Hyrbil i Tromsö

Hitta bäst pris på hyrbilar i Tromsö genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

I Tromsö är det stor chans att få se Norrskenet

Hyra bil i Tromsö

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Tromsö, och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Norge innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Tromsö

Tromsö ligger i norra delen av landet. Här kan du hyra bil i centrum eller på flygplatsen. Observera att det inte går ett expresståg mellan flygplatsen och centrum, då Tromsö inte har en centralstation. Däremot går det buss från flygplatsen till centrum, om du planerar att hyra bil inne i centrala Tromsö. Buss in till centrum tar ca 20 minuter.

Centrala Tromsö
Flygplatsbussen stannar på tre olika stopp i centrum där du har bekvämt gångavstånd till stadens hyrbilskontor. Här finns Avis och Budget på Strandskillet 5A, och Europcar och Hertz på Samuel Arnesens gata 5. Var noga med att kontrollera var återlämningsplatsen är för ditt hyrbilsbolag, då vissa bolag kan ha återlämning en liten bit bort.

Hyra bil på Tromsö flygplats

Tromsö flygplats ligger norr om staden på ön Tromsöya. Med hyrbil tar det ca 10 minuter att köra till centrum, och det är enkelt att köra på motorvägen E8 från flygplatsen. Det finns flera stora hyrbilsbolag på flygplatsen som Avis, Budget, Europcar, Hertz, Sixt och Thrifty. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss. Uthyrningsbolagen har sina kontor i hyrbilscentret på första våningen i flygplatsbyggnaden, så att du smidigt kan hämta ut din hyrbil när du har landat. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg.

Att se och göra i Tromsö

Tromsö ligger långt norrut förbi polcirkeln. Här breder det dramatiska, arktiska landskapet ut sig med fjäll, mäktiga fjordar och stilla hav. Här kan du ta del av unika aktiviteter som valsafari, köra hundspann eller åka på skoterutflykt för att se norrskenet. Ta hyrbilen och kör ut en bit från Tromsö för att så se havsörnar, renar och sälar.

Norrskenet

Tromsö ligger mitt i ett område där det är störst chans att få se det mytomspunna norrskenet. Fenomenet lockar turister över hela världen till staden. Det finns flera norrskensprognoser att följa och det anordnas grupputflykter för att gå på ”norrskensjakt”. För att kunna se norrskenet krävs så lite stadsljus som möjligt och stora, öppna vidder. Tromsö bjuder på ett landskap med orörd, arktisk natur och är omgiven av berg och dalar, vilket gör Tromsö till ett perfekt ställe för att se norrskenet. Det är aldrig långt till vildmarken från stadskärnan. Det går att uppleva från början på september till april.

Tromsö valsafari och hundspann

Tromsö bjuder på underbar och storslagen natur som du aldrig kommer glömma, och det finns flera sätt att insupa atmosfären. Parkera hyrbilen för en stund och åk på en fantastisk fjordkryssning. På en kryssning bland fjordarna kan du se både valar, delfiner, sälar och ett rikt fågelliv. Det är ett härligt sätt att uppleva Tromsö, och har man tur kan man få se både späckhuggare och knölval. En annan unik aktivitet i Tromsö är att åka hundspann bakom ett gäng livliga huskies. Du kan välja att åka med professionella spannförare eller att prova att köra eget hundspann genom den arktiska vildmarken. Det går också att kombinera en fjordkryssning och att åka hundspann med en norrskensutflykt.

Äta i Tromsö

Vad sägs om tapas gjorda på renkött, sushi med hälleflundra, färsk fisk och charmiga jägarstugor? Tromsö har många goda och ovanliga matupplevelser att bjuda på. Förutom sin världsberömda fisk-och skaldjursrätter så finns också många lekfulla, internationella influenser. Det bästa fikakaffet serveras i mysiga Aunegården, en restaurang och café som är populärt bland både lokalbor och besökare för sina närproducerade ingredienser. Om du vill ha aktivitet till maten kan du ta en god burgare på Burgr bar. Här kan du nämligen välja mellan 2000 spel på restaurangens arkadspel från 70-talet. För en intimare plockmiddag så har Precis Tapas på Storgata en härlig blandning av traditionella, lokala rätter med medelhavsinfluenser.

Ishavskatedralen i Tromsö

Det berömda mästerverket Ishavskatedralen heter egentligen Tromsdalen Kirke. Kyrkan är arkitektritad och den karakteristiska trekantiga byggnaden har blivit ett landmärke för Tromsö kommun. Ishavskatedralen ligger med utsik över Tromsö centrum och är idag en stor tursitattraktion på grund av sitt unika utseende. Mot kvällen när ljusen i de stora fönstrena tänds ger den vita byggnaden en alldeles särskild atmosfär bland Tromsös omslutande berg.

Vad tycker du om den här sidan?

(5 röster, betyg: 4.60 av 5)