Hyrbil på Chania flygplats

Hitta bäst pris på hyrbilar på Chania flygplats Kreta genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil på Chania flygplats Kreta

Här hittar du tips för att hyra bil på Chania flygplats på Kreta samt billiga hyrbilar till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Grekland innan, läs våra generella tips om hyrbil i Grekland via länkar nedan för att få viktig information om saker som bilförsäkring och regler.

Chania International Airport

Chania flygplats (flygplatskod CHQ), på grekiska Ioannis Daskalogiannis, ligger i Chania på ön Kreta. Flygplatsen ligger ca 14 kilometer från staden Chania och är en populär utgångspunkt för många som vill besöka västra Kreta. Det är lätt att ta sig till och från flygplatsen med hyrbil via närliggande huvudvägar, som väg 94 (EO Aerodromiou Soudas) som går från flygplatsområdet intill Chania. Med hyrbil tar det ca 25 minuter att köra in till staden. På Kreta finns också Heraklion flygplats, som är öns största flygplats.

Hämta hyrbil på Chania flygplats

Att hyra bil är det bästa sättet att upptäcka Kreta! På Chania flygplats kan du hyra bil hos flera välkända hyrbilsbolag. Bolagen har sina kontor i ankomstterminalen direkt efter bagageupphämtningen, så det är lätt att hitta när du har landat. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss.

Observera att några av hyrbilsbolagen har en ”Meet & Greet” på denna flygplats, vilket innebär att en representant kommer och möter dig om du har bokat en hyrbil. Vissa kontor är därav endast öppna när en hyrbil har bokats. Var därför noga med att boka din hyrbil online i förväg.

Adress till Chania flygplats Kreta
National Road, EO Aerodromiou Soudas, Chania 731 00, Grekland

Hyrbilsbolag på Chania Kreta flygplats

I tabellen ser du bolagen som finns tillgängliga hos oss för hyrbil på Chania flygplats. En hyrbil med obegränsad körsträcka är bra om ni ska köra mycket, och välj bränslepolicy “full-till-full” om ni kan. En bränslepolicy med “förbetalning” innebär en obligatorisk serviceavgift. Kontrollera noga vad den är innan ni väljer en sådan hyrbil och återlämna hyrbilen med full tank. Få mer information genom att söka i vår sökmotor.

Bolag Körsträcka
Alamo Obegränsad
Autounion Obegränsad
Avis Obegränsad
Budget Obegränsad
Caldera Obegränsad
Centauro Obegränsad
Drive S.A Obegränsad
Enterprise Obegränsad
Europcar Obegränsad
Goldcar Obegränsad
National Obegränsad
SK Rent Obegränsad
Sixt Obegränsad
Surprice Obegränsad

Bensinstationer nära Chania flygplats

Det finns flera bensinstationer vid flygplatsområdet. Stationen Shell ligger några minuter bort längs den stora vägen EO Aerodromiou Soudas. När du ska tanka upp hyrbilen innan återlämning kan det vara enklast att söka efter närmaste bensinstationen i Google Maps eller din GPS.

Utflykter med hyrbil på Kreta

Sevärdheter i Chania

Chania är Kretas näst största stad och en perfekt destination för dig som vill uppleva Kretas badstränder och härliga städer. Den vackra staden har blivit jämförd med Venedig för sin fina venetianska hamn med gamla stenhus och uteserveringar, och för den mysiga hamnpromenaden med restauranger och caféer längs kajen. Innanför den historiska stadsmuren i Gamla stan väntar trånga gränder, marknader, spännande butiker och vacker arkitektur. I moderna Chania väntar trevliga shoppingstråk, grönskande parker och god, närproducerad mat på den stora saluhallen.

Hyra bil och köra på Kreta

Med hyrbil i Chania tar du dig lätt till Kretas fantastiska badstränder och utflyktsmål. Kör till den underbara stranden Elafonissi Beach, besök arkeologiska platser som Knossos palats eller den historiska staden Rethymnon. Rethymnon ligger ca 1 timme bort längs kusten, och är ett populärt utflyktsmål från Chania för sin genuina atmosfär och vackra arkitektur med mycket historia att berätta.

Fortsätt ut på Kretas landsbygd och handla äkta olivolja från någon av de lokala butikerna och besök Kretas vingårdar. Med hyrbil kan du upptäcka öns alla smultronställen i din egen takt. Om du ska hyra bil på Chania flygplats så finns det många fina platser på Kreta som väntar på att upplevas!

Vad tycker du om den här sidan?

(2 röster, betyg: 5.00 av 5)