Hyrbil på Kreta

Hitta bäst pris på hyrbilar på Kreta genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil på Kreta

På denna sida hittar du tips och råd om att hyra bil på Kreta, som är Greklands största ö, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Grekland tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Grekland via länken nedan.

Våra hyrbilskontor på Kreta

Det finns ett antal hyrbilskontor utspridda på Kretas norra kust. Nedan följer de platser där det enklast går att plocka upp och lämna hyrbil.

  • Heraklion: I Kretas största stad finns det mycket goda möjligheter att hyra bil. I staden finns totalt sex stycken hyrbilskontor. I de centrala delarna av staden, på Ikarou Avenue, finns fem av dessa, och om man kommer till Heraklion med färja finns ett hyrbilskontor i anslutning till hamnen.

  • Chania: Om man vill hyra bil i Chania, som är Kretas näst största stad, är det enklast att hyra på flygplatsen en bit norr om stadskärnan. Mer om att hyra bil på Chania flygplats går att läsa nedan. Vill man hyra bil i centrala Chania finns ett hyrbilskontor på Chaildon Street. En bit väst om stadens centrala delar, i byn Kato Stalos, finns också ett hyrbilskontor.

  • Rethymnon: Mitt emellan Heraklion och Chania ligger staden Rethymnon där det finns tre hyrbilskontor: två på Sofokli Venizelou Street och ett på Adelianos Campos. Från dessa hyrbilskontor går det mycket enkelt att ta sig till öns andra delar, då de ligger i direkt anslutning till öns största väg E75.

  • Östra Kreta: På Kretas östra delar, där det främst finns mindre byar, går det också att hyra bil på ett par ställen. Bland annat finns det hyrbilskontor i Aghios Nikolaos, Sarantaris, Sisi och Plaka.

Hyra bil på Kreta flygplats

På Kreta finns det två flygplatser: Heraklion flygplats – som ligger centralt på norra Kreta – och Chania flygplats – som ligger på den nordvästra delen.

Heraklion flygplats
Heraklion flygplats kallas även för Kazantzakis flygplats, och är den största flygplatsen för internationella flyg på Kreta, och den näst största i hela Grekland.

På flygplatsen finns totalt sju hyrbilskontor i direkt anslutning till ankomstterminalen. Därefter går det bussar till själva parkeringsplatsen där bilarna finns att hämta. Det är mycket enkelt och smidigt att hämta hyrbil på Heraklion flygplats, och det är även mycket enkelt att ta sig till och från flygplatsen med bil.

Chania flygplats
Kretas näst största internationella flygplats ligger strax utanför Chania, och tar främst emot charterflyg under sommarhalvåret. Flygplatsen kallas även för Daskalogiannis flygplats.

På flygplatsen I Chania går det att hyra bil hos sju olika hyrbilskontor. De finns alla lokaliserade precis vid ankomsthallen, och är mycket enkla att hitta. Från flygplatsen går det med fördel att ta sig runt till hela ön och många trevliga smultronställen.

Utflyktsmål på Kreta

Tack vare Kretas storlek är det en fantastisk upplevelse att köra runt och upptäcka ön på egen hand. Det går enkelt att ta sig till öns olika delar med bil, och med bil går det även enklare att hitta små, mysiga ställen att stanna till vid.

Hersonissos
En härlig stad att besöka under en biltur på Kreta är Hersonissos, som ligger endast en halvtimme med bil från Heraklion. I Hersonissos finns mycket att se och göra för hela familjen, bland annat ligger friluftsmuseet Lychnostatis Museum i staden med många fantastiska upplevelser kopplade till Kretas kultur och historia. Det finns även en del

Knossos
Ett absolut måste för den historieintresserade är ett besök på Knossos. Staden Knossos hade sin guldålder under bronsåldern, och staden är idag en av de bäst bevarade arkeologiska platserna i Grekland. Knossos ligger strax utanför Heraklion och går enkelt att ta sig till med bil, och är man intresserad av att veta mer om den antika staden går det även att se fynd därifrån på museet i Heraklion.

Samariaravinen
Är man sugen på äventyr i Kretas vackra landskap är en tripp till Samariaravinen, cirka fyra mil söder om Chania, ett måste. Ravinen ligger i en nationalpark, och bjuder på vidunderliga vyer och en intressant, men ibland krävande, vandring. Ravinen är över en mil lång, så räkna med att ett besök här blir till en heldagsutflykt.

Vad tycker du om den här sidan?

(11 röster, betyg: 4.55 av 5)