Hyrbil på Lanzarote

Hitta bäst pris på hyrbilar på Lanzarote genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil på Lanzarote

Här hittar du tips och råd om att hyra bil på Lanzarote, Kanarieöarna, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Spanien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Spanien via länken nedan.

Våra hyrbilskontor på Lanzarote

På Lanzarote finns de allra flesta hyrbilskontoren lokaliserade på Lanzarote flygplats, vilket går att läsa mer om nedan. Men det går även att hyra bil på andra platser på ön.

  • Puerto del Carmen: I staden Puerto del Carmen, söder om Lanzarote flygplats, finns ett hyrbilskontor på Calle Guanapay. Detta hyrbilskontor ligger centralt, och även nära till stranden, och det finns ett stort antal hyrbilar att hyra här.

  • Costa Teguise: På den norra delen av Lanzarotes östkust ligger Costa Teguise. Vill man hyra bil där finns det två olika hyrbilskontor i staden. I den södra delen av staden ligger ett kontor på Calle el Jabillo, och i den norra delen finns ett kontor på Hotel Melina Salinas.

  • Playa Blanca: På Lanzarotes sydspets ligger Playa Blanca. Här finns ett hyrbilskontor i stadens centrala del. Från Playa Blanca går det lätt att ta sig med bil till resten av Lanzarote, och det finns många trevliga utflyktsmål i närheten.

Hyra bil på Lanzarote flygplats

Lanzarote har endast en flygplats, och där landar både reguljärflyg och charterflyg. I terminal 1 och 2 finns de stora hyrbildbolagen representerade. Många av dessa har även kontor och uthyrningsplatser på andra platser på Lanzarote. Var noggrann med att säga nej till extraförsäkringar som redan ingår i hyrbilsavtalet.

Trafikreglerna på Lanzarote är desamma som i övriga Spanien, men var uppmärksam på att vissa vägar vid bergen kan vara slingriga, smala och guppiga.

Utflyktsmål på Lanzarote

Lanzarote har många intressanta landskap, och var den första ön i världen att bli klassad som en biosfärreservat av UNESCO 1993. Med bil går det att ta sig runt hela ön och upptäcka den fantastiska naturen.

La Geria
Vinodlingarna i området La Geria är så unika att de fått en plats på UNESCO:s världsarvslista på grund av de speciella metoderna som används vid produktionen. Även landskapet är här unikt, då vinodlingarna ligger bland vulkaner och marken är täckt av vulkanisk aska.

Fundacion César Manrique
Ett annat populärt utflyktsmål som lätt går att ta sig till med bil är Fundacion César Manrique. Här bodde den berömde konstnären César Manrique. Huset har efter hans bortgång blivit ett känt konstmuseum, och lockar många besökare.

Órzola
På Lanzarotes norra kustlinje ligger staden Órzola som är känd för sitt fiske och sina restauranger. I närheten finns även den fantastiska stranden Playa de la Canterina, omringad av höga klippor.

Konstnären César Manriques hus som blivit konstmuseum
De unika vinodlingarna i La Geria
Vad tycker du om den här sidan?

(8 röster, betyg: 4.62 av 5)