Hyrbil i Aten

Hitta bäst pris på hyrbilar i Aten genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Aten

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Greklands huvudstad Aten, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Grekland tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Grekland via länken nedan.

Hyrbil på Aten flygplats

Atens internationella flygplats ligger cirka tre mil från centrala Aten, och heter officiellt Aten-Elefthérios Venizélos flygplats. På grund av den något bergiga terrängen omkring flygplatsen och Aten tar det cirka 40 minuter att ta sig in till huvudstaden från flygplatsen.

På Atens flygplats finns fem stora och kända hyrbilsbolag. Deras kontor ligger alla samlade i byggnaden som kallas för Main Terminal Building, i direkt anslutning till ankomsthallen. Det är därför mycket enkelt att hitta kontoren och att ta sig dit.

Det finns även goda möjligheter att hyra bil inne i Atens centrum och närliggande områden.

Utflyktsmål i Aten

Aten är både Greklands huvudstad och största stad, och vill man komma bort från storstadslivet en stund är en utflykt med hyrbil det perfekta sättet att göra det. Runt Aten finns många mysiga byar, vackra landskap och inte minst en hel del historia att uppleva.

Nafplio
En och en halv timmes bilfärd öster om Aten ligger den pittoreska staden Nafplio, som brukar kallas en av de vackraste städerna i Grekland. Här finns både hav och historia nära, och en tur upp till det gamla slottet Palamidi ger en fantastisk överblick över staden. Här finns även två fina badstränder att njuta av.

Mystras
Mystras är en mycket spännande och intressant befäst stad som ligger två och en halv timme med bil från Aten. Staden är belägen i ett fantastiskt landskap, och har många historiskt värdefulla byggnader att besöka i den arkeologiskt utgrävda delen. Bland annat finns här ett palats, flera kloster och många gamla fresker från 1300-talet.

Chalcis
Ungefär 7.5 mil norr om Aten ligger trevliga Chalcis, som är den största staden på ön Euboea. Mellan ön och det grekiska fastlandet finns en bro som går bra att korsa med bil. Chalcis har en lång och intressant historia som även återspeglas i staden, där många gamla byggnader går att se bland den moderna arkitekturen. I staden finns även fina stränder och ett trevligt promenadstråk vid vattnet.

Pittoreska Nafplio har fantastiska vyer
Chalcis har ett trevligt centrum med ett promenadstråk vid vattnet
Vad tycker du om den här sidan?

(13 röster, betyg: 4.46 av 5)