Hyrbil i Thessaloniki

Hitta bäst pris på hyrbilar i Thessaloniki genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Thessaloniki

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Thessaloniki, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Grekland tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Grekland via länken nedan.

Hyra bil på Thessaloniki flygplats

Thessaloniki Airport Macedonia ligger på Greklands östra kust. Flygplatsten ligger lite mer än en och en halv mil från centrala Thessaloniki, och är den tredje största flygplatsen i hela Grekland.

På flygplatsen finns ett flertal av de stora och kända hyrbilsbolagen representerade. Bolagens kontor finns samlade i direkt anslutning till ankomthallen, och är mycket lätta att hitta.

Det går även att hyra bil på ett antal andra ställen inne i centrala Thessaloniki om man istället vill utgå därifrån. Hör med ditt hyrbilsbolag för exakta upphämtningsplatser.

Utflyktsmål i Thessaloniki

Thessaloniki ligger i Greklands nordöstra del, och har havet mycket nära. Söder om Thessaloniki ligger Halkdiki, en känd halvö som i sin tur består av tre andra halvöar, kända som “fingrarna” på grund av deras form. På dessa halvöar finns mycket att se och uppleva, allt på lagom köravstånd från Thessaloniki.

Neos Marmaras
Tolv mil söder om Thessaloniki ligger den fantastiska staden Neos Marmaras. Staden ligger på tre kullar precis vid havet. Här finns många fina stränder, och på sommare besöker många turister staden. I närheten ligger även ett fint kloster, Tripotamus, som är ett av få i området som är öppet för besökare.

Hanioti
Lite mer än en timmes bilfärd från Thessaloniki ligger den pittoreska lilla byn Hanioti. Förutom många mysiga gator och hus finns här även fantastiska badstränder och goda möjligheter till sol och bad. Här finns många små butiker, restauranger och tavernor som är värda att besöka.

Dragoudeliou-Karra
Ungefär två och en halv timmes bilfärd söder om Thessaloniki ligger undersköna nationalparken Dragoudeliou-Karra. Nationalparken bjuder en vacker resväg genom bergigt område, och det finns även små byar i nationalparken att besöka. Var uppmärksam på att vägarna är smala och krokiga, men utsikten är magisk. Här finns även en mycket vacker strand inbäddad bland bergen.

På halvön Halkdiki finns många trevliga stränder
I vackra Neos Marmaras finns mycket att se och göra
Vad tycker du om den här sidan?

(8 röster, betyg: 4.87 av 5)