Hyrbil i Thessaloniki

Hitta bäst pris på hyrbilar i Thessaloniki genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Thessaloniki

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Thessaloniki, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Grekland tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Grekland via länken nedan.

Hyra bil på Thessaloniki flygplats

Om du flyger till Thessaloniki är det smidigast att hyra bil direkt på flygplatsen. Thessaloniki Airport Macedonia ligger strax över 1,5 mil från centrala Thessaloniki, och är den tredje största flygplatsen i hela Grekland.

På flygplatsen finns flera stora hyrbilsbolag samlade i direkt anslutning till ankomthallen, och är mycket lätta att hitta. Ett par bolag finns utanför flygplatsen och erbjuder gratis shuttlebuss till sitt kontor. Var noga med att boka din bil i förväg för att vara säker på att hyrbilen är ledig vid din ankomst.

Hyra bil inne i Thessaloniki

Om du vill stanna i stadskärnan några dagar innan du hyr bil och utforskar regionens sevärdheter, så finns det även hyrbilskontor inne i centrala Thessaloniki. Det finns en transitbuss som går från flygplatsen in till stadens tågcentral och regionala busstation KTEL. Där finns ett par hyrbilsbolag i hamnen en bit från centralstationen i södra centrum, samt ett par nära busstationen i norra delen.

Sök i sökmotorn ovan för att se alla hyrbilskontor på en karta.

Utflykter med hyrbil i Thessaloniki

Dagsutflykter i Thessaloniki

Som Greklands näst största stad är Thessaloniki ett spännande resmål. Här finns både fantastiskt vackra sandstränder på bekvämt avstånd, härlig storstadspuls, kulturupplevelser och riktigt god mat. Runt Thessaloniki väntar vacker landsbygd och härlig kust som är lätt att ta sig till med hyrbil.

Thessaloniki strand och bad

Thessaloniki ligger i Greklands nordöstra del med havet och fina badstränder runt hörnet. Utanför centrum finns stränderna Perea, Agia Triada och Epanomi. Perea är en populär och familjevänlig badort som kan slå om till ett livligt nattliv på kvällen. Nära stranden finns flera matställen och faciliteter. Agia Triada Beach sträcker sig utanför centrum och har flera restauranger och barer i närheten.

En bit från staden mot Halkidiki finner man kustbyn Stavros, med vacker badstrand i fina omgivningar som blir lätt att ta sig till med hyrbil. Stavros strand är populär bland dykare för sitt klara vatten. Epanomi Beach och Potami är härliga långa sandstränder som sträcker sig söder om staden med utsikt över Mount Olympos.

På halvön Halkdiki finns många trevliga stränder
I vackra Neos Marmaras finns mycket att se och göra

Halkidiki

Söder om Thessaloniki ligger Halkidiki, en känd halvö som består av tre uddar, kända som “fingrarna” på grund av deras form. Den fantastiskt natursköna halvön Halkidiki är platsen som Thessalonikis invånare helst semestrar på. På uddarna  Kassandra, Mount Athos och Sithonia finns mycket att se och uppleva på lagom köravstånd från Thessaloniki. Här väntar turkost vatten längs underbara paradisstränder och grönskande omgivningar. På Kassandra ligger många semesterhus och mysiga byar, medan Sithonia är omtyckt för sina fina badstränder och campingplatser. Halkidiki bör verkligen finnas på din besökslista om du har hyrbil i Thessaloniki.

Mount Olympos

Om du är intresserad av den grekiska mytologin tillsammans med sagolik natur, så ligger det mytomspunna berget Mount Olympos ca 8 mil från Thessaloniki med hyrbil. Ta en pus från staden och utforska denna vackra plats med vandringsleder bland skog, bergstoppar och hemliga vattenfall. Besökare utgår vanligtvis från byn Litochoro som ligger vid foten av berget, och området är idag en nationalpark. Här kan du delta i guidade turer eller köra hyrbilen upp till en av de högsta topparna och hajka med fantastisk ustikt. Ett tips är att cacha kartor över området i Google Maps.

Neos Marmaras

Tolv mil söder om staden ligger den fantastiska staden Neos Marmaras. Staden ligger på tre kullar precis vid havet. Här finns många fina stränder, och på sommare besöker många turister staden. I närheten ligger även ett fint kloster, Tripotamus, som är ett av få i området som är öppet för besökare.

Dragoudeliou-Karra

Ungefär två och en halv timmes bilfärd söder om Thessaloniki ligger undersköna nationalparken Dragoudeliou-Karra. Nationalparken bjuder en vacker resväg genom bergigt område, och det finns även små byar i nationalparken att besöka. Var uppmärksam på att vägarna är smala och krokiga, men utsikten är magisk. Här finns även en mycket vacker strand inbäddad bland bergen. Det är bara en av de vackra platserna som gör det väl värt att hyra bil i Thessaloniki!

Sevärdheter i Thessaloniki

Thessaloniki stad och kultur

På många sätt är livliga Thessaloniki Greklands främsta kulturhuvudstad med sina många intressanta museer, konstgallerier och årliga festivaler och konserter. Här finns till exempel chokladmuseét Choco Museum eller stadens populära arkeologiska museum. I Thessaloniki finns också flera historiska platser med ruiner och utgrävningar från romarriket. Bakom den medeltida stadsmuren finns den gamla staden som idag finns med på Unescos lista över välbevarade världsarv. Ta en promenad längs den långa strandpromenaden förbi det vita 1400-tals tornet, och stanna till på någon av barerna och caféerna som kantar stranden.

Shopping och mat

När du blir sugen på shopping finns det ett stort utbud längs stråket Tsimiski. Framåt kvällen vankas det god middag på en av tavernorna i det färgglada kvarteret Ladadika. Staden är ett himmelrike för den matintresserade med äkta medelhavsmat och grekiska klassiker som fräscha sallader med fetaost, olivoljor, gyros i pitabröd och grillat kött. Thessaloniki tar även fikakulturen på allvar, och det finns många mysiga uteserveringar på det stora torget Aristoteles. Sätt dig i solen och njut av en god kaffe och en glass! Fortsätt till livliga Mylos, hamnområdet som myllrar av barer, musikuppträden och restauranger.

Oavsett om du är ute efter sol och bad, spännande historiska platser eller vacker natur så är det verkligen rekommenderat att hyra bil i Thessaloniki så att du kan utforska regionen i din egen takt!

Vad tycker du om den här sidan?

(11 röster, betyg: 4.82 av 5)