Hyrbil i Kristiansund

Hitta bäst pris på hyrbilar i Kristiansund genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Kristiansund

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Kristiansund och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Norge innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Kristiansund

Kristiansund är en norsk stad i Nordmøre i Møre och Romsdal fylke. Hyrbil är det bästa sättet för att utforska regionens sevärdheter i din egen takt. Det finns ett bra utbud av hyrbilsbolag på Kristiansund flygplats – Kristiansund Airport. Härifrån kommer du snabbt och bekvämt vidare till din destination.

Hyra bil på Kristiansund flygplats

Från flygplatsen är det 7 kilometer in till centrum. Det finns flera hyrbilsbolag på flygplatsen som Europcar, Hertz och Avis. Bolagen har sina kontor i flygplatsens hyrbilscenter, och det är lätt att hitta efter att du hämtat ditt bagage. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg.

Att se och göra i Kristiansund

Sevärdheter i Kristiansund

Kristiansund utgörs av fyra öar som tillsammans med den lilla stadskärnan är en av landets mest tätbefolkade städer. Orten är mest känd för den torkade klippfisken bacalao, som fått staden att blomstra genom export till hela södra Europa. Men Kristiansund är också utgångspunkten för den underbara roadtripsvägen Atlanterhavsveien. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök i regionen.

Atlanterhavsveien – Atlanthavsvägen

Atlanthavsvägen har ofta kallats för en av världens häftigaste roadtripvägar. Den slingrande vägen är en nationell turistväg som går över åtta broar, och vägen över det vilda havet är en oförglömlig körupplevelse för den som är intresserad av både natur och innovativ arkitektur. Hela rutten länkar samman kuststäder mellan Kristiansund och Molde. En roadtrip längs Atlanthavsvägen innebär fantastiska kustvyer, kulturupplevelser och historia. Hela rutten tar ungefär 2.5 timmar att köra, men det rekommenderas att ha mer tid för att utforska allt längs vägen. Du kan stanna vid vägens utkiksplatser och insupa denna legendariska körväg!

Nordmöre och Grip

Kristiansund är en central ort i Nordmöre. Nordmöre är väldigt vackert och är det populärt att hyra stuga och semestra i regionen. Här kan du vandra, fiska och ta en båttur ut till den speciella ön Grip, ett av de mest välbesökta turistmålen på sommaren. Grip är en historisk gammal fiskeby med färgglada hus och mysiga gator precis vid Atlanten. Idag består ön mest av semesterhus, men den gamla arkitekturen är bevarad och skapar en charmig atmosfär. I Nordmöre finns också Bremsneshatten, ett populärt friluftsområde med fina vyer. Här finns en grotta med spår av den första bosättningen i Norge.

Kristiansund stad

Kristiansunds fina läge med fyra öar bildar ett trevligt hamnområde. Här kan du hoppa på Sundbåten som åker på sightseeing bland öarna under 20 minuter. Det är det bästa sättet att se den fina skärgården runt hamnen. När det är dags att äta så märker du snabbt att den traditionella delikatessen, klippfisk, ännu finns på de flesta menyer. Staden är nämligen vida känt för exporten av klippfisk, ”balacao”, en form av torkad och saltad torsk. En av stadens specialiteter har därav blivit Fish & chips – Passa på att prova under ditt besök!

Kristiansund har ett väldigt rikt kulturliv och här anordnas många festivaler varje år. Här kan du exempelvis besöka den populära operafestivalen Operafestukene, Nordic Light International Festival of Photography och Tahitifestivalen. På den minsta ön Innlandet finns den mysiga Gamla Stan. Här är det trevligt att promenera bland de historiska husen i delen som kallas Tahiti, eller ta en kaffe i hamnen.

Vad tycker du om den här sidan?

(2 röster, betyg: 4.50 av 5)