Hyrbil i Reykjavik

Hitta bäst pris på hyrbilar i Reykjavik genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Reykjavik

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Reykjavik, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil på Island tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil på Island via länken nedan.

Hyra bil på Reykjavik flygplats

Det finns två flygplatser i Reykjavik. Den mindre av dem heter Reykjavik flygplats, och hanterar främst inrikesflyg. Den stora internationella flygplatsen heter Keflavik flygplats, och ligger ungefär fem mil från centrala Reykjavik.
Island-karta
På Keflavik flygplats finns flera stora hyrbilsbolag representerade. Här kan du exempelvis hyra bil hos Avis, Enterprise, Hertz och Sixt. Bolagen finns samlade i ett hyrbilcenter i anslutning till terminalen och ankomsthallen. Till byggnaden kommer man genom att gå genom en gångtunnel. Det är väl skyltat och lätt att ta sig till hyrbilskontoren.

Läs mer här om att hyra bil på Keflaviks flygplats.

Det går även att hyra bil inne i centrala Reykjavik om man vill upptäcka staden innan man beger sig ut på bilfärd. Här finns flera bolag runtom i staden. Bland annat finns Avis och Budget i Reykjavik Centrum vid Vatnagardar.

Parkering i Reykjavik

Reykjavik är en liten stad och det kan vara svårt att hitta parkeringsplats. I centrum behöver du betala en parkeringsavgift. Staden har olika zoner med olika priser, och det är dyrast att parkera i centrala Reykjavik. Efter klockan 18.00 är det vanligtvis fri parkering och då brukar det vara lättare att hitta platser. Var dock noga med att läsa på parkeringsskyltarna innan du ställer bilen. Om du övernattar i Reykjavik, kolla med ditt hotell om det ingår parkeringsplatser för gäster. Det är inte ovanligt att hotellen i Reykjavik erbjuder parkering för sina gäster.

Parkeringshus

Att parkera i ett centralt parkeringshus är ett bra alternativ om du planerar att stå under en längre stund. Det finns många stora parkeringshus i centrala Reykjavik nära shopping och sevärdheter. Läs mer här om parkering i Reykjavik  och få tips på länkar till tillgängliga parkeringshus.

Att köra bil på Island

Det finns ett par saker som är bra att tänka på inför din bilhyrning på Island, och det är rekommenderat att välja hyrbil efter vad ni planerar att göra på resan.

Islands huvudväg kallas Ringvägen och binder samman de stora städerna och många av öns sevärdheter. För att ta sig till vissa attraktioner och mindre orter kan du behöva svänga av på en av de mindre grusvägarna. Detta är oftast inget problem med en tvåhjulsdriven bil så länge du håller nere hastigheten, men var uppmärksam på att vägarna som går längs berg och broar kan vara smala och kräver försiktig körning.

Att köra på höglandet

För att köra på höglandet och så kallade F-vägar (Fjällvägar) på Island så behövs en fyrhjulsdriven bil. F-vägar är markerade med ett F på kartor och skyltar. Vägarna kan stängas ner under sommaren på grund dåliga vägförhållanden, och när de öppnas krävs bil med frigångshöjd och fyrhjulsdrift. Det är även rekommenderat att boka en hyrbil med fyrhjulsdrift om du besöker Island under vintermånaderna. F-vägar kan vara stängda även under vintern så kontrollera noga att vägarna ni tänker ta är öppna innan ni ger er av. Glöm inte att tanka innan ni ger er av. F-vägarna kan ligga avsides och här har du inte alltid mobiluppkoppling om något skulle hända.

Läs om uppdaterade vägförhållanden på isländska vägförvaltningens hemsida.

Utflyktsmål i Reykjavik

Sevärdheter i Reykjavik

Som huvudstad och största stad på Island så har Reykjavik en hel del trevliga upplevelser för sina besökare. Under sommaren blir staden ett paradis för naturälskaren men möjligheter att åka på ridturer, fiska, åka på valsafari, vandra och mycket mer i den fina naturen. Midnattssolens gyllene sken skiner över västra Island på sommaren, och Reykjavik har fantastiska platser för att få den bästa utsikten. Bland annat vid Sólfariðs vattenkant eller under restaurangern Perlans glaskupol. Staden bjuder på trevlig shopping i bland annat köpcentret Kringlan eller det populära gamla shoppingstråket Laugavegur. Ta en fika i hamnen eller ta del av Reykjaviks livliga och berömda nattliv på någon av stadens många barer, dansställen och pubar.

På vintern kan du se det fantastiska norrskenet och njuta av pyntade gator och roliga snöaktiviteter. Reykjavik är känt för sina många varma källor och spaanläggningar, och här kan du bada året runt. I området Krysuvik kan du ta de bästa bilderna av de bubblande källorna i den unika miljön. Med hyrbil blir det lätt att nå härliga destinationer runtom i staden och i hela regionen- packa picknickkorgen och upplev friheten med hyrbil på Island!

Shopping Reykjavik

Laugavegur är Reykjaviks främsta shoppingstråk och här finns både välkända internationella butikskedjor, isländska designers och second-handbutiker. Shoppingen är till stor del centrerad till denna huvudgatan och här hittar du också fina souvenirer. I staden finns många marknader och loppisar där du kan fynda, bland annat på marknaden Kolaportið som har öppet på helger. Här finns också ett par stora köpcenter som Smáralind och Kringlan. Du når lättast Kringlan med en kort biltur från centrum, och här kan du shoppa bland över 100 butiker och matställen.

Perlan

Perlan är en byggnad med en berömd kupol i Reykjavik. Här finns Perlanmuséet med utställningen Wonders of Iceland. I Perlan får du uppleva islands dramatiska natur interaktivt, bland annat genom en riktigt snögrotta och Planetariums norrskensshow. Från observationsdäcket på Perlan har du den finaste utsikten över staden och omgivande berg, hav och glaciärer. Längs upp under glaskupolen finns en restaurang och café.

Heiðmörk

Heiðmörk är ett stort naturreservat i utkanten av staden. Det är ett perfekt utflyktsmål för att se intressanta landmärken och vackra vyer. Här finns många vandringsleder i vildmarken bland röda klippformationer, “Rauðhólar”, lavagrottor och stilla sjöar. Heiðmörk ligger ca 18 kilometer från centrum.

Hallgrímskirkja

En av Reykjaviks mest kända attraktioner är en kyrka som heter Hallgrímskirkja. Den unika arkitektritade kyrkan är den näst högsta byggnaden i landet. Hallgrímskirkja syns var du än är i staden och har därför blivit en symbol för Reykjavik. Om man åker 8 våningar upp i kyrkan kan man få en fantastisk utsikt över staden.

Utflyktsmål utanför Reykjavik

Utflykter på Island med bil

Blå lagunen

Islands mest berömda varma källa Blå Lagunen ligger drygt 40 minuters bilfärd från Reykjavik. Här har en spa-anläggning byggt upp runt den naturligt uppvärmda källan, och det är en fantastisk upplevelse att bada utomhus i det varma, klarblåa vattnet även när det är kallt ute i luften.

Dyrhólaey

Vill man se vidunderliga kustlandskap är ett besök på Dyrhólaey, cirka två och en halv timmes bilfärd söder om Reykjavik, helt klart ett måste. Här får man en makalös utsikt över både svarta lava-formationer som sträcker sig ut i det vilda havet, och massiva glaciärer.

Geysir

Några av de mest ikoniska naturfenomenen på island går att beskåda i Geysir, där de varma källorna som kallas för gejsrar finns att se. Namnet gejser kommer från den källa som finns i Geysir, och här finns förutom de spännande källorna även fantastisk natur och landskap i området. Geysir ligger cirka en och en halv timmes bilfärd från Reykjavik.

Kända Geysir på Island är ett måste att se
Spa-anläggningen Blue Lagoon är en riktig upplevelse
Vad tycker du om den här sidan?

(9 röster, betyg: 4.33 av 5)