Hyrbil i Kristiansand

Hitta bäst pris på hyrbilar i Kristiansand genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Kristiansand

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Kristiansand, och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Norge innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Våra hyrbilskontor centrala Kristiansand

Kristiansand ligger i södra Norge och är landets femte största stad. Här kan du hyra bil i centrum eller på flygplatsen. Observera att det inte går ett expresståg mellan flygplatsen och centrum. Däremot går det buss från flygplatsen till centrala Kristiansand, om du planerar att hyra bil inne i staden. Det sista bussstoppet är nära Kristiansand tågstation och här finns uthyrningsbolag på nära gångavstånd. Avis och Budget ligger ett par minuter bort över gatan från stationen, och Sixt ligger ca 10 minuters promenad bort längs Dronningens gate.

Hyra bil på Kristiansand flygplats

Kristiansand flygplats ligger ca 16 kilometer från centrum. Med hyrbil tar resan ungefär 20 minuter, och flygplatsen ligger med smidig tillgång till E18. Det finns flera stora hyrbilsbolag på flygplatsen som Hertz, Avis, Sixt och Budget. Bolagen har sina kontor inne på terminalområdet, och du följer enkelt skyltarna mot flygplatsens hyrbilscenter när du har landat. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg.

Att se och göra i Kristiansand

Kristiansand är känd i hela landet som en riktigt semesterort. Staden ligger vackert vid kusten och erbjuder roliga aktiviteter och utflykter för hela familjen. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök.

Kristiansand hamnområde

På sommaren öppnar det charmiga hamnområde Fiskebrygga. Här finns stans bästa restauranger, små butiker och bryggor där du kan sitta i solen och äta glass och se båtarna glida förbi. På sommaren hålls konserter och den lilla hamnen livas upp med en härlig atmosfär i kvällssolen. Vid Fiskebrygga finns också den populära fiskmarknaden med dagens färska fångst. På sommaren hålls också Skandinaviens största strandfestival Palmesus i Kristiansand, och då vallfärdar över 30 000 danssugna till den urbana stranden. Under två heta dagar kan besökare dansa loss till stora artister och djs.

Utflykter runt Kristiansand

Hela södra Norge bjuder på storslagen natur och spännande evenemang. På vintern kan du ta hyrbilen upp i bergen till en av regionens många skidcenter. Hovden skidcenter och Borteli skidcenter ligger inom några timmars körning från staden. Att köra längs den norska kusten är en riktig naturupplevelse. Runt staden finns även fantastisk skärgård att besöka på sommaren. Odderøya är ett populärt utflyktsmål för sina vandringsstigar och fina badplatser.

Kristiansand djurpark

I Kristiansand ligger den stora djurparken, Kristiansand Dyrepark. Djurparken har blivit ett av Norges mest populära besöksmål för hela familjen med ett fartfyllt badland, boende och spännande djurarter. Parken har över 800 djur från olika kontinenter. I badlandet finns roliga aktiviteter med egen strand och rutschkanor. I Safaricamp kan du övernatta i charmiga stugor eller tält nära vildmarken.

Bila i Norge

Norge har flera fantastiskt vackra vägar för en roadtrip. Landets 18 nationella turistvägar går från norr till söder och bjuder på storslagna fjordlandskap, trollskog och dramatisk kust. I Kristiansand kan du hyra bil och ta dig till de sydligaste turistvägarna på västkusten: kustvägen vid Jæren och den sagolika turistvägen i bergiga Ryfylke. Hos oss kan du tryggt hyra bil inför din bilresa i Norge, och du har alltid fri avbokning ifall du skulle behöva ändra dina planer.

 

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 4.00 av 5)