Hyrbil i Hamburg

Hitta bäst pris på hyrbilar i Hamburg genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Hamburg

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Hamburg, och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Tyskland innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Hyra bil på Hamburg flygplats

Om du flyger till Hamburg kan det vara smidigast att hyra bil direkt på flygplatsen. Hamburg flygplats ligger 8,5 kilometer från centrum. Flera stora hyrbilsbolag finns på flygplatsen med ett stort utbud av bilmodeller. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss. Alla uthyrningsbolag har sina kontor i ankomsthallen i Terminal 2, så att du smidigt kan hämta ut din hyrbil när du har landat. Du lämnar sedan bilen i parkeringshuset mittemot P5. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg.

Adress till Hamburg flygplats
Flughafen Hamburg, Flughafenstr. 1-3, 22335 Hamburg, Tyskland

Hyra bil i centrala Hamburg

Om du vill stanna ett par dagar i Hamburgs stadskärna innan du hyr bil och utforskar närområdet, så finns det flera hyrbilskontor även i centrum som är enkla att ta sig till. Om du skulle anlända med tåg så finns det flest hyrbilsbolag på Hamburgs centralstation, Hamburg Hauptbahnhof. Bolagen sitter samlade i ”Hauptbahn Wandelhalle”, en shopping-och restaurangdel på huvudstationen. Härifrån kan du snabbt och smidigt hämta din hyrbil vid ankomsten och köra vidare från hjärtat av Hamburg.

Var noga med att kontrollera var återlämningsplatsen är för ditt hyrbilsbolag, då vissa bolag kan ha återlämning en liten bit bort. Sök i sökmotorn ovan för att se alla hyrbilskontoren på en karta.

Att se och göra i Hamburg

Sevärdheter och utflykter

Hamburg ligger i Nordtyskland och är landets näst största stad. Den livliga hamnstaden bjuder på stort utbud av aktiviteter, god mat och vackra vyer längs floden Elbe. Hamburg är ett centrum för matkultur, och i de olika stadsdelarna väntar många kulinariska upplevelser. Vad sägs om ålsoppa, den söta efterrätten rote grütze eller mellanmålet fischbrötchen?

Och glöm inte smaka nybryggt Hamburgskt frukostkaffe! Hamburg är känt för sina historiska kaffehus, och det gamla kvarteret Speicherstadt är fortfarande världens största handelsplats för kaffebönor.

Shopping i Hamburg

Hamburg är ett riktigt paradis för den shoppingglade. Här finns gott om både köpcentrum, exklusiva gallerier och trendiga butiker. I Mellins Passage kan du strosa i stadens äldsta shoppingcenter med vackra takmålingar från sekelskiftet. För lokalborna är det självklart att utgå från Jungfernstieg, där du lätt kan ta dig till det traditionella köpcentret Alsterhaus och sidogatornas trevliga butiker. Ett annat populärt köpcenter är Europapassage, som är en riktig upplevelse med sina 5 våningar och 120 butiker. Hamburgs populäraste shoppinggata är Mönckebergstrasse, som går mellan rådhuset och centralstationen.

St Michaelis-kirke

St. Michealis kyrka är ett av stadens mest välkända landmärken. Kyrkan är från 1700-talet, men det är egentligen inte byggnaden i sig som drar besökare; om du orkar gå de 542 trappstegen upp i den 132 meter höga spiran väntar en fantastisk utsikt över hela Hamburg. Om du besöker tornet på kvällen kan du uppleva Nachtmichel, en romantisk vy med stadens alla ljus som glimmar i mörkret.

Hamburger Dom

Den ikoniska festivalen DOM anordnas i Hamburg tre gånger per år. Under 30 dagar på våren, sommaren och vintern kan du besöka evenemang på den livliga folkfesten. Testa nervkittlande karuseller, besök det läskiga spökhuset eller lek med radiostyrda bilar. På festivalen finns ett stort utbud av spännande maträtter, och luften är tung av den söta doften av sockervadd och rostade mandlar. Passa på att prova traditionella godbitar som currywurst eller sauerkraut. Varje festivalvecka avslutas med en spektakulär fyrverkerishow.

Speicherstadt

I Hamburgs hamn nära centralstationen ligger den historiska stadsdelen Speicherstadt. Kvarteret byggdes upp under sent 1800-tal som ett stort handelsområde, och idag finns stadsdelen och dess byggnader med i UNESCOs lista med världsarv. De röda, gotiska tegelhusen längs de stilla kanalerna ger verkligen en speciell atmosfär. I kvarteret finns många charmiga caféer och kulturstråk. Pausa på ett av områdets anrika kafferosterier eller ta en tur på ett spännande museum.

Dagsutflykter från Hamburg

Från Hamburg är det bekvämt köravstånd till flera spännande städer som är perfekta för dagsutflykter. Ca 1 timme och 30 minuter bort ligger Bremen som stoltserar med en vacker gammal stadskärna med många historiska platser. Bremen är också känt för sina många öl- och vinkällare och traditionella restauranger. Om du vill åka på en längre roadtrip så ligger huvudstaden Berlin ca 3 timmar bort från Hamburg, och Hannover finns 2 timmar bort med hyrbil! Undersök möjligheten till envägshyra för att lämna tillbaka hyrbilen i en annan stad.

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)