Hyrbil i Heraklion

Hitta bäst pris på hyrbilar i Heraklion genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil i Heraklion

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Heraklion på Kreta, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Grekland innan, läs våra generella tips om hyrbil i Grekland via länkar nedan för att få viktig information om saker som regler och att köra bil i Grekland.

På Kreta finns det två flygplatser: Heraklion flygplats som ligger centralt på norra Kreta, och Chania flygplats som ligger på den nordvästra delen. Heraklion flygplats är den största flygplatsen för internationella flyg på Kreta.

Hyra bil på Heraklion flygplats

Det kan vara smidigast att hyra bil direkt på Heraklion flygplats, om det är här du utgår ifrån. Heraklion flygplats (HER) kallas även för Nikos Kazantzakis Airport. Flygplatsen ligger ca 5 kilometer från centrala Heraklion, och det tar ca 15 minuter att köra. Det är mycket enkelt att ta sig till och från flygplatsen med bil, och flygplatsen ligger nära bra vägförbindelser som tar dig till resten av ön.

Hämta hyrbil på flygplatsen

På Heraklion flygplats finns ett stort utbud av hyrbilsbolag. Det är enkelt att hitta på flygplatsen, och hyrbilsbolagens representanter finns samlade i ankomstterminalen. Därefter går det shuttlebussar till själva parkeringsplatsen där hyrbilarna finns att hämta. Du kan också promenera den korta biten till parkeringen.

Adress: Heraklions internationella flygplats
Heraklion 716 01, Grekland

Hyra bil i centrala Heraklion

Det går också bra att hyra bil inne i Heraklion om du vill stanna i staden ett par dagar innan du utforskar ön. Det finns flera hyrbilsbolag i Heraklion centrum längs gatan Leoforos Sofokli vid vattenkanten, och fler bolag i anslutning till hamnen. Sök i sökmotorn för att se hyrbilskontoren på en karta.

Köra på Kreta

Om du vill göra utflykter på Kreta och uppleva öns fina städer och strandresorter, så är hyrbil det bästa alternativet för din resa. Det finns flera fantastiskt fina kustvägar med vida utsikter över det glittrande medelhavet. Var dock uppmärksam när du kör på landsvägarna där väglaget kan skifta och det finnas lösgående djur nära vägen. Ett tips är att använda GPS/Google Maps när du kör både i och utanför Heraklion för att kunna fokusera på trafiken istället för att leta efter skyltar (som ofta är både på engelska och grekiska). Läs mer om att köra i Grekland.

Utflykter med hyrbil i Heraklion

Utflykter från Heraklion

Vackra Heraklion är Kretas största stad och har blivit ett härligt resmål för sin rika historia, roliga shopping och livliga nattliv. Heraklion är även en fin utgångspunkt för att göra utflykter och se resten av ön, och många väljer att spendera några dagar i staden innan de åker vidare. Kreta är full av otroliga vyer och sevärdheter, och hyrbil är verkligen det rekommenderade färdsättet på ön. Med hyrbil kan du dessutom ta dig till undangömda badstränder och upptäcka egna smultronställen.

Ett tips är att köra längs kusten från Heraklion och besöka de vackra städerna Rethymno, Chania och slutligen stranden Elafonissi. Här kommer några tips på utflykter med hyrbil från Heraklion.

Knossos Palats

I och runt Heraklion finns flera historiska landmärken att se om du har tillgång till hyrbil. En av de främsta attraktionerna är ruinerna av det mytomspunna Palatset i Knossos. Palatset ska ha varit ett centrum för den minoiska kulturen och tros ha byggts samtidigt som Egyptens pyramider. Den arkeologiska utgrävningen är den största på Kreta, och är väldigt populär bland besökare. Knossos Palats ligger ca 5 kilometer från Heraklion.

Rethymno

Rethymno är en otroligt vacker och välbevarad gammal stad på bekvämt köravstånd från Heraklion. Bara strax över en timme bort väntar Rethymno med sin autentiska atmosfär, charmiga stad och lättillgängliga badstrand. Besök fästningen Fortezza och det arkeologiska museet där du kan lära dig om regionens spännande historia. Från kusten kan du åka ut med båt och dyka i det turkosa vattnet, och på Rethymnos strand väntar en mängd roliga vattensporter som jetski och snorkling. Från stranden är det nära till trevliga restauranger längs strandpromenaden.

Chania

Chania är ytterligare en av Kretas vackra kuststäder och ligger ca 2 timmar från Heraklion. Genom historien har staden influerats av bland annat osmansk och venetiansk kultur och arkitektur, och här finns många vackra stenbyggnader i den välbevarade gamla stadsdelen. Strosa bland Chanias vindlande gränder bland pittoreska restauranger och blommande grönska längs stenväggar och snirkliga balkonger. I den fina venetianska hamnen finns det gott om caféer och sköna uteserveringar i den ljumma havsbrisen. Passa på att smaka lokala godsaker i Chanias saluhall eller besök det gamla läderdistriktet Tabakaria.

Sjön Kournas

Ca 1 timme och 30 minuter från Heraklion ligger Kretas enda sötvattenssjö, Lake Kournas. Sjön ligger fantastiskt fint bland berg och böljande gröna kullar. Det isblåa vattnet och de omgivande vyerna gör sjön till en omtyckt badplats. Här kan du hyra paddelbåt och utforska sjön på egen hand. Har du tur kan du få se en av sjöns sköldpaddor i det kristallklara vattnet. Sjön Kournas ligger på vägen mellan Chania och Rethymno och är väl värt ett stopp på vägen!

Elafonissi Beach

Stranden Elafonissi på Kreta anses vara en av de absolut vackraste badstränderna i Europa för sin pärlrosa sand och natursköna omgivningar. Simma i det turkosa vattnet och njut av de vulkanliknande klippformationerna runt stranden. Här är det lätt att få semesterkänsla! Vid stranden finns gratis parkering för din hyrbil och möjlighet att hyra parasoll. Vägen till Elafonissi är dessutom väldigt vacker med fina utsikter bland bergen.

Elafonissi ligger ca 3 timmar och 20 minuters körning från Heraklion, och vägen går via Rethymno, Chania och Lake Kournas vilket gör det till en perfekt utflyktsrutt med mycket att uppleva på vägen. Det är verkligen rekommederat att planera in en upptäcktsfärd om du har hyrbil i Heraklion!

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)