Hyrbil i Trondheim

Hitta bäst pris på hyrbilar i Trondheim genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Trondheim

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Trondheim, och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Norge innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Trondheim

Trondheim ligger i Trøndelag fylke i Norge. Här finns flera hyrbilskontor att välja mellan, och det kan vara smidigast att hyra bil nära centralstationen eller på flygplatsen. Trondheim centralstation ligger i norra delen av centrum. Om du flyger till Trondheims flygplats är det ca en halvtimmes resa med transfertåg in till centralstationen. Ungefär tio minuters promenad från stationen på Kjoepmannsgate ligger hyrbilsbolagen Avis och Budget.

Det finns även andra uthyrare på spridda ställen i staden, hyrbilsbolaget Europcar ligger ca 20 minuters tunnelbaneresa från centralstationen, och Sixt och Hertz ligger ca 20 minuters resa rakt söderut. Var noga med att kontrollera var återlämningsplatsen är för ditt hyrbilsbolag, då vissa bolag kan ha återlämning en liten bit bort.

Hyra bil på Trondheim flygplats

Trondheim flygplats ligger nära den lilla staden Værnes i Stjørdal. Det är ca 32 kilometer mellan flygplatsen och Trondheim centrum. Med hyrbil tar resan ungefär en halvtimme. Det finns flera stora hyrbilsbolag på flygplatsen som Avis, Budget, Europcar, Hertz, Sixt. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss. Uthyrningsbolagen har sina kontor i flygplatsens hyrbilscenter rakt över gatan från ankomsthallen, så att du smidigt kan hämta ut din hyrbil när du har landat. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg.

Att se och göra i Trondheim

Sevärdheter i Trondheim

Trondheim är Norges tredje största stad, och som i många norska storstäder väntar det bästa av två världar med storslagen natur och härligt stadsliv. Här finns nöjen och underhållning inom musik, konst och kultur, men du behöver samtidigt inte ta dig långt för att ströva bland berg, dalar och fantastiska vyer. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök.

Nidarosdomen

I Trondheim finns några av regionens populäraste attraktioner. Ett särskilt populärt besöksmål är den mäktiga katedralen Nidarosdomen. Katedralen började byggas redan år 1070, och flera delar finns bevarade från tiden. Byggnaden bär på en spännande historia; vikingakungen Olav ligger nämligen begravd under Nidarosdomen. Det var Olav som fick slut på vikingarnas härjningar genom att göra dem kristna. Den svekfulle Olav var därmed den siste av vikingakungarna. I juli månad hålls flera kulturella evenemang och festivalen Olavsdagene både runt Nidarosdomen och i andra stadsdelar. På sommaren kan du gå upp i kyrktornet och få en vacker utsikt över Trondheim.

Shopping i Trondheim

Trondheim har flera shoppingstråk med unika butiker och populära kedjor. Innerstadens shoppinggator är Thomas Angels gate, Nordre gate och Olav Tryggvarsons gate. Det är populärt att utgå från torget, som dessutom har ett av stadens mest populära shoppingcenter: Trondheim Torg. I Gamla Stan i Bakklandet hittar du egentillverkade kläder och udda ting i mysig atmosfär bland kullerstensgator och färgglada trähus. Stadens trendigaste kvarter är Solsiden, där du kan strosa bland spännande butiker, gallerier och roliga caféer. Kvarteret är stadens gamla hamnvarv och är fyllt av historiska byggnader och kulturupplevelser där gammalt möter nytt.

Äta i Trondheim

Det är inte konstigt att Trondheim kallas för landets nya mathuvudstad. Staden är ett av ställena där man satsar mest på närproducerad mat, något som märks på Trondheims restauranger, pubar och caféer. Här finns ett stort utbud av spännande ölsorter och lokala rätter med en internationell tvist. Staden har en lång tradition av egna bryggerier, och nya mikrobryggerier öppnas ständigt och håller traditionen vid liv. Varje år i augusti hålls Trøndersk Matfestival, en folkfest för alla matglada där du kan prova norska delikatesser med ingredienser från regionen. Samtidigt hålls Bryggerifestivalen i Trondheim, en livlig hyllning till bryggerikonsten och god mat.

Natur och aktiviteter runt Trondheim

Trondheim ligger vackert vid Nidälven och här är det aldrig långt till härlig natur. Längs Nidälven går fina promenadstigar. Strax norr om centrum ligger friluftsområdet Bymarka, som är perfekt för en dagsutflykt med picknick. Här finns flera fina utsiktsplatser och stugor längs stigarna. På sommaren är det härligt att åka ut till ön Munkholmen, som förr hette Nidarholmen. Den lilla ön har en spännande historia och här har det tidigare funnits ett fängelse, ett kloster och det tyska luftvärnet under kriget. Idag kan man ta båten över för en härlig dag med sol och bad. Ute på Ladehalvøya finns Ladestien, en stig som går genom vacker natur och över höjder med utsikt över Trondheimsfjorden. Längs Ladestien finns också en idyllisk badplats, Ringvebukta. Korsvika är också en mycket populär badstrand för sina fina vikar och och stora lekområde.

Roadtrip i Norge

Norge är fantastiskt att utforska på en bilsemester. Genom landet finns 18 nationella turistvägar från norr till söder som låter dig uppleva både storslaget fjordlandskap, dramatisk kust, fjäll och skogsklädda berg. Trondheim ligger på västkusten mellan två av de kända turistvägarna, och om du hyr bil i Trondheim kan du utforska området som intresserar dig. Ca 3,5 timme söder om Trondheim börjar Atlanterhavsveien i Kristiansund, en av världens häftigaste körvägar. Norr om Trondheim sträcker sig havsvägen vid Helgelandskysten, Norges längsta turistväg som går mellan Holm och Bodö. Läs mer om fina vägar i Norge via länken nedan. Hos oss har du alltid fri avbokning så att du kan hyra bil tryggt inför din resa till Norge!

Vad tycker du om den här sidan?

(4 röster, betyg: 4.50 av 5)