Hyrbil i Chania

Hitta bäst pris på hyrbilar i Chania genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

I Chania på Kreta finns flera underbara stränder

Hyra bil i Chania

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Chania och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Grekland innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan. Därför du tips inför din hyrning och information om regler och att köra i Grekland. 

Hyra bil på Chania flygplats

När du anländer till Chania med flyg och planerar att göra utflykter på Kreta, så kan det vara smidigast att hyra bil direkt på flygplatsen. Från Chania flygplats är det bara 15 kilometer in till staden. Det finns flera hyrbilsbolag på flygplatsen som är lätta att hitta till. Bolagen har sina kontor i ankomstterminalen direkt efter bagageupphämtningen. Observera att några hyrbilsbolag har en ”Meet & Greet”, vilket innebär att en representant kommer och möter dig om du har bokat en hyrbil. Var därför noga med att boka din hyrbil online i förväg.

Hyra bil i centrala Chania

Om du vill utforska Chanias stadskärna innan du hyr bil och upplever resten av Kreta, så kan du också hyra bil i centrum. Det går kollektivtrafik från flygplatsen in till centrum och det finns flera lokala hyrbilsbolag i stadskärnan. Ca 4 minuters promenad från busstationen finner du exempelvis ett bolag på gatan Chalidon. Väster om centrum finns också flera hyrbilskontor i byn Kato Stalos.

Sök i sökmotorn för att se hyrbilskontor på en karta.

Utflykter med hyrbil på Kreta

Chania är Kretas näst största stad och ligger vackert beläget på Kretas kust. Staden är ett härligt resmål om man vill få en perfekt kombination av stadsliv, kultur och avkopplade badsemester på fina stränder. Här finns minnesvärda aktiviteter och storslagna vyer både inne i staden och runtom i regionen. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök på Kreta.

Dagsutflykter från Chania

Från Chania är det bekvämt köravstånd till Kretas vackraste platser. Bara en timme bort ligger den historiska staden Rethymno, som med sin fina gamla stadskärna och perfekta läge vid vattnet verkligen är värt en utflykt. För den historieintresserade är ett tips att köra till palatset Knossos som ligger strax utanför Heraklion, 2 timmar från Chania. Palatset Knossos sägs ha byggts samtidigt som pyramiderna och är den största arkeologiska utgrävningen i Grekland. Fynden går att beskåda på museum i Heraklion.

Om du är ute efter sol och bad så ligger den fantastiskt fina badstranden Elafonisi Beach ca 1 timme och 30 minuter från Chania. Elafonisi anses vara en av Kretas absolut vackraste stränder för sin pärlrosa sand och kristallklara, turkosa vatten. Här får du garanterat semesterkänsla! Om du vill uppleva det genuina vardagslivet på Kreta så är ett tips att ta hyrbilen och köra på den natursköna landsbygden. Stanna till i traditionella byar och handla äkta olivolja från olivlundarna i omgivningen, eller besök någon av Kretas vingårdar.

Sevärdheter i Chania

Chania stad och hamn

Chania kallas ofta för Kretas vackraste stad på grund av de charmiga gamla kvarteren och det medeltida hamnområdet. Hamnen är en av Kretas mest fotograferade platser. Den välbevarade Gamla stan utgör en stor del av centrum med sina snirkliga gränder, vacker arkitektur och historiska platser. Under 1200–1600-talet tillhörde Chania Venedig, vilket fortfarande märks i atmosfären och på den venetianska hamnen. Hamnen är en fest för ögat med sitt klara vatten och vackra fyrtorn. Under varma kvällar samlas invånarna på hamnområdets uteserveringar i det gyllene ljuset från hamnlyktorna.

Saluhall och restauranger

Om du är intresserad av den lokala maten så är ett besök på stadens saluhall, Agora, ett måste. Saluhallen är den största på hela Kreta. Chanias saluhall ligger bara några meter från hamnen, och här säljs allt möjligt gott. Det är en upplevelse att bara gå omkring och insupa atmosfären bland olivoljor, lokal honung och väldoftande kryddor. Här finns även restauranger där man kan slå sig ner och prova någon av delikatesserna.

Många städer på Kreta håller matmarknader varje vecka och Chania är inget undantag. På marknaderna kan du hitta färska grönsaker och frukt, spännande närproducerade råvaror, grekiska ostar och mycket mer. Den största marknaden hålls på gatan Minoos.

Chania shopping

Chania sägs vara den bästa shoppingstaden på västra delen av Kreta. Här hittar du en blandning av välkända kedjor som Zara och Bershka och unika butiker. I Gamla stan finns många mysiga butiker i de historiska byggnaderna, och livliga marknader för hantverk och souvenirer. Området har både mer turistinriktad försäljning men också fina smycken i guld och silver, som butiken Ekaterini som säljer handgjorda smycken. Här finns också den kända gatan Skridlof som bara säljer föremål av handgjort läder som väskor, plånböcker och sandaler av hög kvalitet.

Stränder och badplatser

I Chania är det nära till underbara sandstränder. Den populäraste stranden i staden ligger i västra delen, och är en urban strand med restauranger och turiststråk. Stranden är barnvänlig och här finns chans att prova flera vattenaktiviteter. Ca 70 kilometer från centrum ligger Paleochora, en kuststräcka med långa stränder med turkost vatten. Paleochora är perfekt för en dag med bad och surfing.

På stranden Agia Marina kan du sola tillsammans med invånarna och dansa till strandbarernas musik. Om du vill ha en lugnare stund i naturen så ligger Glyka Nera mer isolerat mellan höga klippor. Genom att hyra bil i Chania kan du lätt ta dig till avskilda stränder och hemliga smultronställen på ön!

Vad tycker du om den här sidan?

(2 röster, betyg: 5.00 av 5)