Hyrbil på Thessaloniki flygplats

Hitta bäst pris på hyrbilar på Thessaloniki flygplats genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil på Thessaloniki flygplats

Här hittar du tips för att hyra bil på Thessaloniki flygplats samt billiga hyrbilar till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Grekland innan, läs våra generella tips om hyrbil i Grekland via länkar nedan för att få viktig information om saker som bilförsäkring, regler och att köra i Grekland.

Thessaloniki Airport

Thessaloniki internationella flygplats (Flygplstskod SKG) ligger i Mikra, ca 17 kilometer från centrala Thessaloniki i norra Grekland. Flygplatsen kallas också Thessaloniki Makedonia Airport, då flygplatsen även är en utgångspunkt för besökare som ska till den centrala makedonska regionen i landet.

Det är lätt att nå staden från flygplatsen via omgivande vägförbindelser, som motorvägarna A24-5 EO16 som förbinder flygplatsen med Thessaloniki och Chalkidiki-halvön. Det tar ca 25 minuter att köra från flygplatsen in till staden.

Hämta hyrbil på Thessaloniki flygplats

På Thessaloniki flygplats kan du hyra bil hos flera välkända hyrbilsbolag. Det är enkelt att hitta till hyrbilsbolagen på flygplatsen, som bara har en terminal. Bolagen har sina kontor i ankomstterminalen direkt efter bagageupphämtningen. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval.

Ett par hyrbilsbolag har sina kontor utanför flygplatsområdet. Då kommer en representant för bolaget och möter dig på flygplatsen, och du åker till hyrbilskontoret med en gratis Shuttlebuss. Var därför noga med att boka din hyrbil online i förväg.

Adress till Thessaloniki Airport
EO Aerodromiou Thessalonikis, Thessaloniki 551 03, Grekland

Hyrbilsbolag på Thessaloniki flygplats

I tabellen ser du bolagen som finns tillgängliga hos oss för hyrbil på Thessaloniki flygplats. En hyrbil med obegränsad körsträcka är bra om ni ska köra mycket, och välj bränslepolicy “full-till-full” om ni kan. En bränslepolicy med “förbetalning” innebär en obligatorisk serviceavgift. Kontrollera noga vad den är innan ni väljer en sådan hyrbil och återlämna hyrbilen med full tank. Få mer information genom att söka i vår sökmotor.

Bolag Körsträcka
Alamo Obegränsad
Autounion Obegränsad
Avis Obegränsad
Budget Obegränsad
Caldera Obegränsad
Centauro Obegränsad
Enterprise Obegränsad
Europcar Obegränsad
Goldcar Obegränsad
National Obegränsad
Sixt Obegränsad
Surprice Obegränsad

Bensinstationer nära Thessaloniki flygplats

Den närmaste bensinstationen är när du kör ut från flygplatsområdet är BP. Precis på andra sidan vägen finns även Aegan. Stationerna ligger ca 5 minuter från flygplatsen. När du ska tanka upp hyrbilen inann återlämning kan det vara enklast att söka efter närmaste bensinstation i Google Maps.

Utflykter med hyrbil runt Thessaloniki

Utflykter och sevärdheter i Thessaloniki

Thessaloniki är ett perfekt resmål för dig som är ute efter natursköna omgivningar, fina badstränder och spännande historiska platser. Här står monument från romartider, antika fort och kyrkor sida vid sida med moderna byggnader och skapar en alldeles speciell atmosfär. Innanför den medeltida stadsmuren finns den välbevarade Gamla stadsdelen Ano Poli med sina färgglada stenhus och kullerstensgator som är kantade med inbjudande uteserveringar.

Dagsutflykter från Thessaloniki

Som en av Greklands största städer har Thessaloniki oändligt med aktiviteter och härliga utflyktsmål inom bekvämt köravstånd från city. En bit från Thessaloniki ligger populära semesterstället Halkidiki, en halvö med riktiga paradisstränder som lockar badsugna besökare för en dag med sol och bad i det klarblåa vattnet. Andra populära dagsutflykter är till den historiska staden Kavala och vattenfallen i Edessa, som anses vara de vackraste i hela Grekland.

Om du är intresserad av grekisk mytologi så ligger Mount Olympus ca 10 mil från Thessaloniki i häftiga omgivningar. Om du besöker Thessaloniki är det definitivt värt att hyra bil på Thessaloniki flygplats och göra utflykter utanför staden!

Vad tycker du om den här sidan?

(2 röster, betyg: 5.00 av 5)