Hyrbil i Izmir

Hitta bäst pris på hyrbilar i Izmir genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil i Izmir

Här hittar du information för att hyra bil i Izmir och hyrbilar till bästa pris. Se längre ner för tips på utflykter och sevärdheter. Om du inte hyrt bil i Turkiet innan, läs våra generella tips om hyrbil i Turkiet via länken nedan.

Metropolen Izmir ligger på Turkiets västkust vid Egeiska havet. Izmir är Turkiets tredje största stad efter Ankara och Istanbul. Staden är en populär destination nära fina sandstränder, livliga badorter och historiska platser. Om du flyger hit kan det vara smidigast att hyra bil direkt på flygplatsen, men du kan också hyra bil i centrum. Izmir är en perfekt utgångspunkt för att uppleva Turkiets vackra kustlinje med bil.

Izmir Adnan Menderes flygplats

Adnan Menderes flygplats (ADB) är en internationell flygplats för staden Izmir och provinsen vid västkusten. Flygplatsen ligger ca 18 kilometer från centrala Izmir. Det tar ca 25 minuter att köra in till staden via väg D300/D550, och det är smidigt att ta sig till och från flygplatsen med bil.

Hyra bil på Izmir flygplats

På Adnan Menderes flygplats kan du hyra bil hos många välkända bolag. Du hittar hyrbilsbolagens kontor nära ankomsthallen i inrikesterminalen som enkelt nås från den internationella terminalen. Följ skyltarna efter att du hämtat ditt bagage. Var noga med att boka bil online i förväg, dels för att säkerställa pris och för att bilen ska vara ledig vid din ankomst.

Adress Izmir Airport
Adnan Menderes Havalimani, Dokuz Eylül, 35410 Gaziemir/Izmir, Turkiet

Bensinstationer nära Izmir flygplats

Det finns en bensinstation precis när du kör in till flygplatsområdet, samt flera stationer några minuter längs väg D550 söderut och D300 norrut mot Izmir. Beroende på din position kan det vara enklast att söka efter närmaste bensinstation i Google Maps.

Hyra bil i centrala Izmir

Du kan också hyra bil inne i centrala Izmir om du vill utgå härifrån. Det finns många hyrbilsbolag lättillgängligt i centrala Izmir nära vattnet, där du smidigt kommer upp på D300 efter att du hämtat hyrbilen. Sök i sökmotorn för att se på en karta. Om du skulle vilja återlämna hyrbilen på annan ort så kan du undersöka möjligheten till envägshyra.

Utflykter och sevärdheter i Izmir

Sevärdheter i Izmir

Izmir är den tredje största staden i Turkiet, och den näst största hamnstaden efter Istanbul. Här finns mycket att se och utforska, och med hyrbil tar du dig lätt till stadens närliggande utflyktsmål. Izmir ligger vid Egeiska havets gulfkust och har en härlig strandpromenad med nära till restauranger, shopping och romantiska vyer över det turkosa havet. När du utforskar Izmir kommer du se flera av stadens fantastiskt vackra moskéer.

Izmir stoltserar med många spännande historiska platser. Mitt i Izmir ligger ruinerna av den antika grekiska staden Agora som även har kallats Smyrna. Ruinerna av den gamla marknadsplatsen är idag ett utomhusmuseum som är en av de mest fotograferade platserna i staden.

Om du är shoppingsugen och vill besöka en modern turkisk marknad så har du tur: Izmir har flera marknader och bazaarer i det centrala området Kemeralti. Här kan du shoppa matvaror, kläder och souvenirer i marknadernas vindlande gångar. I handelsområdet finns också många ställen att luncha på eller ta en stark kopp turkiskt kaffe och insupa atmosfären. När du har upplevt stadens atmosfär väntar utflykter med hyrbil till fina badstränder, unika arkeologiska platser och mysiga småstäder längs västkusten.

Utflykter med hyrbil från Izmir

Uflykter från Izmir

Izmir är en perfekt utgångspunkt för att utforska västkusten med hyrbil. En roadtrip är det bästa sättet att uppleva Turkiet! Här kommer lite tips på utflykter med hyrbil i Izmir.

Pamukkale och Hierapolis

Ca 3 timmar från Izmir ligger naturreservatet Pamukkale som är berömt för sina varma mineralkällor. Källorna ligger i vita kalkstenssluttningar vilket har gett platsen namnet Bomullsfästningen. Det är en helt unik upplevelse att ta ett dopp i det turkosa vattnet i de naturliga bassängerna, och området har blivit en av Turkiets främsta sevärdheter. Nära Pamukkale ligger  ruinerna av den historiska staden Hierapolis som förr ansågs vara en helig ort nära de heta källorna. Idag kombineras ofta en tur till Pamukkale med ett besök i stadens ruiner.

Efesus

Ett måste för den historieintresserade är den arkeologiska platsen Efesos och dess ruiner av en 3000 år gammal grekisk hamnstad. Här finns bland annat Artemis tempel, som är ett av de gamla världsundren, och välbevarade fynd som ruinerna av den gamla teatern och det välbevarade biblioteket. Ett besök i den antika staden i Efesos är en av de mest populära utflykterna att göra med hyrbil på Izmir, och det tar ca 1 timme att köra dit.

Cesme och Alacati

Cesme ligger vid Egeiska kusten ca 87 kilometer från Izmir. Badorten är en av Turkiets mest populära sommardestinationer för sina härliga badstränder med mjuk sandstrand och turkost vatten. Under de varma månaderna är det fullt på stadens strandbarer och livliga klubbar. För en mer avslappnad atmosfär kan du ta dig en bit inåt till den charmiga småstaden Alacati. Parkera hyrbilen och ta tid att utforska den otroligt bildsköna gamla staden. Miljön är fantastiskt vacker med trånga gränder och gamla stenhus med färgglada fönsterluckor. Sätt dig på en pittoresk uteservering och njut av prunkande blommor och blinkande lyktor längs husväggarna.

Bodrum

Om du vill köra längre och uppleva pärlorna längs Turkiets västkust, så ligger Bodrum-halvön ca 239 kilometer från Izmir. Bodrumön har flera trevliga orter med nära till fina stränder, restauranger och sevärdheter. Staden Bodrum är känt för sin feststämning och exklusiva hotell och flådiga yachter, men halvön har också vackra landskap och charmiga småbyar vid det turkosa vattnet. Kör ca 4,5 kilometer till grannorten Gumbet för en dag fylld med roliga vattensporter och dykning, eller till natursköna Turgutreis mysiga båthamn.

Bila längs turkiska västkusten

Det bästa sättet att uppleva Turkiets varierande städer, landskap och sevärdheter är att åka på roadrip. Med hyrbil i Izmir tar du dig enkelt söderut längs västkusten, och vidare från Bodrum till turkiska rivierans pärlor. Här väntar medelhavets turistorter som Marmaris och de fina strandorterna Fethiye och Kemer. Huvudorten längs turkiska rivieran är den stora hamnstaden Antalya som är en omtyckt destination för sina historiska ruiner, roliga shopping och lättillgängliga stränder.

Ca 2 timmar från Antalya ligger Alanya, som är Rivierans mest populära badort. Förutom sitt livliga nattliv så har Alanya en mysig gammal stadsdel och härligt medelhavsklimat. Om du vill återlämna hyrbilen i någon av rivierans orter innan du flyger hem, så kan du undersöka möjligheten till envägshyra. Det är en häftig upplevelse att hyra bil i Izmir och utforska västkusten i din egen takt!

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)