Hyrbil i Molde

Hitta bäst pris på hyrbilar i Molde genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Molde

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Molde och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Norge innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Molde

Molde flygplats – Molde Airport ligger ligger nära centrum, vilket gör det smidigast att hyra bil direkt på flygplatsen. Hyrbil är det bästa sättet för att utforska Molde och vackra Romsdal i din egen takt.

Hyra bil på Molde flygplats

Molde flygplats ligger bara 5 kilometer från stadskärnan. Härifrån kommer du lätt och bekvämt vidare till din destination, och är inne i staden på mindre än 10 minuter. Det finns flera hyrbilsbolag på flygplatsen som Avis, Budget, Sixt och Hertz. Bolagen har sina kontor i flygplatsens hyrbilscenter i terminalen, och det är lätt att hitta efter att du hämtat ditt bagage. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg.

Att se och göra i Molde

Sevärdheter i Molde

Molde är en stad i Romsdal fylke i Norge. I Romsdal finns några av landets vackraste fjordlandskap. Staden erbjuder också en hel del trevliga kulturupplevelser och en härlig blandningen av charmig småstad, kuststräckor och fantastisk natur. Moldes hamn är  känd för att vara en av kryssningsfartyget Hurtigrutens vackra stopp, och inte minst för närheten till den berömda Atlanthavsvägen. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök.

Atlanterhavsveien – Atlanthavsvägen

Atlanthavsvägen har blivit vald som en av världens bästa och mest sevärda roadtripvägar i världen. Den slingrande vägen är en nationell turistväg i Norge som knyter ihop öar med fastlandet genom åtta broar. Hela rutten länkar samman kuststäderna mellan Molde och Kristiansund. En tur med hyrbilen längs Atlanthavsvägen innebär fantastiska kustvyer, kultur och historia. Hela rutten tar ungefär 2.5 timmar att köra, men det behövs mer tid för att utforska allt vackert i naturen längs vägen. Du kan parkera vid särskilda utkiksplatser längs vägen och insupa saltstänket och en horisont som aldrig tar slut.

Kulturupplevelser i Molde

Molde är känt för sina blommande rosenträdgårdar vilket har gett orten smeknamnet Rosornas Stad. Rosorna imponerar ofta på besökare som förväntar sig en mer arktisk fauna, men faktum är att det är Golfströmmen som gör marken frodig och ideal för rosor. Detta gör området till något väldigt unikt i landet. Orten är också känd för sitt stora jazzevenemang, Molde International Jazzfestival, som hålls varje år på sommaren. Här finns också ett par av de främsta museerna i Romsdal. Romsdalmuseet är ett av landets största folkmuseer som visar kulturella utställningar om byggnader i regionen. På Fiskemuseet på den fina ön Hjertøya kan du lära dig om kustkulturen och hur det var att leva i orten på 1800-talet.

Varden – Molde Panorama

Ett av ortens mest kända sevärdheter är utsiktsplatsen på berget Varden, även kallad ”Molde Panorama”. Molde Panorama är en panoramautsikt över ca 220 fjälltoppar, ca 400 meter över havsnivån. Den kan ses runtom i staden, men upplevs absolut bäst genom att ta hyrbilen till toppen av Varden. Det tar bara 10 minuter att köra dit från centrum. Panoramautsikten från toppen har varit stadens turistattraktion i över 150 år. Härifrån kan du se hela staden, fjorden, skärgårdsöarna och den omslutande fjällen. På toppen finns också caféet Vardestua där du kan njuta av en kaffe till utsikten.

Vandra i Romsdalen

Molde är centralorten i vackra Romsdal. Här finns Romsdalen, en dalgång mellan fjällen som sträcker sig från Åndalsnes till Oppland. Romsdalen är ett av Norges finaste vandringsområden. Det är dessutom väldigt lätt att ta sig till, och här finns flera vandringsleder med olika svårighetsgrad. En av de mest populära går längs bergsryggen på Romsdalseggen, som är en ganska krävande vandring även för den erfarne. Alla leder bjuder på otroliga vyer över fjällar, Romsdalsfjorden och porlande vattenfall. Om du vill stanna området över natten så finns det fina boenden i sagolika Åndalsnes som ligger nära Romsdalen.

Vad tycker du om den här sidan?

(2 röster, betyg: 5.00 av 5)