Hyrbil i Ankara

Hitta bäst pris på hyrbilar i Ankara genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil i Ankara

Här hittar du information för att hyra bil i Ankara och hyrbilar till bästa pris. Se längre ner på sidan för tips på utflykter och sevärdheter. Om du inte hyrt bil i Turkiet innan, läs våra generella tips om hyrbil i Turkiet via länken nedan.

Ankara är Turkiets huvudstad och ligger i provinsen Anatolien. Här kan du smidigt hyra bil både på flygplatsen och i centrum. Ankara är en fin utgångspunkt för att uppleva både norra Turkiets roadtrip-vänliga kustlinje och Kappadokiens historieskatter. Hyrbil förhöjer din resa och låter dig uppleva Ankara och hela fantastiska Anatolien i din egen takt.

Ankara Esenboga flygplats

Om du flyger hit kan det vara smidigast att hyra bil direkt på flygplatsen. Ankara Esenboga Airport (ESB) är Ankaras stora internationella flygplats. Flygplatsen ligger ca 28 kilometer från stadens centrum. Du kommer snabbt ut på den stora vägen Özal Bulvari som går mot Ankara, och det är smidigt att ta sig till och från flygplatsen med bil. Det tar ca 35 minuter att köra in till staden från flygplatsen.

Hyra bil på Ankara flygplats

På Ankara flygplats kan du hyra bil hos många välkända bolag. Du hittar hyrbilsbolagens kontor nära ankomsthallen i inrikesterminalen. Följ skyltarna mot hyrbilar efter att du hämtat ditt bagage. Var noga med att boka bil online i förväg, dels för att säkerställa pris och för att bilen ska vara ledig vid din ankomst.

Ankara Airport
Tayakadin, Terminal Caddesi No:1, 34283 Arnavutköy/Istanbul, Turkiet

Bensinstationer nära Ankara flygplats

Det finns två bensinstationer inom flygplatsområdet, samt flera stationer några minuter bort längs vägarna som länkar flygplatsen med närliggande städer. Beroende på din position kan det vara enklast att söka efter närmaste bensinstation i Google Maps.

Hyra bil i centrala Ankara

Du kan också hyra bil inne i centrala Ankara, om du vill utgå härifrån. Det är exempelvis ett alternativ om du vill stanna i staden ett par dagar innan du hyr bil och tar dig vidare. Det finns många hyrbilsbolag lättillgängligt i centrum, där du enkelt kommer upp på motorvägar ut ur staden efter att du hämtat hyrbilen. Sök i sökmotorn för att se på en karta. Om du skulle vilja återlämna hyrbilen på annan ort så kan du undersöka möjligheten till envägshyra.

Utflykter

Sevärdheter i Ankara

Som Turkiets huvudstad har Ankara mycket intressant att erbjuda sina besökare. Bland stadens landmärken finns historiska monument och spännande museum, vackra moskéer och höga torn. Det mest berömda museet är Museum of Anatolian Civilisations som visar utställningar från hela Anatolien. I Ankaras historiska distrikt Ulus finns fina gamla byggnader innanför stenmurarna som ger en intressant kontrast mot den moderna staden. Uppe från det gamla citadellet har du en fin utsikt över hela den gamla staden med sina röda, ottomanska hustak och vindlande gränder.

Shopping i Ankara

Om du vill shoppa i roliga butiker så ska du besöka det trendiga området Kizilay. Här finns också många restauranger, marknader och nattklubbar som lockar stadens unga. Passa på att prova det goda turkiska köket med influenser från Balkan och mellanöstern. Smaka godsaker som riktig turkisk kebab, döner och söta bakelser med klassiskt turkiskt kaffe. I det historiska distriktet Ulus väntar souvenirshopping, antikaffärer och marknadsstånd med unika ting i vackra gamla miljöer. Om du istället vill shoppa i 125 trendiga butiker under samma tak bör du besöka det moderna köpcentret Armada.

När du har upplevt Ankaras flärd och kulturella sevärdheter så väntar utflykter utanför staden. Med hyrbil kan du ta dig till unika landmärken, mysiga småstäder och flera av Turkiets främsta attraktioner. En roadtrip är det bästa sättet att uppleva Turkiet! Här kommer lite tips på utflykter med hyrbil i Ankara.

Utflykter med hyrbil i Ankara

Kappadokien och Göreme

Det berömda området Kappadokien är bland Turkiets främsta sevärdheter. Det unika landskapet brukar avbildas med luftballonger spridda över himlen i det gyllene solljuset. En ballongtur över Kappadokiens dalar och platåer är verkligen något att bocka av på din Bucket-list! Området är också känt för sina gamla underjordiska bosättningar med både tusenåriga kyrkor och bostäder inne i grottformationerna. Den mest kända platsen i Kappadokien är utomhusmuseet i Göreme Nationalpark där du besöka de fascinerande samhällena inne i bergen. Göreme ligger ca 314 kilometer från Ankara.

Derinkuyu

Derinkuyu ligger i samma provins som Göreme Nationalpark och är hem åt den största underjordiska staden som man funnit i Anatolien. Ett besök nere i underjorden är verkligen en unik upplevelse, och landskapet för tankarna till miljön ur en sagobok. Klippformationer och stenspiror dominerar ytan medan en labyrint av tunnlar och bostäder väntar djupt nedanför. Staden i Derinkuyu består av hela 11 våningar ca 60 meter under marken, och sägs ha rymt 20,000 människor. Derinkuyus underjordiska stad ligger ca 40 kilometer från Göreme Nationalpark. Om du ska hyra bil i Ankara så är det verkligen ett tips att planera in ett par dagar för att utforska Kappadokien!

Konya

Om du är intresserad av landets historia så ska du ta dig till staden Konya. Konya är en populär destination för sina historiska monument, framstående museum, vackra ottomanska moskéer och historiska platser. Turkiets äldsta och mest värdefulla historiska artefakter sägs finnas här, och en av de främsta attraktionerna är Mevlana Museum. Här finns en stor samling konst, reliker och graven av poeten Rumi som levde under 1200-talet. Andra spännande museum i Konya är Ataturk Museum och Konya Archaeological Museum. Konya ligger ca 263 kilometer från Ankara, och ett tips är att fortsätta ner mot södra kusten och Turkiska rivierans pärlor. Med hyrbil i Turkiet är du flexibel att roadtrippa och stanna när du vill!

Bila Norra Turkiets kust

Många besökare flockas söderut mot Medelhavet och Egeiska kusten, men lokalborna vet att Turkiets kust mot Svarta Havet norr om Ankara är minst lika värt ett besök om du har tillgång till hyrbil. Kusten är grönskande med subtropiska miljöer bland berg och idylliska småstäder, med naturliga sandstränder som är relativt tomma på turister. Här finns gamla borgar, historiska kloster och vackra moskéer inbäddade i det böljande landskapet. Längs kustlinjen väntar natursköna roadtrip-vägar. Ett tips är att köra väg D010 mellan Amasra och Sinop som är ca 320 kilometer. Längs vägen väntar fantastiska vyer bakom varje sväng med utsikt över turkost vatten, skogar och dramatiska klippor. Amasra ligger ca 300 kilometer från Ankara längst ut på kusten. Det är verkligen rekommenderat att planera in utflykter och roadtrips med hyrbil i Ankara!

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)