Hyrbil i Queenstown

Hitta bäst pris på hyrbilar i Queenstown genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Queenstown

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Queenstown i Nya Zeeland, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Nya Zeeland tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Nya Zeeland via länken nedan.

Hyra bil på Queenstown flygplats

Vill man hyra bil i Queenstown är det bästa att hämta bilen direkt på flygplatsen. Lite mindre än en mil från centrala Queenstown ligger stadens flygplats, som rankas som den fjärde mest trafikerade i Nya Zeeland. Flygplatsen har under de senaste åren ökat i popularitet, och har utsetts till den flygplats som har den vackraste vyn när man ska landa. På Queenstown flygplats finns åtta hyrbilskontor. Läs mer via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Queenstown city

Det går även bra att hyra i centrala Queenstown. Det går regelbundna flygbussar från flygplatsen in till centrum, där det finns ett par hyrbilskontor att besöka. Hyrbilsbolaget Thrifty ligger på Shotover Street, och Avis finns på den närliggande Stanley Street. En promenad bort ligger även Hertz på den centrala Earl Street. Sök i vår sökmotor för att se kontoren på en karta.

Från dessa hyrbilskontor går det enkelt att ta sig ut på väg 6A som är en av de större vägarna i området, och vidare till de många fantastiska utflyktsmålen som finns runt Queenstown.

Köra i Nya Zeeland

I Nya Zeeland kör man på vänstra sidan av vägen. Landet har få motorvägar och många vägar till sevärdheter är smala och krokiga, därav kan det ta längre tid att köra till destinatoner än vad det kan se ut på kartan. Det är dock inga problem så länge du är uppmärksam på trafik och väglag. Se mer info om att köra i Nya Zeeland här.

Utflykter med hyrbil från Queenstown

Utflyktsmål runt Queenstown

Runt Queenstown breder sig otroligt vackra landskap ut, och det är en fantastisk upplevelse att köra i området. Det finns mycket att se och uppleva för den äventyrssugne, med både skidbackar och vandringsleder, men även den film- och fantasy-intresserade har mycket att se framemot.

Milford Sound
En av de mest spektakulära ställena i området runt Queenstown ligger drygt 30 mil från stadens centrum. Milford Sound ligger på västkusten, och har fjordar, glaciärer och helt makalösa vyer. Det är en av de mest kända och populära orterna i landet, och förutom att njuta av landskapet går det även att vandra, paddla kanot och besöka ett undervattensobservatorium.

The Remarkables
En kort bilresa söder om Queenstown ligger bergskedjan The Remarkables som är känd för sina många fantastiska skidbackar under vinterhalvåret. Det finns ett stort antal backar med olika svårighetsgrader, och det är en härlig upplevelser att ta sig ner från det hisnande berget som omges av ett mycket vackert landskap och sjöar.

“Midgård” – platser från Sagan om Ringen
Nya Zeeland är känt som skådeplats för de omåttligt populära Sagan om Ringen-filmerna. I området runt Queenstown finns flera platser som var med i filmerna. Till exempel går det att besöka Cardrona Valley som användes till att spela in flera olika scener i filmerna. Även Twizel, norr om Queenstown, är värt ett besök. Där spelade man in slaget på Pelennorfältet, och vyerna är helt magiska.

Roadtrip från Queenstown

Southern Scenic Route

Southern Scenic Route är en av Nya Zeelands främsta turistrutter. Sedan den öppnade på 80-talet har Southern Scenic Route utnämnts till ett absolut måste under ett besök i landet. Körningen är berömd för sitt spektakulära kustlandskap och dramatiska bergiga inland. Här får du uppleva allt det magiska med Nya Zeelands föränderliga natur. Rutten startar eller slutar i vackra Queensland.

Mellan Queenstown och Dunedin

Rutten går mellan Queenstown och Dunedin och sträcker sig strax över 600 kilometer, från Catlins klippiga kust genom uråldriga skogar i det vilda fjordlandet, till kristallklara sjöar och alptoppar i Wakatipu-regionen. Stanna till i charmiga kustbyar och historiska städer längs vägen och njut av de fantastiska vyerna. Med hyrbil kan du njuta av hela Southern Scenic Route och upptäcka smultronställen i din egen takt.

Southern Scenic Route binder samman södra Nya Zeelands hemliga pärlor. Under körningen kan du ha turen att se både pingviner, sälar, sjölejon, delfiner och mycket mer. För den äventyrlige finns fantastiska miljöer med hemliga vattenfall, grottor och glaciärer som bara väntar på att utforskas.

Åk på roadtrip i Nya Zeeland

Den omtyckta Southern Scenic Route öppnades för att ge turister en möjlighet att utforska Nya Zeeland, hitta sina egna gömda sjöar och stigar och träffa den lokala befolkningen. Genom att hyra bil i Queenstown kan du också upptäcka det äkta Nya Zeeland runt knuten – något du aldrig kommer ångra!

Vad tycker du om den här sidan?

(15 röster, betyg: 4.67 av 5)