Hyrbil på Aten flygplats

Hitta bäst pris på hyrbilar på Aten flygplats genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil på Aten flygplats

Här hittar du tips för att hyra bil på Aten flygplats samt billiga hyrbilar till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Grekland innan, läs våra generella tips om hyrbil i Grekland via länkar nedan för att få viktig information om saker som regler, bokningstips och att köra i Grekland.

Aten flygplats

Atens internationella flygplats (ATH) heter Aten-Elefthérios Venizélos flygplats och ligger cirka 20 kilometer från centrala Aten. Flygplatsen är den mest trafikerade i Grekland, och på andra plats kommer Thessaloniki flygplats. Flygplatsen ligger nära viktiga vägförbindelser, och du tar dig enkelt ut på vägar som går via flygplatsen och Aten och andra storstäder. På grund av den något bergiga terrängen omkring flygplatsen tar det cirka 40 minuter att ta sig in till huvudstaden från flygplatsen.

Hyra bil på Aten flygplats

På Aten flygplats kan du hyra bil hos flera välkända hyrbilsbolag. Hyrbilskontoren finns i ankomsthallen i huvudterminalen, och det är smidigt att hämta hyrbilen på flygplatsen. Följ skyltarna mot hyrbilar när du har hämtat ditt bagage. Var noga med att boka din hyrbil i förväg för att vara säker på att bilen finns ledig vid din ankomst.

När du ska återlämna din hyrbil så följer du skyltarna mot Car Rental när du kommer in på flygplatsområdet, och ställer hyrbilen i parkeringsgaragets avsedda platser.

Adress till Aten flygplats
Attiki Odos, Spata Artemida 190 04, Grekland

Hyrbilsbolag på Aten flygplats

I tabellen ser du några av hyrbilsbolagen som finns tillgängliga hos oss på Aten flygplats. Att välja en hyrbil med obegränsad körsträcka är bra om ni ska köra mycket, och likaså bränslepolicy “full-till-full”. En bränslepolicy med “förbetalning” innebär en obligatorisk serviceavgift. Kontrollera noga vad den är innan ni väljer en sådan hyrbil och återlämna hyrbilen med full tank. Sök i sökmotorn för att se samtliga bolags utbud.

Bolag Körsträcka Plats
Alamo Obegränsad I terminal
Avis Obegränsad I terminal
Budget Obegränsad I terminal
Enterprise Obegränsad I terminal
National Obegränsad I terminal
Sixt Obegränsad I terminal

Bensinstationer nära Aten flygplats

Den närmaste bensinstationen är AS24 som ligger några minuter bort på vägen in till flygplatsområdet. Det finns flera bensinstationer på huvudvägarna mellan flygplatsen och närliggande städer. Beroende på din position kan det vara enklast att söka efter närmaste bensinstation i Google Maps när du ska tanka hyrbilen innan återlämning.

Utflykter med hyrbil i Aten

Utflykter och sevärdheter i Aten

Greklands huvudstad Aten är ett klassiskt resmål i Europa för sin rika historia och vackra vyer. Aten är en unik och spännande mix av historiska monument, antika tempel, modern shopping och livlig stadspuls. Klippan Akropolis med det välbevarade templet Parthenon står högt över Aten och är synligt från nästan alla håll i staden. I och runt Aten finns flera vackra stränder för härliga dagar med sol och bad i värmen.

Med hyrbil är det lätt att ta sig till närliggande utflyktsmål som är måsten om du besöker Aten, som den antika staden Delphi och legendariska Olympia. Här väntar också utflykter till härliga medelhavsstränder, vacker landsbygd och charmiga byar. Genom att hyra bil på Atens flygplats blir det enkelt att utforska både hemliga smultronställen och Atens berömda sevärdheter. Du kan också ta bilfärja ut till närliggande öar och ha flexibiliteten att uppleva omnejden i din egen takt!

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)