Köra bil utomlands

Det är sällan några större problem med att köra bil utomlands, svenskar är allmänt välutbildade bilförare vilket ofta hjälper mycket. Det finns dock lite att tänka på till exempel lokala trafikregler, vänstertrafik med mera. Läs mer under respektive område och land.

Köra convertible hyrbil i USA
Köra bil runt ön Tobago

Internationellt körkort

Internationellt körkort kan man skaffa via Motormännen, detta är dock något vi anser vara onödigt. Vi vet inga länder i världen som verkligen kräver ett, varken vid upphämtning av hyrbil eller när man kör bil utomlands. För mer info läs även, När behöver man ett internationellt körkort?

Trafikregler utomlands

Trafikreglerna i andra länder är ofta liknande de vi har i Sverige. Den största skillnaden i vissa länder (t ex USA och Kanada) är att man får svänga höger när det är rött ljus i en korsning. För den som vill veta alla små detaljer som skiljer, rekommenderar vi att söka upp landets lokala trafikregler alternativt har vi på vår sida skrivit om respektive lands trafikregler. Annars ska det inte vara några problem att lita på din svenska körkortsutbildning, som är en av de bästa i världen!

Vad tycker du om den här sidan?

(14 röster, betyg: 4.79 av 5)