Hyrbil i Haugesund

Hitta bäst pris på hyrbilar i Haugesund genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Haugesund

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Haugesund och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Norge innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Haugesund

Hyrbil är det bästa sättet för att utforska Haugesund i din egen takt. Det finns ett bra utbud av hyrbilsbolag i centrum och på flygplatsen.

Centrala Haugesund
Det går bussar från flygplatsen in till centrala Haugesund. De populära hyrbilsbolagen Europcar och Hertz ligger finns på Spannaveien, en kvarts promenad från busstoppet vid Meieriet. Hyrbolaget Sixt ligger i grannbyn Avaldsnes på Bøvågen längs E134. Sixt kontor ligger ungefär 10 minuters körning från flygplatsen, så det kan vara smidigt att ta taxi till Bøvågen för att hämta din hyrbil om du hyr hos Sixt.

Hyra bil på Haugesund flygplats

Om du reser till Haugesund är det väldigt smidigt att hyra bil på flygplatsen. Från Haugesund flygplats är det 14 kilometer in till centrum. Det tar ungefär 18 minuter att köra längs E134. Det finns flera hyrbilsbolag på flygplatsen som Sixt, Europcar, Hertz och Avis. Bolagen har sina kontor i flygplatsens hyrbilscenter, och det är lätt att hitta efter att du hämtat ditt bagage. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg.

Att se och göra i Haugesund

Sevärdheter i Haugesund

Haugesund är en stad i Haugesunds kommun i Rogaland i Norge. Regionen är känd för sin vackra natur där fjordlandskap och majestätiska berg möter havet. I Haugesund är du aldrig långt ifrån vildmarkens friluftsaktiviteter. Men du har också nära till jazzkonserter, lokala bryggerier, bra shopping och levande vikingahistoria. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök.

Natur och vandringar i Haugesund

Haugesund ligger mellan Stavanger och Bergen. Läget gör orten till en perfekt plats för en vandringssemester i Norge. Här kan du vandra bland storslagna vyer i fjäll, fjordar och hedar. Det dramatiska landskapet ser ut som inspelningsplatsen för både Game of Thrones och Vikings. Regionen Haugesund är också en fin utgångspunkt för att utforska Folgefonna glaciären i den sagolika Folgefonna nationalpark. I söder väntar berget Preikestolen. Parkera hyrbilen och hajka till Langfossen vattenfall, ett naturligt under som har blivit utsett till ett av världens vackraste vattenfall. I Haugesund finns också långa stränder för en kortare promenad och fina badplatser på sommaren.

Historia och museum

I Haugesund är vikingaarvet rikt och levande. Vikingakungen Harald Hårfager gjorde Haugesund till bas för sitt styre när han enade landet till ett rike. Passa på att ta hyrbilen till det välbesökta historiecentret i grannbyn Avaldsnes. Här kan du lära dig om spännande norsk mytologi och hur orten blev det första kungliga maktsätet. Ta också ett besök på vikingagården, ett minisamhälle som lockar många historieintresserade. Vikingagården ligger ca 10 minuters promenad från historiecentret. Här hålls även populära vikingfestivaler på sommaren. I Avaldsnes finns också St. Olavs Kyrka som byggdes av kung Håkon på 1200-talet och blev ett viktigt stopp för pilgrimer under sin färd. Det är idag ett viktigt monument med fina, öppna vyer runt den medeltida byggnaden.

Stad och kultur i Haugesund

Haugesund är med sin charmiga småstadskänsla perfekt för en weekendresa. Här finns allt inom bekvämt avstånd: natur, shopping, underhållning och mysiga matställen. Den bästa shoppingen finns på Haraldsgata. Här hittar du trendiga klädbutiker, inredning och smyckesbutiker. Längs sidogatorna finns också flera lokala designers. Trots att Haugesund osar av historia så är orten idag på många sätt en ung, livlig stad. Här hålls den norska internationella filmfestivalen, Haugesund filmfestival, som är ett av Skandinaviens viktigaste event. För jazzälskaren är det värt ett besök på festivalen Sildajazz under sommaren. När det är dags för att äta så finns det många charmiga restauranger, caféer och barer nere i hamnområdet. Det bästa kaffet sägs finnas på Gamle Slakteriet medan den goda lokala ölen serveras på Garasjebryggeriet at Høvleriet. Här anordnas även svängiga Jazzkonserter på helger.

Bilresa i Norge

Norge är känt för sina vackra nationella turistvägar som finns runtom i landet. Vägarna är fantastiskt natursköna med storslagna fjordlandskap, trollska skogar, dramatisk kust och djupblåa sjöar från norr till söder. Turistvägarna är perfekta att utforska med hyrbil om du vill göra en roadtrip i Norge. Haugesund är en bra utgångspunkt för flera turistvägar i sydvästra Norge. Här finns bland annat turistvägen genom det karga kustlandskapet vid Jæren ca 2 timmar från Haugesund. Ca 2,5 timmar från Haugesund börjar den vackra turistvägen i Ryfylke med skogsklädda berg och porlande forsar i Lysefjorden. Turistvägen vid Ryfylke har flera hisnande utkiksplatser, bland annat den berömda Preikestolen som ger en fantastisk utsikt över den djupa dalen.

Läs mer: Roadtrip i Norge – Norges vackra vägar

Vill du hyra bil i Norge? Hos oss har du alltid fri avbokning och kan hyra bil tryggt och smidigt inför din resa.

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)