Hyrbil i Split

Hitta bäst pris på hyrbilar i Split genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Split

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i kroatiska Split, med vår hjälp hoppas vi att ni hittar de billigaste hyrbilarna. Om du inte hyrt bil i Kroatien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Kroatien via länken nedan.

Hyra bil på Split flygplats

Ungefär två och en halv mil från centrala Split ligger Split flygplats, som även kallas Resnik flygplats. Här går många internationella flygrutter, och under sommarhalvåret är det mycket trafik på flygplatsen. Det är lätt att ta sig till och från flygplatsen med bil.

Det finns ett större antal hyrbilsbolag på flygplatsen, och de är samlade i direkt anslutning till den internationella ankomsthallen på entréplan. Det går helt enkelt inte att missa.

När alla papper är klara vid hyrbilskontoret kommer någon för att hämta er och ta er till hyrbilen. Hyrbilsparkeringen ligger ca 100 m ifrån ankomsthallen.

Det är till hyrbilsparkeringen ni kör för att lämna tillbaka hyrbilen. Märkligt nog är man tvungen att ta sig igenom en annan bilparkeringen (och ta parkeringsbiljett) för att komma rätt. Men det finns bara ett sätt att köra så det är inget större problem. På vägen till flygplatsen från Split finns flera bensinstationer för att fylla upp tanken.

Det går även bra att hyra bil inne i de centrala delarna i Split, då många hyrbilsbolag även har kontor och upphämtningsplatser där.
Karta över Split

Utflyktsmål i Split

Split ligger på en halvö i Kroatiens södra delar. Här är det nära till både havet och det bergiga inlandet. Vägnätet runtom Split är bra och enkelt att följa, och det finns många trevliga utflyktsmål som är perfekta att ta sig till med hyrbil.

Imotski
En av de mindre pärlorna i området kring Split är byn Imotski. Byn ligger nio mil från Split, och är belägen på ett berg. Landskapet som omringar Imotski är fantastiskt, och precis bredvid byn ligger en mycket vacker sjö som blivit känd för sin blåa och röda färg. I Imotiski finns många mysiga gator, och staden genomsyras av det traditionella bylivet.

Krka nationalpark
Drygt en timmes bilfärd från Split ligger den vackra nationalparken Krka. Parken omgärdar en flod som gör att det finns spektakulära vattenfall inne i parken. Det finns många fina vandringsleder i Krka, och mycket att se, som souveniraffärer och guidade turer. I parken ligger även ön Visovac, där det finns ett kloster från 1400-talet. Ön går att besöka genom en guidad båttur.

Biograd na Moru
14 mil norr om Split ligger den trevliga staden Biograd na Moru. Under medeltiden var staden Kroatiens huvudstad, och än idag finns många gamla byggnader från denna tid bevarade. Biograd na Moru har en lång tradition som turistresort, och har många vackra stränder och strandpromenader.

Biograd nu Maru har många fina promenadstråk vid havet
I Krka nationalpark finns det mycket vacker natur
Vad tycker du om den här sidan?

(7 röster, betyg: 4.71 av 5)