Hyrbil i Aten

Hitta bäst pris på hyrbilar i Aten genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Aten

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Greklands huvudstad Aten, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Grekland tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Grekland via länken nedan.

Hyrbil på Aten flygplats

Atens internationella flygplats ligger ca 20 kilometer från centrala Aten, och heter officiellt Aten-Elefthérios Venizélos flygplats.  På Atens flygplats finns flera stora hyrbilsbolag som du kan hyra bil hos. Hyrbilskontoren finns samlade i huvudterminalen i direkt anslutning till ankomsthallen. Du tar dig enkelt dit genom att följa skyltarna efter du hämtat ditt bagage. Läs mer via länken nedan.

Hyra bil i centrala Aten

Du kan även hyra bil på flera ställen i centrala Aten, om du vill utgå härifrån. De flesta hyrbilsbolagen finns samlade längs den stora vägen Andrea Syngrou Avenue, som förbinder centrum med kustvägen Poseidonos Avenue. Längs Andrea Syngrou Avenue finns både lokala och internationella hyrbilsbolag. Det finns också kontor i bland annat Peania, Chilandri och Kifissias i centrala Aten.

Sök i sökmotorn för att se hyrbilskontoren på en karta.

Utflykter med hyrbil runt Aten

Dagsutflykter från Aten

Livliga Aten har härliga upplevelser för alla önskemål. Men om man vill man komma bort från storstadslivet en stund och få ut de bästa av semestern, så är en utflykt med hyrbil det perfekta sättet att utforska regionen på. Runt Aten finns många mysiga byar, vackra landskap och inte minst en hel del historia att uppleva.

Delphi

Efter Akropolis så är den antika staden Delphi en av Greklands främsta attraktioner, och den mest populära dagsutflykten med hyrbil från Aten. Delphi ligger otroligt vackert vid foten av berget Parnassus som förr ansågs vara universums mittpunkt. Här dyrkades oraklet Apollo, och idag finns det stora arkeologiska utgrävningar med välbevarade skulpturer, tempel och delar av pampiga gamla byggnader. Något av det mest imponerande är den stora arenan uppe på kullen som användes för sport och hästracing. I Delphi finns också ett fint arkeologiskt museum där du kan se fynd och skatter från den historiska staden.

Olympia

Olympia är en av Greklands främsta historiska platser och ligger ca 350 kilometer från Aten. Den legendariska platsen är känd för att ha hållit de första olympiska spelen för nästan 3000 år sedan. Då var sportgrenarna dedikerade till guden Zeus. Idag kan besökare beskåda Olympias arkeologiska utgrävning, den välbevarade sportarenan, Zeus tempel och många fler intressanta fynd. Här finns också Olympias arkeologiska museum som anses vara det främsta i Grekland. Det enklaste och snabbaste sättet att ta sig till Olympia är att hyra bil och köra från Aten.

Nafplio

En och en halv timmes bilfärd öster om Aten ligger den pittoreska staden Nafplio. Nafplio brukar kallas en av de vackraste och mest romantiska städerna i Grekland. Här finns både hav och historia nära, och en tur upp till det gamla slottet Palamidi ger en fantastisk överblick över staden. Här finns även två fina badstränder att njuta av. Staden har en rik historia och har influerats i arkitektur och kultur från både Venedig, Franrike och Turkiet över århundraden. Här finns medeltida borgar, anrika monument och porlande gamla fontäner i den fantastiskt vackra staden är lätt att ta sig till med hyrbil.

Chalcis

Ungefär 7.5 mil norr om Aten ligger trevliga Chalcis, som är den största staden på ön Euboea. Mellan ön och det grekiska fastlandet finns en bro som går bra att korsa med hyrbil. Chalcis har en lång och intressant historia som även återspeglas i staden, där många gamla byggnader går att se bland den moderna arkitekturen. I staden finns även fina stränder och ett trevligt promenadstråk vid vattnet.

Pittoreska Nafplio har fantastiska vyer
Chalcis har ett trevligt centrum med ett promenadstråk vid vattnet

Sevärdheter i Aten

Aten är både Greklands huvudstad och största stad. Här finns många historiska sevärdheter, där en av de främsta är templet Parthenon på klippan Akropolis i centrala Aten. På Arkeologiska nationalmuseet kan du se fynd från antiken och lära dig om Greklands historia under 3000 år. Parkera hyrbilen och strosa i den vackra Gamla Stan, Plaka, bland mysiga gränder och blommande grönska utanför de färglada träportarna och gamla fönsterluckorna. I Plaka finns många tavernor med uteserveringar och souvenirbutiker med vackert hantverk.

Shopping i Aten

Förutom souvenirer i Gamla stan så finns ett stort utbud av shopping bland välkända kedjor och högklassiga designers.  Shoppa i trendiga och exklusiva området Kolonaki bland kända modemärken och pausa vid en av de många caféerna. Ermou är det främsta shoppinggatan i Aten för att handla kläder, skor och accessoarer i internationella butiker och köpcenter. I området Monastiraki kan du besöka antik-och konstaffärer och fynda på marknader. Missa inte ett besök på Atens saluhall Central Market och insup alla dofter och intryck bland de närproducerade råvarorna.

Strand och bad i Aten

I och runt Aten finns flera vackra stränder för härliga dagar med sol och bad i medelhavet. Du kan ta en båttur till någon av de närliggande natursköna öarna Poros och Egina som har vackra sandstränder med turkost vatten. Här kan du enkelt spendera en härlig dag med närhet till trevliga matställen och roliga aktiviteter. Flera öar har bilfärja över, så att du kan utforska ön fritt med hyrbil.

Men det finns också badmöjligheter i Aten. En bit från Atens stadskärna finns “Atens riviera” med stränder som Glyfada Beach och Nea Makri. Ibland kan du få betala en mindre avgift för att komma ut till stranden, men detta gör också att stränderna hålls rena och fina. Vid Bolivar Beach Club och South Beach kan du prova flera vattensporter och här är ofta en festlig stämning framåt kvällen. Med hyrbil i Aten kan du utforska både undangömda badstränder och kustens mest popuära ställen i din egen takt!

Vad tycker du om den här sidan?

(15 röster, betyg: 4.47 av 5)