Hyrbil på Kreta

Hitta bäst pris på hyrbilar på Kreta genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil på Kreta

På denna sida hittar du tips och råd om att hyra bil på Kreta, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Kreta är Greklands största ö och en riktigt härlig semesterdestination. Det är verkligen värt att hyra bil på Kreta och ta del av den omgivande landskapet i din egen takt! Om du inte hyrt bil i Grekland tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Grekland via länken nedan.

Våra hyrbilskontor på Kreta

Det finns ett antal hyrbilskontor utspridda på Kretas norra kust. Nedan följer de platser där det enklast går att plocka upp och lämna hyrbil.

  • Heraklion: I Kretas största stad finns det mycket goda möjligheter att hyra bil. I staden finns totalt sex stycken hyrbilskontor. I de centrala delarna av staden, på Ikarou Avenue, finns fem av dessa, och om man kommer till Heraklion med färja finns ett hyrbilskontor i anslutning till hamnen.
  • Chania: Om man vill hyra bil i Chania, som är Kretas näst största stad, är det enklast att hyra på flygplatsen en bit norr om stadskärnan. Mer om att hyra bil på Chania flygplats går att läsa nedan. Vill man hyra bil i centrala Chania finns ett hyrbilskontor på Chaildon Street. En bit väst om stadens centrala delar, i byn Kato Stalos, finns också ett hyrbilskontor.
  • Rethymnon: Mitt emellan Heraklion och Chania ligger staden Rethymnon där det finns tre hyrbilskontor: två på Sofokli Venizelou Street och ett på Adelianos Campos. Från dessa hyrbilskontor går det mycket enkelt att ta sig till öns andra delar, då de ligger i direkt anslutning till öns största väg E75.
  • Östra Kreta: På Kretas östra delar, där det främst finns mindre byar, går det också att hyra bil på ett par ställen. Bland annat finns det hyrbilskontor i Aghios Nikolaos, Sarantaris, Sisi och Plaka.

Hyra bil på Kreta flygplats

På Kreta finns det två flygplatser: Heraklion flygplats – som ligger centralt på norra Kreta – och Chania flygplats – som ligger på den nordvästra delen.

Heraklion flygplats

Heraklion flygplats kallas även för Kazantzakis flygplats. Det är den största flygplatsen för internationella flyg på Kreta, och den näst största i hela Grekland.

På flygplatsen finns ett stort utbud av hyrbilsbolag, med bland annat Hertz, Thrifty, Sixt, Avis och flera lokala bolag. Hyrbilskontoren finns i direkt anslutning till ankomstterminalen. Därefter går det bussar till själva parkeringsplatsen där bilarna finns att hämta. Det går mycket smidigt att hämta hyrbil på Heraklion flygplats, och det är även mycket enkelt att ta sig till och från flygplatsen med bil.

Chania flygplats

Kretas näst största internationella flygplats ligger strax utanför Chania, och tar främst emot charterflyg under sommarhalvåret. Flygplatsen kallas även för Daskalogiannis flygplats.

På flygplatsen i Chania går det att hyra bil hos flera stora hyrbilsbolag. Här kan du exempelvis hyra hos populära Avis, Enterprise, Europcar, Hertz och många fler. De finns alla lokaliserade precis vid ankomsthallen, och är mycket enkla att hitta. Var noga med att boka din bil i förväg för att vara säker på att bilen finns ledig vid din ankomst.

Utflykter med hyrbil på Kreta

Tack vare Kretas storlek är det en fantastisk upplevelse att köra runt och upptäcka ön på egen hand. Det går enkelt att ta sig till öns olika delar med bil, och här kommer du att upptäcka många mysiga smultronställen på vägen. Upplev friheten med hyrbil på semestern!

Chania

Chania kallas ofta för Kretas vackraste stad på grund av de charmiga gamla kvarteren och det medeltida hamnområdet. Hamnen i Chania är en av Kretas mest fotograferade platser. Staden är ett härligt resmål om man vill få en perfekt kombination av stadsliv, kultur och avkopplade badsemester på fina stränder. Här finns minnesvärda aktiviteter och storslagna vyer både inne i staden och runtom i regionen.

Läs mer om Chania på Kreta här.

Platanias

Den trevliga byn Platanias på västkusten är en av turisternas främsta besöksmål på Kreta. Platanias ligger bara en mil från Chania, och här finns härliga semesteraktiviteter för alla åldrar. Byn ligger vackert på en höjd omgiven av grönskande natur med utsikt över havet, och består har vackra hus med klassisk grekisk arkitektur. Stranden vid Platanias är perfekt för snorkling eller en avkopplande dag med sol och bad.

Rethymno

Rethymno, eller Rethymnon som den också kallas, är en genuin grekisk kuststad som blivit väldigt populär att besöka under en semester på Kreta. Den gamla stadsdelen och den venetianska hamnen i Rethymno är väldigt vackra platser som visar spår av stadens rika historia. Här finns historiska platser som fästningen Fortezza, och framförallt härliga stränder. Rethymno är också känt för sin goda grekiska mat, trevliga shopping och livliga marknader.

Matala

Matala är känt för att tidgare varit en blomstrande hippieby, men idag är Matala en turistort med fantastiskt vackra stränder i natursköna omgivningar. Runt badstränderna reser sig klippor och grottformationer och vattnet är härligt klarblått. Förr kom både hippies och kändisar, bland annat Joni Mitchell och Cat Stevens, för att bo i Matalas grottor. Idag är grottorna obebodda men går att besöka. I Matala finns restauranger, hotell, caféer och mycket mer, och staden har fortfarande kvar mycket av sin hippie-vibe.

Hersonissos

En härlig stad att besöka under en biltur på Kreta är Hersonissos, som ligger endast en halvtimme med bil från Heraklion. I Hersonissos finns mycket att se och göra för hela familjen. Här finns bland annat ligger friluftsmuseet Lychnostatis Museum i staden med många fantastiska upplevelser kopplade till Kretas kultur och historia.

Knossos

Ett absolut måste för den historieintresserade är ett besök på Knossos. Staden Knossos hade sin guldålder under bronsåldern, och staden är idag en av de bäst bevarade arkeologiska platserna i Grekland. Knossos ligger strax utanför Heraklion och går enkelt att ta sig till med bil, och är man intresserad av att veta mer om den antika staden går det även att se fynd därifrån på museet i Heraklion. Det finns många spännande och vackra platser som gör det väl värt att hyra bil på Kreta!

Vad tycker du om den här sidan?

(12 röster, betyg: 4.50 av 5)