Hyrbil i Split

Hitta bäst pris på hyrbilar i Split genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Split

Planerar du en resa till Split, Kroatien? Då är det bra att hyra bil inför din resa. Runt Split finns mycket att utforska längs den vackra Dalmatiska kusten. Här hittar du tips för att hyra bil i Split samt billiga hyrbilar till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Kroatien innan, läs våra generella tips om hyrbil i Kroatien via länkar nedan. Där får du viktig information om saker som bilförsäkring och regler.

Hyra bil på Split flygplats

Om du flyger till Split så kan det vara smidigast att hyra bil direkt på Split flygplats. Split flygplats, som även kallas Resnik flygplats, ligger ca två och en halv mil från centrala Split. Det är lätt att ta sig till och från flygplatsen med hyrbil, och här finns flera välkända hyrbilsbolag med ett stort utbud av hyrbilar. Det finns endast en terminal, så det är enkelt att hitta till hyrbilskontoren på flygplatsen. Läs mer via länken nedan.

Hyrbil i centrala Split

Det går även fint att hyra bil inne i centrum, om ni vill utgå härifrån eller till exempel uppleva Splits stadskärna innan ni hyr bil och kör längs kusten. En kort promenad från flygplatsen finns busshållsplatser där du kan ta buss in till Split för att hämta din hyrbil. Det är vanligtvis busslinjerna 37 och 38 som åker via Split och flygplatsen. Du kan också ta taxi.

Det finns många hyrbilsbolag i staden, och flera finns samlade på vägen Trumbiceva Obala längs vattenkanten samt vid Tomica Stine nära Split tågstation. Sök i vår sökmotor för att se alla hyrbilsbolagen på en karta.

Karta över Split

Utflykter med hyrbil från Split

Utflyktsmål i Split

Split ligger på en halvö i Kroatiens södra delar. Här är det nära till både havet och det bergiga inlandet. Vägnätet runtom Split är bra och enkelt att följa, och det finns många trevliga utflyktsmål som är perfekta att ta sig till med hyrbil.

Imotski

En av de mindre pärlorna i området kring Split är byn Imotski. Byn ligger nio mil från Split, och är belägen på ett berg. Landskapet som omringar Imotski är fantastiskt, och precis bredvid byn ligger en mycket vacker sjö som blivit känd för sin blåa och röda färg. I Imotiski finns många mysiga gator, och staden genomsyras av det traditionella bylivet.

Krka nationalpark

Drygt en timmes bilfärd från Split ligger den vackra nationalparken Krka. Parken omgärdar en flod som gör att det finns spektakulära vattenfall inne i parken. Det finns många fina vandringsleder i Krka, och mycket att se, som souveniraffärer och guidade turer. I parken ligger även ön Visovac, där det finns ett kloster från 1400-talet. Ön går att besöka genom en guidad båttur.

Biograd na Moru

14 mil norr om Split ligger den trevliga staden Biograd na Moru. Under medeltiden var staden Kroatiens huvudstad, och än idag finns många gamla byggnader från denna tid bevarade. Biograd na Moru har en lång tradition som turistresort, och har många vackra stränder och strandpromenader.

Biograd nu Maru har många fina promenadstråk vid havet
I Krka nationalpark finns det mycket vacker natur

Bila från Split till Dubrovnik

En riktigt populär aktivitet i Kroatien är att hyra bil och köra längs Dalmatiska kusten mellan Split och Dubrovnik. Körningen tar bara strax under 4 timmar, men det är bra att ha gott om tid på sig att stanna på utkiksplatserna. Mellan städerna väntar fantastiska vyer av det turkosa vattnet, charmiga små medelhavsstäder och vacker landsbygd. Ni kommer att passera natursköna kroatiska öar och majestätiska bergskedjor med gott om smultronställen att utforska. Det är rekommenderat att övernatta i någon av de fina orterna på vägen.

Några tips är att stanna för att prova stadens Stons berömda ostron, ha en dag med sol och bad på Makarska Rivieran och upptäck de charmiga kustbyarna, eller utforska den medeltida bosniska staden Mostar.

När du kör mellan städerna behöver du köra en kort bit i Bosnien-Hercegovina, så glöm inte att ha ditt pass tillgängligt. Vägarna är välskyltade och vägnätet är bra längs hela rutten, så du ska inte ha några problem att köra.

Game of Thrones i Kroatien

Ännu en anledning att få uppleva både Split och Dubrovnik under resan! Serien Game of Thrones har spelats in på fantastiskt vackra platser runtom i båda städer som är värda att besöka, oavsett om du är ett fan av serien eller ej. I det berömda romerska palatset Diocletianus spelades flera scener med Daenerys in, och den medeltida fästningen Kliss har även varit med i olika sammanhang. Den vackra Krka Nationalpark var inspelningsplats för ett flertal scener i Westeros. I Dubrovnik är en av de mest kända inspelningsplatserna Fort Lovrijenac i Gamla Stan, som är väldigt fint beläget. Scener i Dubrovnik har även spelats in på Spanska Trappan, i Minceta Tower, Etnografiska museet och den grönskande ön Lokrum.

Oavsett om du vill åka på roadtrip och uppleva berömda inspelningsplatser eller njuta av fantastisk kust och mysiga städer, så är det väl värt att hyra bil i Split och utforska Kroatien i din egen takt!

Vad tycker du om den här sidan?

(10 röster, betyg: 4.70 av 5)