Hyrbil på Kreta

Hitta bäst pris på hyrbilar på Kreta genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil på Kreta

På denna sida hittar du tips och råd om att hyra bil på Kreta, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Kreta är Greklands största ö och en riktigt härlig semesterdestination. Om du inte hyrt bil i Grekland tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Grekland via länken nedan. Där får du tips kring saker som regler, bokningstillägg och att köra i Grekland.

Det är fantastiskt att köra på Kreta, och en stor del av upplevelsen är att kunna röra sig fritt med hyrbil under semestern på ön. På Kreta finns många vindlande, natursköna vägar genom fantastiskt kustlandskap och varierande inland. Med hyrbil kan du enkelt ta dig till Kretas gömda badstränder och smultronställen och utforska ön i din egen takt.

Hämta hyrbil på Kreta

Det finns ett antal hyrbilskontor utspridda på Kretas norra kust. Nedan följer de platser där det enklast går att plocka upp och lämna hyrbil.

  • Heraklion: I Kretas största stad finns det mycket goda möjligheter att hyra bil. I staden finns totalt sex stycken hyrbilskontor. I de centrala delarna av staden, på Ikarou Avenue, finns fem av dessa, och om man kommer till Heraklion med färja finns ett hyrbilskontor i anslutning till hamnen.
  • Chania: Om man vill hyra bil i Chania, som är Kretas näst största stad, är det enklast att hyra på flygplatsen en bit norr om stadskärnan. Mer om att hyra bil på Chania flygplats går att läsa nedan. Vill man hyra bil i centrala Chania finns ett hyrbilskontor på Chaildon Street. En bit väst om stadens centrala delar, i byn Kato Stalos, finns också ett hyrbilskontor.
  • Rethymnon: Mitt emellan Heraklion och Chania ligger staden Rethymnon där det finns tre hyrbilskontor: två på Sofokli Venizelou Street och ett på Adelianos Campos. Från dessa hyrbilskontor går det mycket enkelt att ta sig till öns andra delar, då de ligger i direkt anslutning till öns största väg E75.
  • Östra Kreta: På Kretas östra delar, där det främst finns mindre byar, går det också att hyra bil på ett par ställen. Bland annat finns det hyrbilskontor i Aghios Nikolaos, Sarantaris, Sisi och Plaka.

Hyra bil på Kreta flygplats

På Kreta finns det två flygplatser: Heraklion flygplats – som ligger centralt på norra Kreta – och Chania flygplats – som ligger på den nordvästra delen.

Heraklion flygplats

Heraklion flygplats kallas även för Kazantzakis flygplats. Det är den största flygplatsen för internationella flyg på Kreta. På flygplatsen finns ett stort utbud av hyrbilsbolag i ankomstterminalen. Därefter går det bussar till själva parkeringsplatsen där bilarna finns att hämta. Det går mycket smidigt att hämta hyrbil på Heraklion flygplats, och det är även mycket enkelt att ta sig till och från flygplatsen med bil. Läs mer via länken nedan.

Chania flygplats

Kretas näst största internationella flygplats ligger strax utanför Chania, och tar främst emot charterflyg under sommarhalvåret. Flygplatsen kallas även för Daskalogiannis flygplats. På flygplatsen i Chania går det att hyra bil hos flera stora hyrbilsbolag som finns vid ankomsthallen. Var noga med att boka din bil i förväg för att vara säker på att bilen finns ledig vid din ankomst. Läs mer via länken nedan.

Sevärdheter med hyrbil på Kreta

Utflykter på Kreta

Tack vare Kretas storlek är det en fantastisk upplevelse att köra runt och upptäcka ön på egen hand. Det går enkelt att ta sig till öns olika delar, och här kommer du att upptäcka många mysiga ställen på vägen. Med hyrbil tar dig lätt till avskilda badstränder, mysiga småbyar längs kusten och spännande historiska platser.

Chania

Chania kallas ofta för Kretas vackraste stad på grund av de charmiga gamla kvarteren och det medeltida hamnområdet. Chania var under Venedigs styre fram tills 1600-talet vilket märks i både arkitektur och atmosfär. Hamnen i Chania är en av Kretas mest fotograferade platser. Staden är ett härligt resmål om man vill få en perfekt kombination av stadsliv, kultur och avkopplade badsemester på fina stränder. Här finns minnesvärda aktiviteter och storslagna vyer både inne i staden och runtom i regionen.

Heraklion

Hamnstaden Heraklion är Kretas största stad. Heraklion har en härlig atmosfär med rolig shopping, stort utbud av restauranger och caféer och ett livligt nattliv. Bakom de venetianska murarna väntar den välbevarade gamla staden med fina kyrkor och vackra stenhus. I och runt Heraklion finns många historiska monument och det arkeologiska museet anses vara en av de viktigaste i Europa. Här kan du se fynden som hittats i utgrävningar i regionen.

En av de mest populära sevärdheterna i Heraklion är det mytomspunna ruinerna av palatset i Knossos. Knossos ligger strax utanför Heraklion och går enkelt att ta sig till med hyrbil.

Rethymno

Rethymno, eller Rethymnon som den också kallas, är en genuin grekisk kuststad som blivit väldigt populär att besöka under en semester på Kreta. Den gamla stadsdelen och den venetianska hamnen i Rethymno är väldigt vackra platser som visar spår av stadens rika historia. Här finns historiska platser som fästningen Fortezza, och framförallt härliga badstränder. Orten är också känt för sin goda grekiska mat, trevliga shopping och livliga marknader. Rethymno är verkligen ett tips att ha på utflyktslistan om du har hyrbil på Kreta.

Matala

Matala är känt för att tidgare varit en blomstrande hippieby, men idag är Matala en turistort med fantastiskt vackra stränder i natursköna omgivningar. Runt badstränderna reser sig klippor och grottformationer i det klarblåa vattnet. Förr kom både hippies och kändisar, bland annat Joni Mitchell och Cat Stevens, för att bo i Matalas grottor. Idag är grottorna obebodda men går att besöka. I Matala finns restauranger, hotell, caféer och mycket mer, och staden har fortfarande kvar mycket av sin hippie-vibe.

Platanias

Den trevliga byn Platanias på västkusten är en av turisternas främsta besöksmål på Kreta. Platanias ligger bara en mil från Chania, och här finns härliga semesteraktiviteter för alla åldrar. Byn ligger vackert på en höjd omgiven av grönskande natur med utsikt över havet, och består har vackra hus med klassisk grekisk arkitektur. Stranden vid Platanias är perfekt för snorkling eller en avkopplande dag med sol och bad.

Elafonissi Beach

Elafonissi Beach anses vara den absolut vackraste stranden på Kreta, och ligger ca 6 mil från Chania. Stranden är ett omtyckt utflyktsmål för sin pärlrosa sand och kristallklara, turkosa vatten som ger en riktigt bildskön semestermiljö! Den rosa färgen i sanden beror på malda snäckor som skimrar fint i solen. Stranden är långgrund vilket gör Elafonissi till en fin utflykt för alla åldrar. Parkering är vanligtvis gratis vid stranden, så att du kan ställa din hyrbil och gå direkt till badet. Det finns många spännande och vackra platser som gör det väl värt att hyra bil på Kreta!

Vad tycker du om den här sidan?

(15 röster, betyg: 4.33 av 5)