att boka hyrbilen i förväg för att vara säker på att bilen du vill ha finns ledig.

Budapest internationella flygplats

Budapest-Ferenc Liszts flygplats (BUD) ligger ca 16 kilometer från centrala Budapest. Flygplatsen kallas fortfarande Ferihegy på grund av sitt gamla namn, Budapest Ferihegy International Airport. Det tar ca 30 minuter att köra in till centrum via väg 4.

Hämta hyrbil på flygplatsen

De flesta internationella flyg anländer och avgår från Terminal 2, och här finns även hyrbilsbolagen på flygplatsen. Terminal 2 har en stor SkyCourt med bland annat servicedeskar till hyrbilsbolagen, och hit går du för att hämta din hyrbil. Bolagen finns nära Bagage Claim så du följer enkelt skyltarna mot hyrbilar när du har hämtat ditt bagage.

Hyra bil i Budapest

Du kan också hyra bil i centrala Budapest om du vill utgå härifrån. Det finns många hyrbilskontor i centrum i centrala områden längs med floden och väg 2 (Váci Utca), så att du enkelt kan ta dig vidare. Sök i sökmotorn för att se alla hyrbilskontor på en karta. Om du vill återlämna hyrbilen i en annan stad så kan du boka en envägshyra.

Se och göra i Budapest

Sevärdheter i Budapest

Ungerns huvudstad är en perfekt destination för dig som är ute efter shopping, vacker stad, kulturupplevelser och lättillgängliga utflyktsmål. Koppla av i någon av Budapests berömda spabad och njut av fantastisk mat på mysiga restauranger och trendiga barer. Utforska det stora shoppingutbudet på Váci utca och skäm bort dig själv med en ungersk bakelse på någon av de charmiga uteserveringarna. Området Buda är känt för sina slott och grönskande parker, medan på andra sidan floden i Pest så finns kulturkvarteren med sina fina boulevarder. Åk på en romantisk båttur på floden Donau med vida utsikt över både Buda och Pest med sina glittrande lampor framåt kvällen!

Budapest är särskilt härligt att besöka under vår och höst då klimatet är milt och skönt. Under sommaren kan värmen stiga och det är värt att ta sig till någon av badsjöarna. Under vintern håller Budapest en av Europas största julmarknader, ett riktigt festligt spektakel!

Utflykter nära Budapest

Det finns många härliga utflyktsmål som är lätta att ta sig till med hyrbil. Besök härliga badsjöar, historiska städer och njut av landskapet utanför bilrutan. Här kommer några tips på utflykter nära Budapest.

Balatonsjön

Balaton är den största sjön i Centraleuropa. På sommaren blir Balaton en semesterdestination för både Budapests invånare och turister. Balaton är en härlig resort med charmiga promenadstråk längs strandkanten, fina badstränder, restauranger och vackra vyer över det turkosa vattnet. Under de varma sommarmånaderna i Budapest så är det ett måste att ta sig till den massiva badsjön för lite svalka! Runt sjön finns böljande landskap med vingårdar och mysiga städer. Balaton ligger ca 1 timme från Budapest med hyrbil.

Szentendre

Szentendre är en livlig och konstnärlig liten stad som ligger längs floden Donau, bara 20 kilometer från Budapest. Hit har konstnärer flockats sedan tidigt 1900-tal och satt sin prägel på den färgglada staden. Här väntar mysiga stråk, fina torg, gammal historia och vackra barockbyggnader. Szentendre är även känt för sina marknader där du kan fynda handgjort hantverk och lokal konst. Staden är en av de mest populära utflyktsdestinationerna med bil från Budapest!

Györ

Den pittoreska lilla staden Györ ligger inklämd mellan tre floder ca 1 timme och 20 minuter från Budapest. Även om staden är liten till storleken så är den vida känd för sin charm med välbevarade barockbyggnader och en gammal stadsdel med över 170 kulturskyddade byggnader. Gamla staden i Györ anses vara en av de vackraste i landet. Györ är ett perfekt utflyktsmål för en lunch på en av stadens mysiga uteserveringar i solen eller en shoppingtur längs de färgglada gatorna. Genom att hyra bil i Budapest kan du njuta av allt som regionen har att erbjuda!

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)