Hyrbil i Reykjavik

Hitta bäst pris på hyrbilar i Reykjavik genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Reykjavik

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Reykjavik, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil på Island tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil på Island via länken nedan.

Hyra bil på Reykjavik flygplats

Det finns två flygplatser i Reykjavik. Den mindre av dem heter Reykjavik flygplats, och hanterar främst inrikesflyg. Den större, internationella flygplatsen heter Keflavik flygplats, och ligger ungefär fem mil från centrala Reykjavik.

På Keflavik flygplats finns ett flertal hyrbilsbolag representerade. De finns samlade i en byggnad i direkt anslutning till terminalen och ankomsthallen. Till byggnaden kommer man genom att gå genom en gångtunnel. Det är väl skyltat och lätt att ta sig till hyrbilskontoren.

Det går även att hyra bil inne i centrala Reykjavik om man vill upptäcka staden innan man beger sig ut på bilfärd.

Utflyktsmål i Reykjavik

Blue Lagoon
Islands mest berömda uppvärmda källa Blue Lagoon ligger drygt 40 minuters bilfärd från Reykjavik. Här har en spa-anläggning byggt upp runt den naturligt uppvärmda källan, och det är en fantastisk upplevelse att bada utomhus i det varma, klarblåa vattnet även när det är kallt ute i luften.

Dyrhólaey
Vill man se vidunderliga kustlandskap är ett besök på Dyrhólaey, cirka två och en halv timmes bilfärd söder om Reykjavik, helt klart ett måste. Här får man en makalös utsikt över både svarta lava-formationer som sträcker sig ut i det vilda havet, och massiva glaciärer.

Geysir
Några av de mest ikoniska naturfenomenen på island går att beskåda i Geysir, där de varma källorna som kallas för gejsrar finns att se. Namnet gejser kommer från den källa som finns i Geysir, och här finns förutom de spännande källorna även fantastisk natur och landskap i området. Geysir ligger cirka en och en halv timmes bilfärd från Reykjavik.

Kända Geysir på Island är ett måste att se
Spa-anläggningen Blue Lagoon är en riktig upplevelse
Vad tycker du om den här sidan?

(6 röster, betyg: 4.33 av 5)