Hyrbil i Hamburg

Hitta bäst pris på hyrbilar i Hamburg genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hamburg har många kanaler

Hyra bil i Hamburg

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Hamburg, och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Tyskland innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Våra hyrbilskontor

Hamburg ligger i Nordtyskland och är landets näst största stad. Här finns flera hyrbilskontor som är enkla att ta sig till.

Centrala Hamburg

Hamburgs centralstation, Hamburg Hauptbahnhof, ligger i centrum av staden. Härifrån är det smidigt att ta sig till det mesta. På centralstationen finns flera stora hyrbilsbolag som Avis, Europcar och Sixt. Bolagen sitter samlade i ”Hauptbahn Wandelhalle”, en shopping-och restaurangdel på huvudstationen. Härifrån kan du snabbt och smidigt hämta din hyrbil vid ankomsten och köra vidare från hjärtat av Hamburg. Var noga med att kontrollera var återlämningsplatsen är för ditt hyrbilsbolag, då vissa bolag kan ha återlämning en liten bit bort.

Andra delar i Hamburg

Populära bolag som Hertz, Avis och Sixt har kontor på flera spridda ställen i staden, men oftast är de lite mindre och har inte alltid samma utbud av bilar. Sixt har kontor i kvarteret St Pauli och även Enterprise har kontor i Hammerbrook i centrum, men de flesta sitter nära centralstationsområdet.

Hyra bil på Hamburg flygplats

Hamburg flygplats ligger bekväma 8,5 kilometer från centrum. Flera stora hyrbilsbolag finns på flygplatsen, som Avis, Budget, Europcar och Sixt. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss. Alla uthyrningsbolag har sina kontor i ankomsthallen i Terminal 2, så att du smidigt kan hämta ut din hyrbil när du har landat. Du lämnar sedan bilen i parkeringshuset mittemot P5. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg.

Att se och göra i Hamburg

Hamburg har blivit ett populärt resmål de senaste åren. Den livliga hamnstaden bjuder på stort utbud av aktiviteter, god mat och vackra vyer. Det finns fina promenadstråk bland kanalerna och längs floden Elbe som rinner genom staden. Hamburg är en del av landets centrum för matkultur, och i de olika stadsdelarna väntar många kulinariska upplevelser. Passa på att smaka traditionella rätter på en av restaurangerna i hamnen. Vad sägs om ålsoppa, den söta efterrätten rote grütze eller mellanmålet fischbrötchen? Och glöm inte smaka nybryggt Hamburgskt frukostkaffe! Hamburg är känt för sina historiska kaffehus, och det gamla kvarteret Speicherstadt är fortfarande världens största handelsplats för kaffebönor.

Shopping i Hamburg

Hamburg är ett riktigt paradis för den shoppingglade. Här finns gott om både köpcentrum, exklusiva gallerier och trendiga butiker. I Mellins Passage kan du strosa i stadens äldsta shoppingcenter med vackra takmålingar från sekelskiftet. För lokalborna är det självklart att utgå från Jungfernstieg, där du lätt kan ta dig till det traditionella köpcentret Alsterhaus och sidogatornas trevliga butiker. Ett annat populärt köpcenter är Europapassage, som är en riktig upplevelse med sina 5 våningar och 120 butiker. Hamburgs populäraste shoppinggata är Mönckebergstrasse, som går mellan rådhuset och centralstationen. Här finns modebutiker, kedjor och många mysiga fikaställen.

St Michaelis-kirke

St. Michealis kyrka är ett av stadens mest välkända landmärken. Kyrkan är från 1700-talet, men det är egentligen inte byggnaden i sig som drar besökare; om du orkar gå de 542 trappstegen upp i den 132 meter höga spiran väntar en fantastisk utsikt över hela Hamburg. Om du besöker tornet på kvällen kan du uppleva Nachtmichel, en romantisk vy med stadens alla ljus som glimmar i mörkret.

Hamburger Dom

Den ikoniska festivalen DOM anordnas i Hamburg tre gånger per år. Under 30 dagar på våren, sommaren och vintern kan du besöka evenemang på den livliga folkfesten. Testa nervkittlande karuseller, besök det läskiga spökhuset eller lek med radiostyrda bilar. På festivalen finns ett stort utbud av spännande maträtter, och luften är tung av den söta doften av sockervadd och rostade mandlar. Passa på att prova traditionella godbitar som currywurst eller sauerkraut. Varje festivalvecka avslutas med en spektakulär fyrverkerishow.

Speicherstadt

I Hamburgs hamn nära centralstationen ligger den historiska stadsdelen Speicherstadt. Kvarteret byggdes upp under sent 1800-tal som ett stort handelsområde., och idag finns stadsdelen och dess byggnader med i UNESCOs lista med världsarv. De röda, gotiska tegelhusen längs de stilla kanalerna ger verkligen en speciell atmosfär. I kvarteret finns många charmiga caféer och kulturstråk. Pausa på ett av områdets anrika kafferosterier eller ta en tur på ett spännande museum.

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)