Hyrbil i Queenstown

Hitta bäst pris på hyrbilar i Queenstown genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Queenstown

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Queenstown i Nya Zeeland, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Nya Zeeland tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Nya Zeeland via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Queenstown

Vill man hyra bil i Queenstown är det bästa att hämta bilen direkt på flygplatsen, vilket går att läsa mer om nedan. Men det går även bra att hyra bra i centrala Queenstown, där det finns två hyrbilskontor att besöka. Det ena ligger på Shotover Street, och den andra på Stanley Street.

Från dessa hyrbilskontor går det enkelt att ta sig ut på väg 6A som är en av de större vägarna i området, och vidare till de många fantastiska utflyktsmålen som finns runt Queenstown.

Hyra bil på Queenstown flygplats

Lite mindre än en mil från centrala Queenstown ligger stadens flygplats, som rankas som den fjärde mest trafikerade i Nya Zeeland. Flygplatsen har under de senaste åren ökat i popularitet, och har utsetts till den flygplats som har den vackraste vyn när man ska landa.

På Queenstown flygplats finns åtta hyrbilskontor, och vill man uppleva området med bil är det bästa alternativet att hämta bilen direkt på flygplatsen. Ett antal hyrbilsbolag har sina kontor i anslutning till ankomstterminalen, och flera hyrbilsbolag har kontor en kort bit utanför själva flygplatsen som enkelt går att gå till. Vissa hyrbilsbolag erbjuder gratisbuss till sina kontor om de ligger något längre bort. Kolla med ditt hyrbilsbolag var just de har sitt kontor på flygplatsen.

Utflyktsmål runt Queenstown

Runt Queenstown breder sig otroligt vackra landskap ut, och det är en fantastisk upplevelse att köra i området. Det finns mycket att se och uppleva för den äventyrssugne, med både skidbackar och vandringsleder, men även den film- och fantasy-intresserade har mycket att se framemot.

Milford Sound
En av de mest spektakulära ställena i området runt Queenstown ligger drygt 30 mil från stadens centrum. Milford Sound ligger på västkusten, och har fjordar, glaciärer och helt makalösa vyer. Det är en av de mest kända och populära orterna i landet, och förutom att njuta av landskapet går det även att vandra, paddla kanot och besöka ett undervattensobservatorium.

The Remarkables
En kort bilresa söder om Queenstown ligger bergskedjan The Remarkables som är känd för sina många fantastiska skidbackar under vinterhalvåret. Det finns ett stort antal backar med olika svårighetsgrader, och det är en härlig upplevelser att ta sig ner från det hisnande berget som omges av ett mycket vackert landskap och sjöar.

“Midgård” – platser från Sagan om Ringen
Nya Zeeland är känt som skådeplats för de omåttligt populära Sagan om Ringen-filmerna. I området runt Queenstown finns flera platser som var med i filmerna. Till exempel går det att besöka Cardrona Valley som användes till att spela in flera olika scener i filmerna. Även Twizel, norr om Queenstown, är värt ett besök. Där spelade man in slaget på Pelennorfältet, och vyerna är helt magiska.

Vad tycker du om den här sidan?

(13 röster, betyg: 4.62 av 5)