Hyrbil i Ålesund

Hitta bäst pris på hyrbilar i Ålesund genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Ålesund

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Ålesund, och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Norge innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Våra hyrbilskontor centrala Ålesund

Ålesund ligger i Sunnmöre i Norge. Här kan du hyra bil inne i centrum eller på flygplatsen. Observera att det inte går ett expresståg mellan flygplatsen och centrum. Däremot går det buss från flygplatsen till stadskärnan, om du planerar att hyra bil inne i staden. Bussen stannar bland annat vid stoppet Rutebilstasjon i centrala Ålesund, vilket är 10–13 minuters promenad från hyrbilsbolagen Avis och Budget på Nedre Strandgate 50.

Hyra bil på Ålesund flygplats

Från flygplatsen på ön Vigra är det ca 17 kilometer till centrum. Med bil tar resan ca 20 minuter, och staden är lätt att nå via biltunnel genom öarna Valderöya och Ellingsöya. Det finns flera stora hyrbilsbolag på flygplatsen som Hertz, Avis, Europcar och Budget. Bolagen har sina kontor inne på flygplatsområdet, och du följer enkelt skyltarna mot flygplatsens hyrbilscenter när du har landat. Det är en mindre flygplats och det är lätt att hitta. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg.

Att se och göra i Ålesund

Sevärdheter runt Ålesund

Ålesund är en kuststad som sträcker sig över ett par öar mellan Bergen och Trondheim. Ålesund är känd för sina vackra, dramatiska vyer både inne i staden och i den omgivande naturen, som är ett av de mest besökta regionerna i Norge. Den berömda Geirangerfjorden är en av de vackraste i områdets fjordlandskap med sina majestätiska vattenfall och trolsk skog. Här finns flera vandringsleder som går längs små bergsbyar, glaciärer och djupa dalar. På vintern är Ålesund perfekt för skidåkning och det finns flera backar med varierande svårighetsgrad.

Det finns flera dagsutflykter runt Ålesund som du enkelt når med hyrbil, som skärgården och alla fantastiska utkiksplatser längs Trollstigen. Ålesunds stadskärna är i sig ett populärt besöksmål för sin sagolika jugendarkitektur. Ålesund är idag ett kulturellt centrum för regionen med flera årliga mat-och musikfestivaler och teaterföreställningar.

Roadtrip i Norge

Norge är fantastiskt att utforska med bil, och på en Norge-roadtrip kan du utforska landets nationella turistvägar. Ålesund är en perfekt utgångspunkt för att hyra bil och köra längs några av de mest kända vägarna. Atlanterhavsveien, som anses vara en av världens häftigaste körvägar, går mellan Molde och Kristiansund ca 2,5 timme från Ålesund. Den slingrande Trollstigen vid Geirangerfjorden ligger bara strax under 2 timmar från Ålesund. Och ca 3 timmar bort ligger den fantastiskt natursköna turistvägen Gamla Strynefjellsvegen. Med hyrbil är du fri att utforska ett område som intresserar dig! Hos oss kan du alltid hyra bil tryggt med fri avbokning. Läs mer via länken nedan om att åka på roadtrip i Norge.

Vad tycker du om den här sidan?

(2 röster, betyg: 5.00 av 5)