Hyrbil i Alta

Hitta bäst pris på hyrbilar i Alta genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Alta

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Alta och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Norge innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Alta

Hyrbil är det bästa sättet för att utforska Alta och omnejden i din egen takt. Det finns ett bra utbud av hyrbilsbolag på Alta flygplats – Alta Airport. Härifrån kommer du snabbt och bekvämt vidare till din destination.

Centrala Alta
Det går bussar från flygplatsen in till centrala Alta. Bussen stannar på flera ställen i stadskärnan, där du enkelt kan ta dig till stadens hyrbilsbolag. Här finns hyrbilsbolaget Europcar på Markveien, ca 5 minuters promenad från busstoppet i Alta centrum. På Bjørn Wirkolas Vei finns Hertz, endast 1 minuts promenad från stationen i centrum.

Hyra bil på Alta flygplats

Från Alta flygplats är det 3,5 kilometer in till centrum. Det finns flera hyrbilsbolag på flygplatsen som Budget, Avis, Europcar, Sixt och Hertz. Bolagen har sina kontor i flygplatsens hyrbilscenter i ankomstterminalen, och det är lätt att hitta efter att du hämtat ditt bagage. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg.

Att se och göra i Alta

Sevärdheter i Alta

Alta är den största orten i nordliga Finnmarken i Norge. Alta ligger djupt inne i en fjord och kallas också för Norrskensstaden.  Det är en populär destination för att få uppleva norrskenet under vintern och midnattssolen på sommaren, och ta del av regionens många friluftsaktiviteter i den arktiska vildmarken. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök.

Norrskenskatedralen – Nordlyskatedralen

Nordlyskatedralen, ”Norrskenskatedralen” är en känd kyrkbyggnad i Alta och en av ortens främsta attraktioner. Den mycket speciella byggnaden och dess säregna arkitektur drar många besökare, och kallas för Norges mest spektakulära kyrka. Den blänkande titanklädda kyrkan ska fånga upp norrskenets rörelser och reflektera Altas naturliga arktiska ljus. På många sätt är kyrkan en verklig hyllning till länken mellan stad och natur i orten.

Altafjorden

Alta ligger inne i Altafjorden, den västligaste fjorden i Finnmarken. Regionen är känd för sina utbredda skogar, fjällar och mäktiga berg vid havet. Naturen är perfekt för dig som vill njuta av aktiviteter som vandring och fiske. Altaälven mynnar ut i Altafjorden och är en populär flod för fiske. Altaälv är känd för sina stora laxar och havsöring, fjällröding och andra arter som lockar fiskare till floden.

Hällristningarna i Alta

Runtomkring i Altafjorden finns också de berömda hällristningarna i Alta. Hällristningarna är med på Unescos lista över världsarv, och idag har man hittat över 6000 ristningar och målningar runtom i orten. Det gör området till norra Europas största hällristningsområde. Ristningarna är gjorda av det så kallade jägare-samlare folket och de äldsta är daterade till år 4200 före Kristus.

Sommar i Alta

Alta har ett mildare klimat än andra platser på samma breddgrad tack vare Golfströmmen. Det resulterar i riktigt fina vintrar och varma somrar. På sommaren kan du njuta av midnattssolen från maj till augusti, som sprider ett gyllene sken över bergstoppar och hav oavsett klockslag. Ett tips är att ta dig upp på Komsafjellet, ett 200 meter högt berg som ligger på en halvö och ger riktigt fin utsikt. Det är också en bra tid att besöka områdets hällristningar eller parkera hyrbilen och ta en cykeltur längs kusten. Här kan du cykla i fantastiskt fjordlandskap med solsken dygnet runt.

Vinter i Alta

Vintern i Alta är riktigt vacker och det finns massor med spännande aktiviteter. Här kan du åka på snöskotersafari på jakt efter norrskenet en stjärnklar vinternatt, eller prova att åka hundspann med ett gäng huskies. Mitt i vildmarken finns ishotellet Sorrisniva Igloo Hotel, ett lyxhotell helt byggt av is och snö. Sorrisniva Igloo Hotel är en oförglömlig upplevelse att bocka av på sin Bucket list! Hotellet byggs upp varje år med nytt tema och är en plats för avkoppling och minnesvärda intryck. Ta en drink i isbaren och se hotellets otroliga isskulpturer. På natten kan du sova gott i ett av hotellets uppvärmda igloorum. Här anordnas även flera aktiviteter som att åka rensläde eller isfiske.

Roadtrip i Norge

Norge är fantastiskt att utforska på en roadtrip. Landet har 18 turistvägar som utnämnts till de vackraste körvägarna i Norge. Häribland finns den berömda Atlanterhavsveien, vägen genom Lofotens skärgård och Trollstigen längs Geirangerfjorden. Det sagolika fjordlandskapet med trolsk urskog, djupa dalar, vattenfall och dramatisk kust är något alldeles särskilt och det rekommenderas verkligen att hyra bil för att fritt kunna utforska Norges resmål. Ca 2 timmar från Alta börjar en av de nordligaste turistvägarna, Vägen ut till Havøysund som ofta trafikeras av Hurtigruten. Körvägen går ca 67 kilometer från Kokelv ut till Havøysund genom dramatiska kustlandskap. Läs mer om Norges vackra vägar via länken nedan.

Hos oss kan du alltid boka hyrbil tryggt med fri avbokning. Hör av dig om du har frågor om att boka hyrbil så hjälper vi dig gärna!

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 4.00 av 5)