Hyrbil på Split flygplats

Hitta bäst pris på hyrbilar på Split flygplats genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil på Split flygplats

Här hittar du tips för att hyra bil på Split flygplats samt billiga hyrbilar till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Kroatien innan, läs våra generella tips om hyrbil i Kroatien via länkar nedan för att få viktig information om saker som bilförsäkring och regler.

Split Resnik flygplats

Splits internationella flygplats kallas även Resnik flygplas eller Split Airport, och är den mest trafikerade flygplatsen i Kroatien. Den ligger strax utanför staden Kaštela ca 25 kilometer från centrala Split. Via flygplatsområdet går bra vägförbindelser vidare till Split via Ivana Pavla II och väg D8, varav D8 och E65 fortsätter söderut mot Dubrovnik.

Hämta hyrbil på Split flygplats

På Split flygplats kan du hyra bil hos flera välkända hyrbilsbolag. Hyrbilsbolagens kontor finns samlade i ankomsthallen på första våningen. Flygplatsen har en terminal, så det är väldigt enkelt att hitta genom att följa skyltarna efter bagagehämtningen. Efter att du anmält dig i servicedisken blir du visad till din hyrbil, som ligger på hyrbilsparkeringen ca 100 m ifrån ankomsthallen.

Ett par hyrbilsbolag har kontor utanför flygplatsen, och de kan erbjuda en Meet & Greet-service. Det innebär att en representant kommer och möter dig på flygplatsen om du har bokat en bil. Var därför noga med att boka din hyrbil online i förväg. Det kan också komma en shuttlebuss och hämta er om kontoret ligger längre bort på området.

Återlämning

Det är till hyrbilsparkeringen ni kör för att lämna tillbaka hyrbilen. Följ skyltar när ni närmar er flygplatsområdet. Om du planerar att hämta eller lämna tillbaka hyrbilen utanför ordinarie tider är det bra att undersöka möjligheterna i förväg. Ibland kan det tillkomma en avgift utanför ordinarie tider.

Adress till Split Airport
Cesta Dr. Franje Tu?mana 1270, 21217, Kaštel Štafili?, Kroatien

Hyrbilsbolag på Split flygplats

I tabellen ser du bolagen som finns tillgängliga hos oss för hyrbil på Split flygplats. En hyrbil med obegränsad körsträcka är bra om ni ska köra mycket till exempel längs kusten, och välj bränslepolicy “full-till-full” om ni kan. En bränslepolicy med “förbetalning” innebär en obligatorisk serviceavgift. Kontrollera noga vad den är innan ni väljer en sådan hyrbil och återlämna hyrbilen med full tank. Få mer information genom att söka i vår sökmotor.

Bolag Körsträcka Plats
Alamo Obegränsad I terminalen
Avantcar Obegränsad I terminalen
Avis Obegränsad I terminalen
Budget Obegränsad I terminalen
Carwiz Obegränsad Shuttlebuss
Enterprise Obegränsad I terminalen
Europcar Obegränsad I terminalen
Firefly Obegränsad I terminalen
Global Obegränsad I terminalen
Hertz Obegränsad I terminalen
InterRent 250 miles per hyra I terminalen
Keddy Obegränsad I terminalen
Last Minute Obegränsad I terminalen
Oryx Obegränsad I terminalen
Sixt Obegränsad I terminalen
Thrifty Obegränsad I terminalen

Bensinstationer nära Split flygplats

Det finns bensinstationer längs större vägar som går via flygplatsen, bland annat mellan flygplatsen och Split längs Ivana Pavla. Här finns exempelvis Petrol, som är den närmaste. Det finns vanligtvis bensinstationer längs både motorvägar och mindre vägar i Kroatien. Det enklaste är oftast att söka efter närmaste bensinstation i Google Maps när du ska tanka upp innan återlämning.

Utflykter med hyrbil i Split

Utflykter och sevärdheter

Kuststaden Split anses vara en av Kroatiens vackraste städer, och här finns mycket att uppleva både i staden och i regionen. Här kombineras det bästa av kultur, god mat och vackra havsvyer. Split har en rik historia och är en viktig kulturstad, och här finns flera spännande historiska platser. En av de mest kända är Diocletianus palats från 200-talet. Besök restaurangerna längs den vackra strandpromenaden Riva och ta en fika på de utsmyckade torgen i stadskärnan. När du har utforskat staden väntar sol och bad längs Dalmatiska kustens härliga sandstränder.

I närområdet finns fantastiska utflyktsmål som är lättillgängliga med hyrbil, som till exempel det berömda Krka Vattenfall, omgivningarna i bildsköna Marjan och städer som Dubrovnik och Šibenik. Split är även känt för att ha flera inspelningsplatser från Game of Thrones, bland annat den medeltida fästningen Kliss och Krka Nationalpark. Platser som går fint att besöka med hyrbil!

Bila längs Dalmatiska kusten

Körsträckan mellan Split och Dubrovnik är en fantastisk vacker och naturskön rutt längs kusten. Rutten går längs härliga vyer över det turkosa vattnet, medeltida städer och riktigt härlig medelhavsatmosfär. Det är verkligen rekommenderat att planera in en roadtrip längs Dalmatiska kusten om du ska hyra bil på Split flygplats!

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)