Hyrbil i Aten

Hitta bäst pris på hyrbilar i Aten genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Aten

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Greklands huvudstad Aten, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Grekland tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Grekland via länken nedan.

Hyrbil på Aten flygplats

Atens internationella flygplats ligger cirka tre mil från centrala Aten, och heter officiellt Aten-Elefthérios Venizélos flygplats. På grund av den något bergiga terrängen omkring flygplatsen tar det cirka 40 minuter att ta sig in till huvudstaden från flygplatsen. På Atens flygplats finns flera stora hyrbilsbolag. Här kan du exempelvis hyra bil hos Avis, Enterprise, Europcar, Hertz, Sixt och många fler. Hyrbilskontoren finns samlade i byggnaden Main Terminal Building, i direkt anslutning till ankomsthallen. Det är därför mycket enkelt ta sig dit genom att följa skyltningen.

Hyra bil i centrala Aten

Det finns även goda möjligheter att hyra bil inne i Atens centrum och närliggande områden, och det finns många kontor runtom i staden. De flesta hyrbilsbolagen finns samlade längs den stora vägen Andrea Syngrou Avenue, som länkar centrala Aten med kustvägen Poseidonos Avenue. Längs Andrea Syngrou Avenue finns både inhemska och internationella hyrbilsbolag. Det finns också kontor i bland annat Peania, Chilandri och Kifissias i centrum.

Utflykter med hyrbil runt Aten

Livliga Aten har härliga upplevelser för alla önskemål. Men om man vill man komma bort från storstadslivet en stund och få ut de bästa av semestern, så är en utflykt med hyrbil det perfekta sättet att utforska regionen på. Runt Aten finns många mysiga byar, vackra landskap och inte minst en hel del historia att uppleva.

Nafplio

En och en halv timmes bilfärd öster om Aten ligger den pittoreska staden Nafplio. Nafplio brukar kallas en av de vackraste och mest romantiska städerna i Grekland. Här finns både hav och historia nära, och en tur upp till det gamla slottet Palamidi ger en fantastisk överblick över staden. Här finns även två fina badstränder att njuta av. Staden har en rik historia och har influerats i arkitektur och kultur från både Venedig, Franrike och Turkiet över århundraden. Här finns medeltida borgar, anrika monument och porlande gamla fontäner i den fantastiskt vackra staden.

Mystras

Mystras är en mycket spännande och intressant ort som ligger två och en halv timme med bil från Aten. Orten Mystras är mest känd som en plats för arkeologiska utgrävningar från den Bysantiska eran. Staden är belägen i ett fantastiskt landskap, och har många historiskt värdefulla byggnader som går att besöka. Bland annat finns här ett palats, flera kloster och många gamla fresker från 1300-talet och välbevarade ruiner från en medeltida stad.

Chalcis

Ungefär 7.5 mil norr om Aten ligger trevliga Chalcis, som är den största staden på ön Euboea. Mellan ön och det grekiska fastlandet finns en bro som går bra att korsa med bil. Chalcis har en lång och intressant historia som även återspeglas i staden, där många gamla byggnader går att se bland den moderna arkitekturen. I staden finns även fina stränder och ett trevligt promenadstråk vid vattnet.

Pittoreska Nafplio har fantastiska vyer
Chalcis har ett trevligt centrum med ett promenadstråk vid vattnet

Sevärdheter i Aten

Aten är både Greklands huvudstad och största stad. Här finns många historiska sevärdheter, där en av de främsta är templet Parthenon på klippan Akropolis i centrala Aten. På Arkeologiska nationalmuseet kan du se fynd från antiken och lära dig om Greklands historia under 3000 år. Strosa i den vackra Gamla Stan, Plaka, bland mysiga gränder och blommande grönska utanför de färglada träportarna och gamla fönsterluckorna. I Plaka finns många tavernor med uteserveringar och souvenirbutiker med vackert hantverk.

Shopping i Aten

Förutom souvenirer i Gamla stan så finns ett stort utbud av shopping bland välkända kedjor och högklassiga designers.  Shoppa i trendiga och exklusiva området Kolonaki bland kända modemärken och pausa vid en av de många caféerna. Ermou är det främsta shoppinggatan i Aten för att handla kläder, skor och accessoarer i internationella butiker och köpcenter. I området Monastiraki kan du besöka antik-och konstaffärer och fynda på marknader. Missa inte ett besök på Atens saluhall Central Market och insup alla dofter och intryck bland de närproducerade råvarorna.

Strand och bad i Aten

I och runt Aten finns flera vackra stränder för härliga dagar med sol och bad. Du kan ta en båttur till någon av de närliggande natursköna öarna Poros och Egina som har vackra sandstränder med turkost vatten. Här kan du enkelt spendera en härlig dag med närhet till trevliga matställen och roliga aktiviteter. Men det finns också badmöjligheter i Aten. En bit från Atens stadskärna finns “Atens riviera” med stränder som Glyfada Beach och Nea Makri. Ibland kan du få betala en mindre avgift för att komma ut till stranden, men detta gör också att stränderna hålls rena och fina. Vid Bolivar Beach Club och South Beach kan du prova flera vattensporter och här är ofta en festlig stämning framåt kvällen.

Vad tycker du om den här sidan?

(13 röster, betyg: 4.46 av 5)