Hyrbil i Kirkenes

Hitta bäst pris på hyrbilar i Kirkenes genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Kirkenes

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Kirkenes och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Norge innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Kirkenes

Hyrbil är det bästa sättet för att utforska Kirkenes och omnejden i din egen takt. Det finns ett bra utbud av hyrbilsbolag på Kirkenes flygplats – Kirkenes Airport och i centrum. Härifrån kommer du snabbt och bekvämt vidare till din destination.

Centrala Kirkenes

Det går bussar från flygplatsen in till centrala Kirkenes. Bussen stannar bland annat i Hesseng. Här finns hyrbilsbolaget Avis på Kirkeneshalvøya, inom 15 minuters promenad från hållplatsen. Hyrbilsbolaget Hertz ligger en bit bort på Tangenveien, ca 10 minuters promenad från stoppet. I norra centrum ligger Europcar på Johan Knudtzens gate, och här stannar flygbussen som närmast ca en kvarts promenad från hyrbilskontoret.

Hyra bil på Kirkenes flygplats

Från Kirkenes flygplats är det ca 13 kilometer in till centrum. Det tar ungefär 15 minuter att köra. Det finns flera hyrbilsbolag på flygplatsen som Hertz, Sixt, Europcar och Avis. Bolagen har sina kontor i flygplatsens hyrbilscenter i ankomstterminalen, och det är lätt att hitta efter att du hämtat ditt bagage. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg.

Att se och göra i Kirkenes

Sevärdheter i Kirkenes

Kirkenes är en liten stad i Finnmarken i nordöstra Norge, nära den ryska gränsen. Orten är utgångspunkten för hela Barnetsregionen och ett paradis för naturälskaren. Den kända kryssningen Hurtigruten går mellan Bergen och Kirkenes. Kirkenes må kanske inte ha det livligaste nattlivet, men här är det istället nära till norrsken, midnattssol och arktisk vildmark. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök i regionen.

Kultur och historia

Kirkenes ingick i ett ryskt-norskt distrikt fram tills 1826, då man fastställde en gräns mellan länderna. Orten har ännu mycket kulturella influenser från Ryssland. En gång i månaden hålls en rysk marknad i staden, och här finns ett monument från regionens befrielse av Röda armén 1944. Även vägskyltarna är skrivna på båda språken. Det finns guidade turer till den ryska gränsen som ligger i Storskog. På Grenselandmuseet kan man se utställningar om grönsområdet. Staden har också rik samisk kultur, och på konstuseet Savio kan du se verk av den samiske konstnären John Andreas Savio.

Natur i Kirkenes

Skiljer sig en hel del från resten av landet med sina östliga växtarter och ovanliga fauna. I Pasvik Nationalpark finns skog som härstammar från världens största sammanhängande skog, den sibiriska taigan. I skogarna finns alla landets stora rovdjur; här kan du ha tur att få en glimt av brunbjörn, älg, lodjur och ibland vargar. Det går att övernatta i vildmarken om man skulle vilja komma naturen ännu närmare.

Sommar i Kirkenes

Kirkenes och Finnmarken är fantastiskt vackert oavsett säsong. Men solen går inte upp i regionen under vintern, så beroende på vad man vill uppleva för aktiviteter så kan det vara trevligare att besöka regionen på våren eller sommaren. Då kan man istället få uppleva midnattssolens gyllene sken. I Barents hav utanför kusten finns den stora kungskrabban, och besökare kan följa med fiskare ut på fjorden på en mysig kungskrabbsafari. Under sommaren i Kirkenes kan du annars njuta av båtturer, fiske, vandringar, dykning och mycket mer.

Vinter i Kirkenes

Vintern i Kirkenes är vacker och det finns många roliga friluftsaktiviteter att prova. Här är populärt att åka snöskoter eller prova på att åka hundspann genom vildmarken efter ett gäng livliga huskies. Under vinternätter kan du få en chans att se det mytomspunna norrskenet över den stjärnklara polarhimlen.

Kirkenes Snow Hotel

Glöm inte att besöka det fantastiska Snöhotellet, Snow Hotel i Kirkenes. Här kan du beställa en drink i baren gjord av is, eller besöka en arktisk äventyrspark och åka på skotersafari. Hotellet har charmiga små övernattningsstugor med panoramafönster ut mot himlen för bästa norrskensspaning.

Roadtrip i Norge

Norge är perfekt att utforska på en bilresa. Med storslagna fjordlandskap, dramatisk kust, uråldrig skog och spännande kulturstäder finns det mycket att se under en roadtrip. Norge har 18 nationella turistvägar runtom i landet som är populära att följa för att uppleva det bästa av Norges otroliga natur. Kirkenes ligger i Nordnorge nära riktigt häftig vildmark, och här kan du köra bara några timmar till Varangerhalvøya Nationalpark och Varangerfjordens dramatiska kustlinje. Här finns en av landets nordligaste nationella turistvägar mellan Varangerbotn och Hamningberg. Den absolut nordligaste turistvägen är Vägen till Havøysund med sina karga stränder och fiskebyar som ligger ca 7 timmar från Kirkenes.

 

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)